Πιάσε ένα καρτεράκι!

karteraki

Η απαίτηση ενός θαμώνα παραδοσιακού καφενείου στην Κρήτη για το βοτανικό μείγμα του ζεστού ροφήματος του έγινε στις μέρες μας premium προϊόν

Ζεστό νερό – σχεδόν καυτό- στο φλιτζάνι. Η επόμενη κίνηση αφορά το εμβαπτιζόμενο φακελάκι που έκανε τέλεια την δουλειά του. Τα αρώματα που συνοδεύουν τα συστατικά του μείγματος ξεχύθηκαν στον ουρανίσκο και έμειναν εκεί για ώρα. Δεν μπορούσα να τα διακρίνω ένα προς ένα και για αυτό προσέφυγα στο «λυσάρι» - στα συστατικά της χάρτινης συσκευασίας όπου αναφέρονται όλα με τη σειρά: δίκταμο, φασκόμηλο, μαντζουράνα και φλισκούνι.

Αλλά, δεν ήταν μόνο το γευστικό «αποτύπωμα» της σύνθεσης των 4 βοτάνων που έμεινε και τράβηξε το ενδιαφέρον μου… Η βασική ίντριγκα βρισκόταν στην επωνυμία: Καρτεράκι.

Στην συνέχεια, όταν έμαθα την ιστορία του brand name ή καλύτερα το πώς το επίθετο ενός πελάτη καφενείου έφτασε να γίνει brand name ήμουν σε θέση να κατανοήσω το όλο concept.
karteraki-1

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Κάποτε στην Κρήτη, λένε, ήταν ένας καθημερινός θαμώνας καφενείου ονόματι Καρτεράκης. Πήγαινε, έπιανε στασίδι και έδινε την παραγγελία του. Ήθελε στο ρόφημα του λίγο από αυτό ή το άλλο βότανο… Τα γκαρσόνια με τον καιρό συνήθισαν τις απαιτήσεις του πελάτη και αντί να δίνουν παραγγελία για ένα ζεστό ρόφημα με λίγο δίκταμο, μια τσιμπιά φασκόμηλο κλπ. φώναζαν από μακριά: Ένα του Καρτεράκη.

Η ιστορία πέρασε από στόμα σε στόμα. Έγινε αφήγηση και παράδοση. Μέχρι που μια εταιρεία στο Ηράκλειο της Κρήτης – η εταιρία ΜΑΝΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ που ιδρύθηκε το 1933 με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή αποξηραμένων κρητικών αρωματικών φυτών και τις εξαγωγές τους- βρήκε τρόπο να την ενσωματώσει στην επιχειρηματική λειτουργία της, φτιάχνοντας μια ξεχωριστή σειρά προϊόντων

Ας μείνουμε, όμως, στο προϊόν. Στο site διαβάζουμε σχετικά: «Το Καρτεράκι είναι ένα κρητικό παραδοσιακό βοτανικό τσάι, ιδιαίτερα χαλαρωτικό και τονωτικό για το στομάχι, ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις εποχές. Βασισμένο στην παραδοσιακή κρητική συνταγή, φτιάχνεται αναμιγνύοντας αρμονικά δίκταμο με κρητικό φασκόμηλο και κρητική μαντζουράνα με μια νότα από φλισκούνι (είδος άγριας μέντας)».
karteraki-2


Η σειρά Καρτεράκι περιλαμβάνει 3 διαφορετικές γευστικές επιλογές. Η πρώτη, Καρτεράκι® Παραδοσιακό (με δίκταμο, φασκόμηλο, μαντζουράνα και φλισκούνι), η δεύτερη, Καρτεράκι® Chai - το άρωμα της ανατολής!!! (με δίκταμο, φασκόμηλο, μαντζουράνα, λουίζα, χαμομήλι, κανέλλα, γαρίφαλο) και η τρίτη, Καρτεράκι® Πράσινο (με πράσινο τσάι, δίκταμο και θυμάρι).

Τα τρία μοναδικά βοτανικά μείγματα (Παραδοσιακό, Αρωματικό, Πράσινο), βασισμένα σε παραδοσιακές κρητικές συνταγές συσκευάζονται στην σύγχρονη μονάδα παραγωγής τσαγιών και βοτάνων στη ΒΙΟΠΑ Φοινικιάς στο Ηράκλειο της Κρήτης, μια παραγωγική μονάδα που είναι πιστοποιημένη κατά το πρότυπο ISO 22000:2005. Για όλα τα βοτανικά τσάγια που βρίσκονται σε εμβαπτιζόμενο φάκελο, χρησιμοποιούνται εξαιρετικές πρώτες ύλες, αυστηρά κρητικής προελεύσεως και τα συστατικά των μειγμάτων είναι επιλεγμένα από εξειδικευμένους γευσιγνώστες και λάτρεις των βοτάνων. Επιπλέον, η σειρά – λόγω του ισχυρού στοιχείου της εντοπιότητας των πρώτων υλών- φέρει το κρητικό σήμα που έχει καθιερώσει για τα τοπικά προϊόντα η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρεια Κρήτης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες