«You ‘ll Never Walk Alone»: Η ιστορία του ύμνου της Λίβερπουλ που αποχαιρετά σήμερα τον τραγουδιστή Τζέρι Μάρσντεν - Βίντεο

«You ‘ll Never Walk Alone»: Η ιστορία του ύμνου της Λίβερπουλ που αποχαιρετά σήμερα τον τραγουδιστή Τζέρι Μάρσντεν - Βίντεο

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Gerry and the Pacemakers έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών

Jerry_2

H θρυλική «φωνή» της ομάδας ποδοσφαίρου της Λίβερπουλ, ο ερμηνευτής - τραγουδοποιός των Gerry and the Pacemakers που τραγούδησε τον επίσημο ύμνο της, το εμβληματικό «You  'll Never Walk  Alone», ο Τζέρι Μάρσντεν, σίγησε για πάντα. Έφυγε από τη ζωή σήμερα, σε ηλικία 78 ετών, μετά από σύντομη ασθένεια προκαλώντας βαθιά συγκίνηση στον καλλιτετεχικό αλλά και στον αθλητισμό κόσμο.

LFC-TV: Gerry Marsden sings "You'll Never Walk Alone" - Hillsborough 20-yr Memorial Service

Οι Gerry and the Pacemakers ήταν το δεύτερο πιο επιτυχημένο μουσικό συγκρότημα που «γέννησε» το Λίβερπουλ μετά τους Μπιτλς οι οποίοι το έκαναν διάσημο με την μουσική τους στα πέρατα της γης. Παρά το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να διαγράψουν μια τόσο σημαντική διεθνή καριέρα όσο εκείνοι, κι ας είχαν τον ίδιο παραγωγό και τον ίδιο μάναζτερ, αγαπήθηκαν πολύ στην πατρίδα τους και τα τραγούδια τους σκαρφάλωναν συχνά στις πρώτες θέσεις των βρετανικών τσαρτ κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’60. Όταν μάλιστα ρωτούσαν τον Τζέρι Μάρσντεν σε τί διέφεραν από τα διάσημα «Σκαθάρια», εκείνος απαντούσε αφοπλιστικά και ειλικρινέστατα: «Εμείς δεν θέλαμε να αλλάξουμε τον κόσμο όπως εκείνοι».

Gerry The Pacemakers - How Do You Do It (Subt. Ing/Esp)

Κι όμως η δική τους μοίρα τούς προόριζε για κάτι διαφορετικό, εξαιρετικά σημαντικό και σίγουρα διαχρονικό. Η επιτυχία τους «You ‘ll Never Walk Alone», το μελωδικό κομμάτι με τους εξαιρετικά συγκινητικούς στίχους έμελλε να γράψει ιστορία στα γήπεδα αλλά και να αποτελέσει, παράλληλα, ένα διαχρονικό σάουντρακ ανθρωπιάς και συμπαράστασης σε κάθε δύσκολη προσωπική ή συλλογική στιγμή με πιο πρόσφατη την πανδημία του κορωνοϊού.

Πίσω από αυτό το τραγούδι, ωστόσο, το οποίο έχει ακουστεί αμέτρητες φορές από τις φωνές των πιστών οπαδών της Λίβερπουλ και αποτελεί ένα από τους δημοφιλέστερους ποδοσφαιρικούς ύμνους όλων των εποχών, κρύβεται μια άγνωστη σε πολλούς ιστορία. Ο Τζέρι Μάρσντεν άκουσε για πρώτη φορά αυτό το κομμάτι στις αρχές της δεκαετίας του ’60, σε ένα σινεμά του Λίβερπουλ. Το βράδυ εκείνο όμως έβρεχε καταρρακτωδώς κι έτσι αποφάσισε να παραμείνει στην αίθουσα μέχρι να σταματήσει. Είδε λοιπόν και την επόμενη ταινία, το «Carousel», κατά την διάρκεια της οποίας άκουσε έκανε τραγούδι οι στίχοι του οποίου τον συγκίνησαν βαθιά με αποτέλεσμα να πείσει το συγκρότημά του να το
διασκευάσουν και να το ηχογραφήσουν. Αυτό το τραγούδι ήταν το «You ‘ll Never Walk Alone»!

Gerry & The Pacemakers - You'll Never Walk Alone [Official Video]
Κλείσιμο


Πώς καθιερώθηκε ως επίσημος ύμνος της ομάδας; Από τους ίδιους του οπαδούς της. Εκείνη την εποχή συνηθιζόταν πριν από την έναρξη κάθε αγώνα να παίζονται από τα μεγάλωνα του γηπέδου τα 10 δημοφιλέστερα τραγούδια του μήνα. Ανάμεσά τους ήταν για αρκετό καιρό και το «You ‘ll Never Walk Alone». Όταν κάποια στιγμή όμως, βγήκε από την δεκάδα, και σταμάτησε να ακούγεται στους αγώνες, σύσσωμη η κερκίδα με τους φανατικότερους οπαδούς της Λίβερπουλ άρχισε να φωνάζει ρυθμικά και επίμονα: «Πού είναι το τραγούδι μας;». Κάπως έτσι το επέβαλαν ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της ομάδας το οποίο συνεχίζει μέχρι σήμερα, δεκαετίες αργότερα, να συγκινεί αλλά και να ενώνει τα πλήθη.

Είναι λοιπόν απολύτως λογικό η ομάδα της Λίβερπουλ να θρηνεί σήμερα για την απώλεια ενός πολύ δικού της ανθρώπου: «Τα λόγια του Τζέρι θα ζουν για πάντα μέσα μας» ήταν η επίσημη δήλωσή της στον αποχαιρετισμό του ανθρώπου που συνδέθηκε άρρηκτα με την μεγάλη ιστορία της.

 
Ειδήσεις σήμερα:

Η viral πάστορας που έγινε στρίπερ απαριθμεί τα... «δώρα» που της χάρισε το 2020!

Eπιχείρηση «Ελευθερία»: Στα περιφερειακά νοσοκομεία τα εμβόλια για τους υγειονομικούς

Eurotunnel: Τι θα αλλάξει για το «σύμβολο σύνδεσης» στη μετά-Brexit εποχή;

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης