«Η Κυρία του Μαξίμ»: Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε από το σπίτι την μεγάλη νέα παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου

«Η Κυρία του Μαξίμ»: Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε από το σπίτι την μεγάλη νέα παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου

Σε ζωντανή μετάδοση

Η_κυρια_του_Μαξιμ_jpg

Μία από τις πιο δυνατές, καινούργιες παραγωγές του Εθνικού θεάτρου, το εξαιρετικό έργο του Ζωρζ Φεντώ  «Η κυρία του Μαξίμ», θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ψηφιακά, από το σπίτι, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στις 19:30. Η φιλόδοξη παράσταση, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, θα μεταδοθεί απευθείας από την Κεντρική Σκηνή του θεάτρου, προσφέροντας μια όσο το δυνατόν, υπό τις παρούσες συνθήκες, πιο άμεση αίσθηση παρακολούθησης.

Πολλοί είναι οι αθώοι που περνάνε διά πυρός και σιδήρου στα εξωφρενικά πεπρωμένα που επινόησε ο Φεντώ· το αρχέτυπο, ωστόσο, είναι ο δύσμοιρος ο κύριος Πετιπόν, ο οποίος ξυπνά στο σπίτι του έπειτα από ένα ξενύχτι στο καμπαρέ «Μαξίμ». Ο ίδιος δεν θυμάται τίποτα από τη χθεσινή βραδιά, στο κρεβάτι του όμως βρίσκεται μια νεαρή χορεύτρια από τα μπαλέτα του «Μαξίμ». Η φάρσα τίθεται σε κίνηση και η ζωή του γίνεται άνω-κάτω μέσα σε ένα λεπτό. Οι άπειροι χαρακτήρες του έργου μπλέκονται σε ατελείωτες συγχύσεις, παρεξηγήσεις και αναποδιές! Λίγο πριν από την… έκρηξη, ο δαιμόνιος συγγραφέας ξεμπλέκει τις μαριονέτες του, αλλά όχι προτού ο Πετιπόν έχει υποφέρει ένα πραγματικό μαρτύριο, δυσανάλογα βαρύ για το αθώο λάθος του.

 Το έργο έκανε την πρώτη πρεμιέρα του στις 17 Ιανουαρίου 1899 στο  Théâtre des Nouveautés, και σημείωσε θρίαμβο. Επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης του 1900 ήρθαν στο Παρίσι τόσο για την ίδια την έκθεση όσο και για να μη χάσουν την Κυρία του Μαξίμ!

 Στην παράσταση παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί Θανάσης Αλευράς, Στέλλα Αντύπα, Αφροδίτη  Αντωνάκη, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Μελίνα Βαμπούλα, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Θανάσης Δήμου, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Έμιλυ Κολιανδρή, Κώστας Κορωναίος, Αυγουστίνος Κουμουλος, Πέλλα Μακροδημήτρη, Αθηνά  Μουστάκα, Ελπίδα Νικολάου, Άννα Πατητή, Πέτρος Σκαρμέας, Γιώργος Τζαβάρας, Κώστας Φιλίππογλου, Γιάννης Φιλίππου, Δημήτρης  Φουρλής, Γαλήνη Χατζηπασχάλη και Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ , με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου (κωδικού πρόσβασης) το οποίο κοστίζει 8 ευρώ και η προβολή θα είναι ενεργή μόνον την συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, και μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων, θα προβληθούν ψηφιακά και άλλες τρέχουσες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

 Ειδήσεις σήμερα: 

Βρετανία: Τα Χριστούγεννα θα σωθούν

Lockdown: Αργά και σε τουλάχιστον τρεις φάσεις η άρση των περιοριστικών μέτρων

Η Κίνα προτείνει παγκόσμιο «φακέλωμα» με κωδικούς QR για να απελευθερωθούν τα ταξίδια

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης