Έλα κόσμε στην παρέα μας

Έλα κόσμε στην παρέα μας

Ο Ζαχαρίας Καρούνης πάει Λαϊκή για να μοιραστεί την χαρά του τραγουδιού και στήνει για δεύτερη σεζόν μια μουσική- θεατρική παράσταση με τον σκηνοθέτη Χρήστο Δήμα

karounis
Ο Ζαχαρίας Καρούνης είναι ένας καλλιτέχνης –πολυεργαλείο με αδιαμφισβήτητο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Είναι αυτάρκης, χορτάτος (σε ένα περιβάλλον πνευματικότητας) που έχει την δυνατότητα να κάνει τέχνη με τα ελάχιστα δυνατά μέσα και πόρους.

Ένας δημιουργός που μπορεί με το «τίποτα» να στήσει μια παράσταση ή να φτιάξει το Video clip ενός καινούργιου τραγουδιού. Και όλα αυτά γιατί γνωρίζει το που πατά και το που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή και το βασικό παντός άλλου, το ότι αντιμετωπίζει με αφάνταστη σοβαρότητα την ίδια του την δουλειά όπως και την ύπαρξη του, τη ζωή και τις σχέσεις του.

Ο Καρούνης δεν είναι και ο πιο εύκολος άνθρωπος στο κόσμο – έχει μαζί του σε κάθε του βήμα την αγριάδα και το σκληροτράχηλο του τοπίου της γενέτειρας Λακωνικής γης αλλά είναι δίκαιος και σωστός μέσα σε περιβάλλον αγαθότητας και φιλότητας.

Αυτή την περίοδο ο Ζαχαρίας Καρούνης μας αποκαλύπτεται μέσα από μια μουσική παράσταση και από ένα video clip. Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο, το πιο πρόσφατο. Ο Καρούνης κρατώντας ανά χείρας το λουράκι του σκύλου του, του Φιξ και με τα ακουστικά στα αυτιά κατεβαίνει στην λαϊκή της περιοχής του για να μοιραστεί με άλλους φίλους και όχι μόνον την χαρά του. «Άντε έλα κόσμε στην παρέα μας /στα παλιά τραγούδια και στα νέα μας/έλα όπως είσαι όπως αγαπάς /να καεί η νύχτα και ο σατανάς». Με λίγα λόγια, ένα κάλεσμα αγαπητικό από την αρχή έως το τέλος.
Ζαχαρίας Καρούνης - Άντε Nα Xαρώ | Official Video Clip


Το τραγούδι είναι δικό του. Ο ίδιος έχει γράψει την μουσική ( σε στίχους του Χρίστου Γ. Παπαδόπουλου ) και το ερμηνεύει.

Στο τραγούδι παίζουν οι μουσικοί:Κλαρίνο ο Γιάννης Βασιλόπουλος, Κρουστά – Νταούλι ο Κωνσταντίνος Καλαντζής, Τύμπανα - κιθάρες - ηλ. μπάσο ο Γιάννης Θάνος που έκανε και την ενορχήστρωση μαζί με τον Ζαχαρία Καρούνη που έφτιαξε το σενάριο και είχε και την ευθύνη της σκηνοθεσίας του video clip (με cameramen τον Θάνο Λυμπερόπουλο και τον Γιώργο Σπανό). Στο κλιπάκι εμφανίζεται ο ζογκλέρ Γιάννης Σμέρος, τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Ν. Ηρακλείου « Ειρήνη» και οι όλοι οι άνθρωποι της Λαϊκής Αγοράς στο Νέο Ηράκλειο.

Αλλά, δεν είναι μόνο το κλιπάκι. Είναι και η παράσταση. Η παράσταση «ΕΙΜΑΙ» σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα κάνει μια δεύτερη διαδρομή μετά την περυσινή επιτυχία – αυτή την φορά για τις Τετάρτες του Δεκεμβρίου στο θέατρο Σταθμός.

Κλείσιμο
Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα διαβάζω: Το «ΕΙΜΑΙ» είναι το ριζικό του καθένα από εμάς ξεχωριστά, είναι όσα ζήσαμε και ίσως μας λείπουν, είναι αυτά που μας διηγήθηκε η γιαγιά μας και τα ξεχάσαμε. Ο ουρανός, η θάλασσα, το βουνό, η γη, τα πουλιά, το μανιάτικο μοιρολόι, τα παραμύθια , η μάνα, το τραγούδι, τα πανηγύρια, οι ψαλμοί, το παιχνίδι και μετέπειτα η πόλη, η μοναξιά, οι συνεργασίες, οι σχέσεις που χάνονται, η αγάπη, όλα αυτά που είμαστε που φέρουμε σαν εμπειρίες, αυτά τα στοιχεία συνιστούν το «ΕΙΜΑΙ» , αυτά τα στοιχεία συνόδευσαν και το Ζαχαρία Καρούνη στην μέχρι τώρα πορεία του.

Ο Χρήστος Δήμας με την ιδιαίτερη σκηνοθετική και κινηματογραφική του ματιά, πότε εξαϋλώνει τις μορφές και πότε τις φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με τον ερμηνευτή να του ψιθυρίσουν τα αρχέγονα μυστικά τους, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ονείρου, μνήμης και πραγματικότητας”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης