Αποκρυπτογραφώντας ένα γρίφο…

Αποκρυπτογραφώντας ένα γρίφο…

Η διαΝΕΟσις και ο Πλάτωνας Τήνιος μας συστήνουν το βιβλίο «Ο Γρίφος των 100 χρόνων» όπου δύο καθηγητές του London Business School Λίντα Γκράτον και Άντριου Σκοτ γράφουν για το θαύμα της ζωής που μπορεί να διαρκέσει …ένα αιώνα για τα παιδιά της Δύσης

grifos
«Ένα παιδί που γεννιέται σήμερα στη Δύση έχει πάνωω από 50% πιθανότητες να ζήσει περισσότερο από 105 χρόνια, σε αντίθεση με ένα παιδί που γεννιόταν έναν αιώνα πριν και είχε μόνο 1% πιθανότητα να φτάσει σε αυτή την ηλικία». Η ανάγνωση αυτής και μόνο της παραγράφου είναι το καλύτερο κίνητρο για να διαβαστεί το βιβλίο των Λίντα Γκράτον και Άντριου Σκοτ – και οι δύο τους καθηγητές στο London Business School- «Ο γρίφος των 100 χρόνων. Ζωή, εργασία και εκπαίδευση στην εποχή της μακροβιότητας».

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά ( σε μετάφραση της Όλγας Αυγουστάτου ) με πρωτοβουλία του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης διαΝΕΟσις. Ένα ξεχωριστό στοιχείο της έκδοσης των 405 σελίδων είναι το επίμετρο του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Πλάτωνα Τήνιου, που είχε επιπλέον και την γενική επιμέλεια της.
grifos-1


Κλείσιμο
Στο ενημερωτικό σημείωμα της έκδοσης που φιλοξενείται στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε: «Τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα έχουν πάνω από 50% πιθανότητα να φτάσουν την ηλικία των 105 χρόνων. Το προσδόκιμο επιβίωσης αυξάνεται παντού, κι αυτό συνεπάγεται ραγδαίες αλλαγές στη ζωή μας και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι κοινωνίες, οι οικονομίες και οι επιχειρήσεις.

Τι πρέπει να κάνουμε; "Ο γρίφος των 100 χρόνων" εξηγεί πώς το μοντέλο της ζωής των τριών φάσεων (εκπαίδευση, καριέρα, συνταξιοδότηση) φτάνει στο τέλος του. Η αντικατάστασή του από μια πιο ευέλικτη και πλούσια ζωή θα είναι αναπόφευκτη.

Πόσα χρόνια θα χρειάζεται να δουλεύουμε; Τι είδους επαγγέλματα θα πρέπει να προτιμούμε; Πώς θα επανεκπαιδευόμαστε κατά τη διάρκεια της καριέρας μας; Πότε θα μπορούμε να συνταξιοδοτηθούμε -και πώς πρέπει να προετοιμαστούμε γι' αυτό;

Μέσα από αναλυτικά παραδείγματα οι συγγραφείς παρουσιάζουν όλα τα πιθανά σενάρια για το μέλλον. Προσφέρουν, έτσι, ένα πολύτιμο εργαλείο για επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, αλλά και για κάθε πολίτη ξεχωριστά».

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε Ολόκληρο το επίμετρο του Πλάτωνα Τήνιου στο νέο βιβλίο της διαΝΕΟσις «Η Ζωή των 100 Χρόνων. Ζωή και εργασία στην εποχή της μακροβιότητας». https://www.dianeosis.org/2018/07/o-grifos-twn-100-etwn-kai-i-ellada/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης