«Λυσιστράτη» η Βίκυ Σταυροπούλου στην Επίδαυρο

«Λυσιστράτη» η Βίκυ Σταυροπούλου στην Επίδαυρο

Πρωταγωνιστεί στην παράσταση Εθνικού Θεάτρου που θα παρουσιαστεί  στις 31 Ιουλίου, 1η και 2 Αυγούστου

Λυσιστρατη

Την δημοφιλέστερη και πιο πολυπαιγμένη κωμωδία του Αριστοφάνη, την «Λυσιστράτη», ανεβάζει το φετινό καλοκαίρι το Εθνικό Θέατρο, στις 31 Ιουλίου, 1η και 2 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη παραγωγή του Εθνικού μετά τους «Πέρσες» που θα φιλοξενηθούν επίσης στην Επίδαυρο αύριο, μεθαύριο και την Κυριακή ανοίγοντας τα φετινά Επιδαύρεια.

Η «Λυσιστράτη» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου με την Βίκυ Σταυροπούλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Νίκος Ψαρράς,, Στεφανία Γουλιώτη, Βίκυ Βολιώτη κ.α. ενώ την μουσική της παράστασης έχει γράψει η νεαρή μουσικός Κατερίνα Πολέμη.

Η υπόθεση του έργου

Είκοσι   χρόνια   μετά   την   έναρξη   του   πελοποννησιακού   πολέμου,   η   Αθήνα   και   η Σπάρτη συνεχίζουν έναν πόλεμο που φαίνεται να μην έχει τέλος. Οι ανθρώπινες απώλειες και οι καταστροφές βαίνουν αμείωτες και από τις δύο πλευρές, ενώ κάθε προσπάθεια ειρήνης έχει αποτύχει. Η Αθηναία Λυσιστράτη όμως δεν απελπίζεται και προτείνει ένα ανορθόδοξο σχέδιο για την παύση των εχθροπραξιών.Μαζί   με   τη   Λαμπιτώ,   την   επικεφαλής   των   γυναικών   της   Σπάρτης,   κηρύσσουν πάνδημη και αυστηρή σεξουαλική αποχή των γυναικών, με στόχο να οδηγήσουν τους   άντρες   των   δύο   αντιμαχόμενων   πλευρών   σε   συνθηκολόγηση   και   σύναψη ειρήνης. Η Λυσιστράτη ενισχύει το σχέδιό της εμποδίζοντας την πρόσβαση των ανδρών στο δημόσιο ταμείο, που φυλάσσεται στην Ακρόπολη, εγκαθιστώντας εκεί μια ομάδα φρούρησης από ηλικιωμένες γυναίκες. Παρά τις ποικίλες κωμικές αντιδράσεις, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, το ειρηνευτικό   σχέδιο   φαίνεται   να   αποδίδει   καρπούς   και   η   στρατηγική   της Λυσιστράτης αποδεικνύεται  αποτελεσματική. Η ειρήνη δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή της με τη μορφή μιας νέας καιόμορφης γυναίκας, της Συμφιλίωσης, που θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα των εορτασμών μέσα στην Ακρόπολη.

 
Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας: Η δημιουργία νέφους pyrocumulus (πυρό-σωρείτης)

Φωτιά στο Μάτι: Ακούστε συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα - «Μάνα υπάρχουν νεκροί και δεν τους λένε»!

Στη Μύκονο με προσωπίδα ο γιος της Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης