Μπομπ Μάρλεϊ: Έρχονται στην Αθήνα οι Wailers, η μπάντα που συνεχίζει τον μουσικό μύθο του

Μπομπ Μάρλεϊ: Έρχονται στην Αθήνα οι Wailers, η μπάντα που συνεχίζει τον μουσικό μύθο του

Τον Ιούλιο, στο Christmas Theater

bob_marley
Ο μουσικός μύθος του βασιλιά της ρέγκε, Μπομπ Μάρλεϊ, παραμένει ολοζώντανος και συνεχίζει να ταξιδεύει μέσα από τις συναυλίες που δίνει το συγκρότημά που  ίδιος δημιούργησε, οι «Wailers». Ανάμεσα στους σταθμούς της παγκόσμιας περιοδείας τους είναι φέτος και η Αθήνα καθώς έχουν προγραμματίσει να δώσουν μία συναυλία, στις 10 Ιουλίου, στο Christmas Theater, στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου.

The Wailers feat. Skip Marley, Farruko, Shaggy & Cedella Marley – One World, One Prayer...


«Μπορεί να με θεωρείτε τρελό, όμως μουσική μου είναι αιώνια» έλεγε ο Μπομπ Μάρλεϊ. Κι όπως αποδείχτηκε είχε απόλυτο δίκιο καθώς παρότι πέρασαν 42 χρόνια από τον θάνατό του, η μουσική του συνεχίζει να ακούγεται, να ψυχαγωγεί, να εμπνέει. Ο Μάρλεϊ τραγούδησε για τον έρωτα, την αγάπη αλλά και την καταπίεση των μαύρων από τους λευκούς. Έγινε λαϊκό είδωλο με την ημερομηνία γέννησής του να τιμάται ως εθνική εορτή στην Τζαμάικα.

Το 1963 οι Μάρλεϊ, Λίβινγκστον (γνωστός ως Μπάνι Γουέιλερ) και Μάκιντος σχημάτισαν το συγκρότημα The Wailers που έπαιζε σκα και ροκστίντι μουσική (πρώιμες μορφές ρέγγε). Από το 1968 έως το 1972 οι Γουέιλερς ξαναηχογράφησαν κάποια από τα παλιά τους κομμάτια, εμπορικοποίησαν τον ήχο τους και χτύπησαν τις πόρτες των δισκογραφικών εταιρειών. Το 1972 κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «Catch a fire« και ένα χρόνο αργότερα το «Burnin» με τραγούδια όπως το «Get Up, Stand Up» και το «I shot the Sheriff».

Μετά τον θάνατο του Bob Marley το 1981, οι Wailers συνέχισαν, με επικεφαλής τον Aston Barrett και τον Junior Marvin. Το συγκρότημα συνέχισε κάνοντας παγκόσμιες περιοδείες και ηχογράφησε τραγούδια με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες.

the-wailers_-_bob_marley


Ο Carlton «Carly« Barrett δολοφονήθηκε στο σπίτι του στην Τζαμάικα το 1987. Το 1989, ο Aston Barrett σχημάτισε το Wailers Band, κυκλοφορώντας το άλμπουμ I.D., και συνέχισε να χρησιμοποιεί το όνομα Wailers όταν συνεργαζόταν με άλλους καλλιτέχνες. Ο πρώην Wailer Marvin προσχώρησε στο συγκρότημα στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Κλείσιμο
Το 2014, οι The Wailers Band ξεκίνησαν την παγκόσμια περιοδεία «Legend Tour», σηματοδοτώντας την 30ή επέτειο από την κυκλοφορία του άλμπουμ ρέγκε με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Από τότε μέχρι και σήμερα το συγκρότημα έχει χαρίσει μαγικές βραδιές στο κοινό του στους ρυθμούς της ρέγκε και των διαχρονικών επιτυχιών του.

«Όποτε κάνουμε πρόβες, κάνω βόλτες γύρω από όλους ξεχωριστά για να τους βοηθήσω να καταλάβουν το πως θα έπρεπε να ακούγονται οι Wailers… πως na κάνουν το κοινό να ανατριχιάζει όποτε παίζουν. Όταν παντρεύουμε τα πάντα μαζί, τότε είναι που αναδεικνύεται ο αυθεντικός μας ήχος. Οπότε ναι, έχουμε τον ίδιο ήχο, όπως πάντα, απλά η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε σχέση με το ΄70. Επομένως, απλώς μαθαίνουμε να παίζουμε τη μουσική μας με τα εργαλεία που μας δίνονται σήμερα» δηλώνει ο Aston Barett Jr προσθέτοντας: «Όταν βρισκόμαστε σε περιοδεία, προσπαθούμε κυρίως να προσεγγίζουμε το νεότερο κοινό μας, έτσι ώστε να τους μεταλαμπαδεύσουμε την αγάπη μας για τη μουσική και τις ρίζες μας. Παράλληλα, θέλουμε να εξελισσόμαστε και να εκσυγχρονιζόμαστε, καθώς και ο ίδιος ο κόσμος εξελίσσεται. Ο πατέρας μου, μού είχε πει κάποτε «Αν ακούσεις προσεκτικά κάθε τραγούδι των Bob Marley and the Wailers, θα διαπιστώσεις πως πάντα εξελίσσονταν.» Ό,τι παιζόταν στο ραδιόφωνο, το ενσωμάτωναν ομοιόμορφα στον ήχο τους. Τραγούδια όπως το «Could you be loved» αποτελούσαν τον ήχο μιας εποχής. Συνεπώς, αυτό ακριβώς το πνεύμα είναι που θέλουμε να διατηρήσουμε. Αυτό που η μουσική μας αντανακλά τη σύγχρονη πραγματικότητα και τον ήχο του τώρα.»

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Διαφωνία για το debate - Ένα θέλουν όλα τα κόμματα, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει δύο

Ερντογάν: Ολιγόωρη αναβολή για on line εμφάνιση του Τούρκου προέδρου

Δίκη Άλκη: «Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του» - Η ομολογία του 21χρονου για τη δολοφονία του Άλκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης