Η εξομολόγηση του Αντρέα Μποτσέλι για όσα βίωσε στον άδειο ναό του Μιλάνου

Η εξομολόγηση του Αντρέα Μποτσέλι για όσα βίωσε στον άδειο ναό του Μιλάνου

Ο σπουδαίος Ιταλός τενόρος εξομολογείται τα συναισθήματα που βίωσε ερμηνεύοντας ύμνους στον άδειο ναό του Μιλάνου

bocelli_main1

«Αυτό το Πάσχα θα μείνει για πάντα ανάμεσα στις πιο αγαπημένες μου αναμνήσεις όλων των εποχών»: Με αυτά τα λόγια εξέφρασε ο Αντρέα Μποτσέλι τα συγκλονιστικά συναισθήματα που βίωσε, το απόγευμα την περασμένης Κυριακής, στον επιβλητικό, άδειο καθεδρικό ναό Duomo του Μιλάνου όπου ερμήνευσε ύμνους και θρησκευτικά κομμάτια σε μια πρωτόγνωρη και ιδιαιτέρως συγκινητική εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν ζωντανά, μέσω διαδικτύου 2, 8 εκατομμύρια άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Andrea Bocelli: Music For Hope - Live From Duomo di Milano


«Θα θυμάμαι τα συναισθήματα της πρωτόγνωρης και σημαντικής εμπειρίας αυτού του Αγίου Πάσχα, το οποίο η έκτακτη αυτή κατάσταση έκανε οδυνηρό αλλά ταυτόχρονα ακόμη πιο γόνιμο» εξομολογείται ο διεθνούς φήμης Ιταλός τενόρος συμπληρώνοντας με νόημα: «Με εντυπωσίασε και με συγκίνησε έντονα το συναίσθημα να εκφράζεις την προσευχή εκατομμυρίων φωνών. Η αγάπη είναι δώρο. Η ροή της είναι πρωταρχικός σκοπός της ίδιας της ζωής».

Πράγματι η παγκόσμια αυτή προσευχή, με προεξάρχοντα τον Αντρέα Μποτσέλι, αποτελεί ένα μοναδικό  γεγονός που κατεγράφη στην ιστορία όχι μόνον ως η επιτυχημένη συναυλία κλασικής μουσικής όλων των εποχών – το βίντεο σημείωσε περισσότερα από 28 εκατ. χτυπήματα μέσα στις πρώτες 24 ώρες προβολής του - αλλά, κυρίως, ως μια ιστορική στιγμή συλλογικής έκφρασης και παγκόσμιας αλληλεγγύης απέναντι σε έναν κοινό αόρατο εχθρό, τον φονικό κορωνοϊό,

Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο με τον σπουδαίο τενόρο να ερμηνεύει, συγκινημένος, τον θρησκευτικό ύμνο «Amazing Grace», στο προαύλιο του επιβλητικού ιταλικού ναού, στην πλατεία Duomo, θα μείνει για πάντα να θυμίζει, σε όλους όσοι σήμερα δίνουν την μάχη με τον COVID -19 αλλά και στις επόμενες γενιές, την δραματική αυτή περίοδο της παγκόσμιας ιστορίας κατά την διάρκεια της οποίας χάθηκαν πολλές ζωές, οι ψυχές των ανθρώπων, όμως, ήρθαν πολύ κοντά η μία στην άλλη.

 

 Διαβάστε σήμερα:

Νέο Μουσείο Αιγύπτου:Συνεχίζονται  πυρετωδώς οι εργασίες παρά την απειλή του κορωνοϊού

Πρόγραμμα χρηατοδότησης ταινιών animation από το υπουργείο Πολιτισμού

Κορωνοϊός: Αυτοί ειναι οι διάσημοι που ενισχύουν τον αγώνα κατά  της πανδημίας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης