Σώσε τον Πλανήτη

save-your-planet

Ένα βιβλίο, δύο τηλεοπτικές σειρές και μια εφαρμογή με οικολογική ευαισθησία

Στη ραστώνη του τριημέρου, παρακολουθώντας με τα παιδιά τις αγαπημένες μας παιδικές σειρές στην τηλεόραση, μια σύντομης διάρκειας σειρά κινουμένων σχεδίων με οικολογική ευαισθησία μας κέντρισε το ενδιαφέρον: «Μαμά είναι όπως το βιβλίο που αγοράσαμε που λέει πώς να σώσουμε το περιβάλλον!», αναφώνησε η μικρή μου κόρη. Λίγο αργότερα, τις άκουσα και τις τρεις να μαλώνουν το μπαμπά που είχε αφήσει αρκετή ώρα τη βρύση ανοιχτή στο μπάνιο. Τότε συνειδητοποίησα πόσο πετυχημένο ήταν αυτό το ολιγόλεπτο βίντεο και βάλθηκα να βρω το δημιουργό του.
save-your-planet-1

Μεγάλη η έκπληξή μου όταν ανακάλυψα ότι πρόκειται για ελληνικό σχεδιασμό και παραγωγή. Δεν είχα ξαναδεί ελληνική σειρά κινουμένων σχεδίων στην τηλεόραση. Δημιουργός της ο Τάσος Κότσιρας, γραφίστας στον τομέα του 3D animation. Έχει δημιουργήσει πολλούς χαρακτήρες στη μακρά του επαγγελματική καριέρα στο χώρο της διαφήμισης, αλλά τώρα παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα δικό του προϊόν που εισηγείται μια συνολική προσέγγιση για την οικολογική ευαισθητοποίηση.

Το project «Σώσε τον Πλανήτη» αποτελείται από μία σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας και μια σειρά για παιδιά σχολικής ηλικίας και ενήλικες, οι οποίες συνοδεύονται από ένα διαδραστικό βιβλίο, καθώς και δύο εφαρμογές για κινητά. Ένα ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό «σύνολο» με οικολογική ευαισθησία, που μπορεί να διανεμηθεί και εκτός συνόρων.

Το project έλαβε μέρος στον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και σε πληθώρα περιβαλλοντικών φεστιβάλ στο εξωτερικό. Η σειρά animation έχει βραβευτεί στη Ελλάδα (ΕΒΓΕ), στο ANNECY στην Γαλλία (γνωστά και ως τα Όσκαρ του animation), στην Αμερική, στην Ν. Κορέα και στην Κίνα (Golden Panda award).
save-your-planet-2

Ο δημιουργός του, πατέρας και ο ίδιος, πιστεύει ακράδαντα πως τα παιδιά έχουν στα χέρια τους το μέλλον του πλανήτη, ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι θέμα πολιτισμού και ότι η παιδεία μπορεί να συμβάλει στην αλλαγή του καθενός από εμάς και τελικά στη μεγαλύτερη αλλαγή που μπορούμε όλοι να κάνουμε για τη γη μας. Γεγονός που αποδεικνύεται και από τα νούμερα. Σύμφωνα με το American Association of Science ένα νοικοκυριό με οικολογική συνείδηση έχει 20% λιγότερες εκπομπές CO2.

Απλώς προετοιμαστείτε οι γονείς κατάλληλα! Ανακύκλωση, κλείνουμε τη βρύση, απενεργοποιούμε τις ηλεκτρικές συσκευές… γιατί οι μπόμπιρες, χωρίς να το καταλάβετε, θα βαλθούν να σώσουν τον πλανήτη από το ίδιο σας το σπίτι!

Περισσότερα: saveyourplanet.eu

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

athens-1821

Ο ιστορικός Λεωνίδας Καλλιβρετάκης (Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών / Ε.Ι.Ε.) με πλήθος αρχειακών τεκμηρίων διαμορφώνει την εικόνα της Αθήνας τον 19ο αιώνα ή το πώς η Αθήνα από μια επαρχιακή πόλη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας καθίσταται πρωτεύουσα του Ελληνικού Βασιλείου (Το θέμα βρίσκεται διαθέσιμο στην ηλεκτρονική έκδοση της Ε.Ι.Ε «Αρχαιολογία της Πόλης των Αθηνών»)

1821

Το συλλογικό έργο «1821- Η δημιουργία ενός έθνους-κράτους» των Βερέμη, Κολιόπουλου και Μιχαηλίδη αποτελεί μια συνθετική προσέγγιση του θεμελιακού για τους Έλληνες γεγονότος και των πρώτων χρόνων του νέου ελληνικού κράτους

easter-fotaerio

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίου σχεδιάζουν με τη βοήθεια καλλιτεχνών και έμπειρων παιδαγωγών ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα από τη Μ. Δευτέρα 22.04 έως τη Μ. Τετάρτη 24.04 στο Γκάζι για παιδιά από 7 έως 10 ετών

xatzi

Το Ίδρυμα Γ. & Αικ. Χατζηκώνστα είναι το παλαιότερο κοινωφελές Ίδρυμα σε λειτουργία μετά την ίδρυση του Ελληνικού κράτους δεν λαμβάνει κανενός είδους οικονομική επιχορήγηση από το Κράτος

sakelariou

Ο αείμνηστος Μιχαήλ Σακελλαρίου συγγραφέας του αξεπέραστου βιβλίου «Η απόβαση του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο, καταλύτης για την αποδιοργάνωση της ελληνικής Επανάστασης» αποτυπώνει «τα γεγονότα των τριών αυτών μηνών, μέρα με τη μέρα, μέσα από δημόσια έγγραφα, εκδεδομένα και ανέκδοτα, ημερολόγια και απομνημονεύματα αυτοπτών μαρτύρων»

3