Χρήστος Λούλης: Πρωταγωνιστεί στον «Θείο Βάνια» του Τσέχωφ που ανεβάζει ο Δημήτρης Καραντζάς στο θέατρο «Προσκήνιο»

Χρήστος Λούλης: Πρωταγωνιστεί στον «Θείο Βάνια» του Τσέχωφ που ανεβάζει ο Δημήτρης Καραντζάς στο θέατρο «Προσκήνιο»

Ποιοι άλλοι αξιόλογοι ηθοποιόί συμμετέχουν στο δυνατό καστ της παράστασης

Loulis_-_Theios_Vanias
Μετά το ιδιαίτερα επιτυχημένο ανέβασμα των «Περσών» του Αισχύλου, που κέρδισε τις εντυπώσεις το καλοκαίρι που πέρασε, ο Δημήτρης Καραντζάς επιστρέφει στη θεατρική δράση με ένα κλασικό, δημοφιλές και βαθιά ανθρώπινο έργο. Ο λόγος για τον «Θείο Βάνια» του Άντον Τσέχωφ θα ανεβαίνει στις 26 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Προσκήνιο, με την σκηνοθετική του υπογραφή και έναν θίασος αξιόλογος ηθοποιών μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Λούλης, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Ξένια Καλογεροπούλου κ.α.

ΘΕΙΟΣ ΒΑΝΙΑΣ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΝΤΖΑΣ


Στον «Θείο Βάνια» ο Τσέχωφ με οξυδέρκεια, χιούμορ και κυρίως συμπόνοια γράφει τέσσερις σκηνές/τέσσερις παρτίδες, στις οποίες συμπυκνώνει όλη την υπαρξιακή αγωνία και το ατελές της ανθρώπινης φύσης.

Κλείσιμο
Αφορμή γι’ αυτό το ανέβασμα γίνεται ένα τραπέζι, ένας υπαρξιακός τόπος όπου τα πρόσωπα καταναγκασμένα να συνυπάρχουν ή σα ριγμένα από πάντα εκεί καλούνται να αναμετρηθούν με τη ματαίωση, τις ψευδαισθήσεις και να αποπειραθούν να συμφιλιωθούν με τη ζωή.  Το τεράστιο αυτό τραπέζι ως αίθουσα πρωινού ή ως ένα παρατηρητήριο ζωής ή ως ένας τόπος που τα πρόσωπα ανεβαίνουν για να δοκιμάσουν τη διαφυγή τους από την καθημερινότητα ενώπιον των υπολοίπων «καλεσμένων».

Τα πρόσωπα του Τσέχωφ, καθηλωμένα, καθισμένα περιμετρικά τρώνε βουλιμικά, πίνουν τσάι, παλεύουν να ξανανιώσουν και φαντασιώνονται την ομορφιά της ζωής σε μια χορογραφία των μικροπραγμάτων. Ένας ύμνος στη συμφιλίωση με το αδιέξοδο, κι ένας χορός ανθρώπων που προσπαθεί να απαλλαγεί από την επίπονη αναζήτηση της ουτοπίας.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Χρήστος Λούλης, Μανώλης Μαυροματάκης, Θεοδώρα Τζήμου, Ηρώ Μπέζου, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Μαρία Φιλίνη, Αντώνης Αντωνόπουλος και η Ξένια Καλογεροπούλου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Τετάρτη 19:00
Πέμπτη 20:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 17:00 & 21:00
Κυριακή 19:00

Ειδήσεις σήμερα:

Στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Πώς θα δίδονται τα δάνεια

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Τι αλλάζει - Το νέο ΦΕΚ

Καλαμπάκα: Κόλλησε το γκάζι σε αγροτικό που μπήκε σε λαϊκή αγορά και παρέσυρε τρία άτομα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης