Αλέκος Παναγούλης: «Ζωντανεύει» μέσα από τις αναμνήσεις της μητέρας του στο θέατρο Vault

Αλέκος Παναγούλης: «Ζωντανεύει» μέσα από τις αναμνήσεις της μητέρας του στο θέατρο Vault

Ένας θεατρικός μονόλογος με την Μάνια Παπαδημητρίου

Mania_Papadimitriou_-_Athina_Panagouli
Μια κορυφαία μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Αλέκος Παναγούλης, «ζωντανεύει» στη σκηνή του θεάτρου Vault μέσα από τις αναμνήσεις και τις διηγήσεις της μητέρας του, Αθηνάς Παναγούλη. Ο θεατρικός μονόλογος του Γιάννη Σολδάτου «Αθηνάς Παναγούλη, Επιτάφιος», σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη, με πρωταγωνίστρια τη Μάνια Παπαδημητρίου, κάνει πρεμιέρα στις 12 Μαΐου και θα παρουσιαστεί για δέκα συνολικά παραστάσεις.

Με το έργο «Αθηνάς Παναγούλη Επιτάφιος» συνεχίζεται το θεατρικό project «Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ...», ένα θεατρικό φεστιβάλ μονολόγων, που εγκαινιάστηκε το 2017 στον Πολυχώρο VAULT, με εμπνευστή και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Δημήτρη Καρατζιά, που φέρνει επί σκηνής μάνες σπουδαίων Ελλήνων.

Για τις ανάγκες του φεστιβάλ, γίνεται ανάθεση σε θεατρικούς συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς και άλλους καλλιτέχνες, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν ένα θεατρικό project με πρωταγωνίστρια την μάνα ενός σημαντικού, για την ιστορία της Ελλάδας, άνδρα. Μονόλογοι που ξεδιπλώνουν την ζωή αυτών των σπουδαίων ανθρώπων και αποτελούν φόρο τιμής στις γυναίκες, που τους ανέθρεψαν.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδείξει και να προβάλει την σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία, παντρεύοντας την πείρα των παλαιοτέρων με την ορμή των νέων δημιουργών. Στηρίζει και στηρίζεται στο νεοελληνικό κείμενο και φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας. Τα έργα αυτά έχουν βαθιά κοινωνικοπολιτική χροιά και θίγουν τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας, που εξακολουθούν να υφίστανται ακόμη και σήμερα. Έχουν έντονο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, απευθύνονται και αφορούν κάθε πολίτη αυτής της χώρας και προβάλουν την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Κλείσιμο
Τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης, σε ποίηση Αλέκου Παναγούλη, υπογράφει ο Σταύρος Σιόλας ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Έλλης Λιδωρικιώτη.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00
Κυριακή στις 18:00

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ 

Άρτα: «Να μην τύχει σε κανέναν» - Τα πρώτα λόγια του 37χρονου που ξέχασε το βρέφος στο αυτοκίνητο και πέθανε

Εκλογές 2023 - Ντιμπέιτ: Αυτό είναι το στούντιο που θα γίνει η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών

Θοδωρής Μαραντίνης: Έχω δώσει στη Σίσσυ Χρηστίδου 173.568 ευρώ από τότε που χωρίσαμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης