164 ταινίες και δύο λόγια…

164 ταινίες και δύο λόγια…

Η συνέντευξη Tύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποίηθηκε ταυτόχρονα στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Αθήνα

synentefksi-typou
Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – μια συνέντευξη που είχε φέτος μία ξεχωριστή ιδιαιτερότητα. Και αυτό, γιατί μέσω skype, είχαμε σύνδεση Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον βρέθηκαν, η Ελίζ Ζαλαντό και ο Γιώργος Κρασσακόπουλος, ενώ από την Αθήνα έφτανε η εικόνα της συμμετοχής του Ορέστη Ανδρεαδάκη αλλά και της υπεύθυνης της Αγοράς Γιάννας Σαρρή ( και οι δυο από την αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου).

Η γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελίζ Ζαλαντό, εμφανώς χαρούμενη για τη ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην αίθουσα, τόνισε ότι το Φεστιβάλ είναι «ιδέες και συναισθήματα. Η αφορμή να κοιτάξουμε κάτω από την επιφάνεια» και πρότεινε: «να ανακαλύψουμε ξανά ιδέες, που κρύβονται πίσω από τις λέξεις».
synentefksi-typou-1


Ο λόγος στη συνέχεια πέρασε στον καλλλιτεχνικό διευθυντή Ορέστη Ανδρεαδάκη. Μίλησε για το Διεθνές Διαγωνιστικό, που βασίζεται σε ένα λημονησμένο, αλλά συγχρόνως συγκλονιστικό θέμα, τη Caritas Romana. Ανακοίνωσε μάλιστα και τις τρεις ελληνικές συμμετοχές (The Waiter, Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ, Η δουλειά της), που συμπληρώνουν το σύνολο. Επισήμανε ακόμα τη σημασία του τμήματος Ανοιχτοί Ορίζοντες , που για τον ίδιο αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του Φεστιβάλ, ενώ ειδική μνεία έκανε στο αφιέρωμα του ελληνικού queer σινεμά.

Ο Γιώργος Κρασσακόπουλος, υπεύθυνος του προγράμματος, μίλησε για τις ταινίες που θα δούμε. Θα προβληθούν συνολικά 164 ταινίες μεγάλου μήκους κι άλλες 89 μικρού. Από την αναφορά του δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά το τμήμα που αφορά τα Βαλκάνια κι επιμελείται ο Δημήτρης Κερκινός, ενώ μας αποκάλυψε και ποιες θα είναι οι Ειδικές Προβολές του Φεστιβάλ. Ο Λάζλο Νέμες επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με την Δύση του Ηλίου, ενώ ακόμα θα προβληθούν οι: Ρόμα, Κάθε Χίλια Χρόνια, Έντομο, Μaya, Yellow Submarine, Ευτυχισμένος Όσκαρ, Μέιπλθορπ, Μην αφήσεις Ίχνη, Dogman, Ανάμεσα σε δύο Θάλασσες και Ένας πιστός Άνδρας.

To πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα είναι διαθέσιμο στο site του Φεστιβάλ από την Τρίτη 30 Οκτωβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης