Σαπούνι με βουβαλίσιο γάλα

Σαπούνι με βουβαλίσιο γάλα

Σε ένα μικρό εργαστήριο δύο γυναίκες με πείσμα και κουράγιο φτιάχνουν χειροποίητα σαπούνια με πρώτες ύλες – βουβαλίσιο γάλα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χυμό ροδιού κλπ- από τοπικούς παραγωγούς

buffalo-soap
Στην αρχή ήταν η συσκευασία. Μίνιμαλ με ιδιαίτερα στοχεία που τραβούν και καθηλώνουν το βλέμμα… Στα συν και ο τίτλος. Mr Buffalo. Και όλα αυτά για ένα σαπούνι. Ναι, αλλά τι σαπούνι… «Φυσικό χειροποίητο σαπούνι με φρέσκο Ελληνικό Βουβαλίσιο Γάλα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καλλυντικά φυτικά έλαια, αλόη και χυμό ροδιού».

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά. Η σειρά Mr. Buffalo που διατίθεται σε 3 τύπους: Βουβαλίσιο Γάλα – Αλόη χωρίς άρωμα, Βουβαλίσιο Γάλα – Αλόη με άρωμα εσπεριδοειδών & άνθεων και Βουβαλίσιο γάλα - Αλόη - Χυμός Ρόδι με διακριτικό άρωμα λουλουδιών ανήκει στη γκάμα των προϊόντων που ανήκει στο My Greek Soap. Το τελευταίο, είναι ένα εργαστήριο παρασκευής εξαιρετικών χειροποίητων σαπουνιών με την ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης.

Η κοινή αγάπη για το φυσικό σαπούνι οδήγησαν την Πηνελόπη και τη Λία – η Πηνελόπη Τσομπανίδου και η Λία Μιχαηλίδου - να αφοσιωθούν στη μελέτη, αναζήτηση, έρευνα και να δημιουργήσουν μια γκάμα που αποτελείται από τρεις (3) σειρές μοναδικά ξεχωριστών σαπουνιών.
buffalo-soap-2

Οι δημιουργοί μας είπαν και εμείς καταγράψαμε την δική τους ιστορία: «Η Πηνελόπη, διαθέτοντας εμπειρία πολλών χρόνων διαρκούς ενασχόλησης με την τέχνη της σαπωνοποιίας και της διδασκαλίας της και η Λία, με εμπειρία στον χώρο της οπτικής επικοινωνίας και προσηλωμένη την τελευταία πενταετία στη μελέτη & εξέλιξη του φυσικού σαπουνιού, ένωσαν τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους παρασκευάζοντας προϊόντα με εξαιρετικές ιδιότητες και βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, καταφέρνοντας να εξελίξουν το φυσικό κλασικό σαπούνι και να το πάνε ένα βήμα μπροστά.

Κλείσιμο
Γνωρίζοντας το κλασικό σαπούνι ελαιολάδου με τα χαρακτηριστικά, τις ιδιότητες αλλά και τις αδυναμίες του, και έχοντας μεγάλη αγάπη στο φυσικό σαπούνι που παρασκευάζεται με την ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε χρόνο, μελέτη, έρευνα και χειρωνακτική εργασία, ώστε να καταφέρουμε να το πάμε ένα επίπεδο πιο ψηλά.

Όλη αυτή η αναζήτηση μας οδήγησε στη δημιουργία συνταγών & συνδυασμούς υλικών, εστιάζοντας στην παρασκευή ενός άρτιου φυσικού προϊόντος, με βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά τόσο στη χρήση όσο και στις ιδιότητές του.
buffalo-soap-1

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε ένα Ελληνικό παραδοσιακό προϊόν σε μια εξελιγμένη μορφή, προσελκύοντας ολοένα και μεγαλύτερο κοινό στο να γνωρίσει την αξία & ποιότητα αυτών των φυσικών προϊόντων, να τα δοκιμάσει, να τα αγαπήσει και να υιοθετήσει τη χρήση τους στην καθημερινότητά του».

Οι ίδιες μας μιλούν και για τους στόχους τους: «Φιλοδοξούμε και επιδιώκουμε να κάνουμε γνωστό το brand μας εκτός των συνόρων της χώρας μας, χτίζοντας και προβάλλοντας την ταυτότητα του Ελληνικού σαπουνιού που έχουμε δημιουργήσει και των ξεχωριστών του ιδιοτήτων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα μοναδικά προϊόντα που παράγει σε αφθονία η χώρα μας.

Θέλουμε να κερδίσουμε τις καρδιές των Ελλήνων σε κάθε γωνιά της γης και ταυτόχρονα να κερδίσουμε την εκτίμηση, την αγάπη και τον σεβασμό των ξένων καταναλωτών.

Επίσης στοχεύουμε να εξελίξουμε και να μπλουτίσουμε τη γκάμα μας και με άλλες πρωτότυπες και καινοτόμες σειρές τόσο σε επίπεδο ευρηματικότητας & ποιότητας όσο και σε επίπεδο οπτικής επικοινωνίας & marketing».
buffalo-soap-3

Στα My Greek Soap χρησιμοποιούν ως πρώτες ύλες ελληνικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, βουβαλίσιο γάλα, φυσική μαστίχα Χίου, παραδοσιακό γιαούρτι, βότανα, μέλι, βιολογικό ρετσίνι, φυσικό χυμό ροδιού κλπ τα οποία προμηθεύονται από ελληνικές εταιρείες και παραγωγούς, θέλοντας να ενισχύσουν την ελληνική αγορά και να προβάλουν στον μέγιστο βαθμό την ελληνικότητα του προϊόντος τους.

Οι ιδρυτές επισημαίνουν: «Όλα τα σαπούνια μας περιέχουν ως βάση έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε συνδυασμό με μια άριστη ποικιλία από καλλυντικά φυτικά έλαια, πολύτιμα φυσικά συστατικά όπως ελληνικό Βουβαλίσιο Γάλα από την περιοχή της Κερκίνης, ελληνικά βότανα, φυσική μαστίχα Χίου, ελληνικό παραδοσιακό γιαούρτι, μετάξι, τζελ αλόης κλπ σε μοναδικούς συνδυασμούς αρωματικών & αιθέριων ελαίων».

Κράτησα για το τέλος μια ανάρτηση από fb. Το βρήκα – Φεβρουάριος 2019- στο fb του ιδιωτικά χρηματοδοτούμενου μη κερδοσκοπικού οργανισμού The People’s Trust. Και η ανάρτηση έχει την αξία και τη σημασία της. «My Greek Soap από τη Θεσσαλονίκη με αγάπη! Στο μικρό εργαστήριο στα Καταχά Πιερίας, η Πηνελόπη δημιουργεί τις καταπληκτικές χειροποίητες σειρές σαπουνιών του My Greek Soap με ελαιόλαδο και εκλεκτά φυτικά έλαια. Απόφοιτος της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, με ειδίκευση στην καλλιέργεια αρωματικών φυτών, η Πηνελόπη γνωρίζει πολύ καλά τους θησαυρούς της ελληνικής φύσης. Την καλωσορίζουμε στο δίκτυο του οργανισμού μας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μπορούμε να συμβάλλουμε στην υλοποίηση των στόχων της!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης