Μικρασιατική Καταστροφή: Αφιερωματική έκθεση από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ

Μικρασιατική Καταστροφή: Αφιερωματική έκθεση από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ

Περιλαμβάνει δεκάδες κινηματογραφικά ντοκουμέντα

mikrasiatiki-katastrofi_-_esiea_-_ekthesi
Σπάνια ντοκουμέντα από την Μικρασιατική Καταστροφή  περιλαμβάνει η έκθεση με τίτλο «Φωτόδεντρο Μνήμης» που διοργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, από τις 21 έως τις 30 Νοεμβρίου, στο κτίριο της Ένωσης, Ακαδημίας 20 (αίθουσα «Γ. Αναστασόπουλος», 3ος όροφος).

Η έκθεση αποτελεί το αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας μιας ομάδας γνωστών δημιουργών, και καλλιτεχνών, με επικεφαλής τον δημοσιογράφο, συγγραφέα και μέλος της ΕΣΗΕΑ Φώντα Λάδη, στον οποίο ανήκει και η ιδέα της διοργάνωσής της.

 Πρόκειται για μια σειρά από ταυτόχρονες προβολές σε πολλές οθόνες, με παράλληλη, εθελοντική χρήση «γραμμωτών κωδίκων» (QR codes), για μεταφορά τμημάτων της έκθεσης στο κινητό κάθε επισκέπτη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάζονται δεκάδες κινηματογραφικά ντοκουμέντα, ορισμένα από αυτά για πρώτη φορά, και άλλα πάλι σε μια νέα, πρωτότυπη σύνθεση. Μέσα από αυτά ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει όλο το ιστορικό της Εκστρατείας, τους επώνυμους και ανώνυμους πρωταγωνιστές της, τη ζωή των Ελλήνων στη Μικρά Ασία πριν από την Καταστροφή αλλά και το χρονικό του ξεριζωμού και της προσφυγιάς.

Η έκθεση, που είναι μια παραγωγή της εταιρείας «Μνήμες», τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα λειτουργεί, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, από τις 11.00 έως τις 19.00., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης