Αποκρυπτογραφώντας ένα γρίφο…

grifos

Η διαΝΕΟσις και ο Πλάτωνας Τήνιος μας συστήνουν το βιβλίο «Ο Γρίφος των 100 χρόνων» όπου δύο καθηγητές του London Business School Λίντα Γκράτον και Άντριου Σκοτ γράφουν για το θαύμα της ζωής που μπορεί να διαρκέσει …ένα αιώνα για τα παιδιά της Δύσης

«Ένα παιδί που γεννιέται σήμερα στη Δύση έχει πάνωω από 50% πιθανότητες να ζήσει περισσότερο από 105 χρόνια, σε αντίθεση με ένα παιδί που γεννιόταν έναν αιώνα πριν και είχε μόνο 1% πιθανότητα να φτάσει σε αυτή την ηλικία». Η ανάγνωση αυτής και μόνο της παραγράφου είναι το καλύτερο κίνητρο για να διαβαστεί το βιβλίο των Λίντα Γκράτον και Άντριου Σκοτ – και οι δύο τους καθηγητές στο London Business School- «Ο γρίφος των 100 χρόνων. Ζωή, εργασία και εκπαίδευση στην εποχή της μακροβιότητας».

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά ( σε μετάφραση της Όλγας Αυγουστάτου ) με πρωτοβουλία του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης διαΝΕΟσις. Ένα ξεχωριστό στοιχείο της έκδοσης των 405 σελίδων είναι το επίμετρο του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Πλάτωνα Τήνιου, που είχε επιπλέον και την γενική επιμέλεια της.
grifos-1


Στο ενημερωτικό σημείωμα της έκδοσης που φιλοξενείται στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε: «Τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα έχουν πάνω από 50% πιθανότητα να φτάσουν την ηλικία των 105 χρόνων. Το προσδόκιμο επιβίωσης αυξάνεται παντού, κι αυτό συνεπάγεται ραγδαίες αλλαγές στη ζωή μας και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι κοινωνίες, οι οικονομίες και οι επιχειρήσεις.

Τι πρέπει να κάνουμε; "Ο γρίφος των 100 χρόνων" εξηγεί πώς το μοντέλο της ζωής των τριών φάσεων (εκπαίδευση, καριέρα, συνταξιοδότηση) φτάνει στο τέλος του. Η αντικατάστασή του από μια πιο ευέλικτη και πλούσια ζωή θα είναι αναπόφευκτη.

Πόσα χρόνια θα χρειάζεται να δουλεύουμε; Τι είδους επαγγέλματα θα πρέπει να προτιμούμε; Πώς θα επανεκπαιδευόμαστε κατά τη διάρκεια της καριέρας μας; Πότε θα μπορούμε να συνταξιοδοτηθούμε -και πώς πρέπει να προετοιμαστούμε γι' αυτό;

Μέσα από αναλυτικά παραδείγματα οι συγγραφείς παρουσιάζουν όλα τα πιθανά σενάρια για το μέλλον. Προσφέρουν, έτσι, ένα πολύτιμο εργαλείο για επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, αλλά και για κάθε πολίτη ξεχωριστά».

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε Ολόκληρο το επίμετρο του Πλάτωνα Τήνιου στο νέο βιβλίο της διαΝΕΟσις «Η Ζωή των 100 Χρόνων. Ζωή και εργασία στην εποχή της μακροβιότητας». https://www.dianeosis.org/2018/07/o-grifos-twn-100-etwn-kai-i-ellada/

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

timon-o-athinaios

«Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται πάντα με κάτι πολύ μεγάλο….» σημειώνει ο Στάθης Λιβαθινός, που καταπιάνεται με ένα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού, το έργο «Τίμων ο Αθηναίος»

pligomeno-peristeri

Από τη χαοτική μεγαλούπολη της Αθήνας, στη φωτογραφία ενός πληγωμένου περιστεριού και από εκεί σε πορτραίτα ανθρώπων της πόλης, εστιάζει η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του ποιητή Κώστα Ζαφειρόπουλου, στο 4ο επίπεδο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

nyxtes-premieras

Από τον Καζαντζάκη στον Αντώνη, τον πατέρα ενός μέσου ελληνικού σπιτιού και από την ορεινή Ηλεία στη Σαντορίνη το ελληνικό ντοκιμαντέρ δηλώνει την αξιοπρόσεκτη παρουσία στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»

istoria-mousikis

Xειρόγραφα έγγραφα, παρτιτούρες, ηχογραφήσεις, προγράμματα, φωτογραφίες, αλληλογραφία, και σπάνια αρχειακά τεκμήρια εκτίθενται στο κοινό από τη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη"