Όταν ο Αντρέα Μποτσέλι ερμήνευε κλασικά τραγούδια και ύμνους στον άδειο καθεδρικό ναό Ντουόμο, στο Μιλάνο εκφράζοντας, με τον συγκλονιστικό αυτό τρόπο, την συμπαράστασή του στην πατρίδα του, την Ιταλία που στέναζε από την πανδημία, κανείς δεν γνώριζε ότι είχε προσβληθεί και ο ίδιος από κορωνοϊό.
Όπως αποκάλυψε ο διάσημος Ιταλός τενόρος στην εφημερίδα Corriere della Sera, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά βρέθηκαν θετικοί στον COVID – 19 στις αρχές Μαρτίου. Παρότι, ωστόσο, τα σωμπτώματά τους ήταν ήπια, κάνει λόγο για μία εμπειρία που θα την θυμάται ως «εφιάλτη».
«Η εμπειρία μου από τον κορωνοϊό; Μια τραγωδία, όλοι μας μολυνθήκαμε στην οικογένεια, με πυρετό, παρότι δεν ήταν πολύ υψηλός, βήχα και φτέρνισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ξεπεράσαμε την ασθένεια πολύ καλά, παρόλο που δυστυχώς χρειάστηκε να ακυρώσω πολλές συναυλίες και αυτό ήταν μια κακή εμπειρία. Ήταν σαν να ζούσα έναν εφιάλτη γιατί ένιωθα ότι δεν είχα πλέον τον έλεγχο της κατάστασης. Ήλπιζα να ξυπνήσω από στιγμή σε στιγμή».
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.