Ο «Καλιγούλας» του Αλμπέρ Καμύ στο διαδίκτυο από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο «Καλιγούλας» του Αλμπέρ Καμύ στο διαδίκτυο από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Δείτε την παράσταση στην επίσημη ιστοσελίδα του θεάτρου

Καλιγουλας_Στανκογλου

O «Καλιγούλας» του Αλμπέρ Καμύ, η θεατρική παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά θα προβληθεί διαδικτυακά, στις 2 και στις 9 Μαΐου, στην επίσημη ιστοσελίδα του θεάτρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων με τίτλο «Μόνοι Μαζί» που διοργανώνει, σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου, κατά την περίοδο των ειδικών συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Νόμπελ συγγραφέα παρουσιάστηκε, με μεγάλη επιτυχία, στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, το 2017, σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη – Knutsen, με τον Γιάννη Στάνκογλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, την συμμετοχή των ηθοποιών Θεοδώρας Τζήμου, Στέλας Φυρογένη και Ιερώνυμου Καλετσάνου και την  πρωτότυπη ζωντανή μουσική επί σκηνής από τον Blaine Reininger των Tuxedomoon.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 6.000 θεατές παρακολούθησαν τις δυο δωρεάν  διαδικτυακές παραστάσεις του «Μακμπέθ» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία  Δημήτρη Λιγνάδη μέσω της ιστοσελίδας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Η παράσταση, που ήταν συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο, είχε προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στον Πειραιά στις 12 Μαρτίου, αλλά ακυρώθηκε, λόγω των προληπτικών μέτρων της πολιτείας για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού. 
Ο κύκλος δράσεων του Δημοτικού Θεάτρου «Μόνοι Μαζί» περιλαμβάνει επίσης καλλιτεχνικές δράσεις υψηλού επιπέδου, σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, συναυλίες αλλά και πορτραίτα εικαστικών.

Παράλληλα, έδωσε την δυνατότητα σε νέους κι εκκολαπτόμενους θεατρικούς συγγραφείς να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από το δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο θεατρικής γραφής και με την συμβολή του θεατρικού συγγραφέα Λεωνίδα Προυσαλίδη. Οι αιτήσεις συμμετοχής  ξεπέρασαν τις 100 και από αυτές επιλέχθηκαν 10 άτομα.

Επιπλέον, οι μικροί επισκέπτες της ιστοσελίδας έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, μέσω της ιστοσελίδας, τα παραμύθια τα οποία μπορούν να απολαύσουν τα παραμύθια της θρυλικής ραδιοφωνικής Θείας Λένας.


Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Διαδηλωτές κατά της καραντίνας με όπλα στο Δημαρχείο του Μίσιγκαν


Η τραγωδία... Covid-19 συνεχίζεται στις ΗΠΑ: Πάνω από 2.000 νεκροί για 3η συνεχόμενη μέρα

Κούβα: Διαμαρτυρία για τα πυρά στην πρεσβεία της στην Ουάσινγκτον

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης