Υπουργείο Πολιτισμού: Δεν ισχύει το δημοσίευμα του Bloomberg για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Υπουργείο Πολιτισμού: Δεν ισχύει το δημοσίευμα του Bloomberg για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνία θα προβλέπει ένα μέρος των Γλυπτών να αποστέλλεται ως δάνειο από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα, σταδιακά και εκ περιτροπής

glypta-parthenwna
Λίγη ώρα αφότου το διεθνές πρακτορείο Bloomberg έγραψε ότι μια συμφωνία ανάμεσα στο Μουσείο της Ακρόπολης και το Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι κοντά, πηγές του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σχολίασαν τις πληροφορίες διαψεύδοντάς τις. 

«Δεν ισχύει το δημοσίευμα του Bloomberg» ότι το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο Ακρόπολης βρίσκονται κοντά σε συμφωνία που θα ανοίξει τον δρόμο για τη σταδιακή επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας πολιτιστικής ανταλλαγής, αναφέρουν - εδικότερα - πηγές του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού προσθέτοντας όμως πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνία θα προβλέπει ένα μέρος των Γλυπτών να αποστέλλεται από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα σταδιακά και περιτροπής ως δάνειο.

Σε αντάλλαγμα, το Μουσείο της Ακρόπολης θα μπορούσε να δανείζει άλλα αντικείμενα στο Βρετανικό Μουσείο ενώ η Βρετανία θα μπορούσε να πάρει και γύψινα αντίγραφα των Γλυπτών του Παρθενώνα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης