Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή καλεί άτομα της τρίτης ηλικίας να παίξουν στο διαδίκτυο

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή καλεί άτομα της τρίτης ηλικίας να παίξουν στο διαδίκτυο

Δείτε πώς μπορείτε να λάβετε μέρος στο δωρεάν πρόγραμμα

Goulandri_game
Ποιος είπε ότι οι μεγάλοι δεν έχουν ανάγκη από παιχνίδι; Ειδικά στις σημερινές συνθήκες εγκλεισμού, που επέβαλε για μία ακόμη φορά στη χώρα μας η πανδημία του κορωνοϊού, το παιχνίδι μοιάζει πιο απαραίτητο από ποτέ. Γι' αυτίο και το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή  συνεχίζει τη συνεργασία του με τη seveneleven και παρουσιάζει τη νέα σειρά διαδικτυακών διαδραστικών ξεναγήσεων «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους», που είναι ειδικά σχεδιασμένη για άτομα άνω των 65 ετών.

Η πρωτόγνωρη περίοδος που διανύουμε μας οδηγεί στη διερεύνηση νέων τόπων συνάντησης, καθώς στοιχεία από την εμπειρία της επίσκεψης στο Μουσείο μεταφέρονται στην ψηφιακή σφαίρα. Η τέχνη αποτελεί κοινωνικό πνευματικό αγαθό και μέρος του οράματος του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή είναι να παρέχει σε όλα τα άτομα τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν.

Τον Νοέμβριο, το «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους» ξεκινά με τα «Κοινά σημεία», την πρώτη από τις τρεις θεματικές που εντάσσονται στη νέα εβδομαδιαία διαδικτυακή δράση.

Από τα καλοκαιρινά τοπία του Miró, έως τις στέγες του Χατζηκυριάκου-Γκίκα, τα «Κοινά σημεία» επιχειρούν να μας συστήσουν το Παρίσι -την Πόλη του Φωτός- μέσα από δέκα σημαντικά έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που περιλαμβάνονται στη Συλλογή του Ιδρύματος. Με ερέθισμα επιλεγμένα έργα της Συλλογής και με εργαλείο τη μέθοδο θάλλω, oι συμμετέχοντες εξοικειώνονται βιωματικά με τον κόσμο της τέχνης, μέσα από μία διαδικασία που θυμίζει παιχνίδι.

Στόχος της δράσης είναι η καλλιέργεια της αίσθησης πως η τρίτη ηλικία παραμένει δημιουργική, η μετατροπή της εσωστρέφειας σε έκφραση, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και η ενθάρρυνση της χρήσης ψηφιακών εργαλείων, αναδεικνύοντας παράλληλα την αξία των εικαστικών τεχνών.

Η δράση έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από την seveneleven (Νότης Παρασκευόπουλος και Κωνσταντίνα Μαλτέζου) και έχει βασιστεί στην πολυετή εμπειρία τους στον τομέα της ανάπτυξης δραστηριοτήτων για άτομα άνω των 65 ετών.

Η δράση θα πραγματοποιείται διαδικτυακά κάθε Πέμπτη στις 19.00, με έως 25 συμμετοχές ανά διαδικτυακή συνάντηση. Απευθύνεται σε άτομα άνω των 65 ετών και σε άτομα με ήπια γνωσιακή διαταραχή). Η  συμμετοχή είναι ελεύθρη μέσω ηλεκτρονικής προεγγραφής εδώΗ προεγγραφή για την δράση της εβδομάδας ανοίγει κάθε Δευτέρα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τι μπορούμε και τι όχι να αγοράζουμε από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Απτόητος ο Τραμπ μετά την εκλογική ήττα: «Θα κερδίσουμε», λέει - «Είναι ντροπιαστικό» απαντά ο Μπάιντεν

Μισέλ Ουελμπέκ: Ο «προφήτης» της τρομοκρατικής επέλασης του Ισλάμ στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης