Πεσκέσι λάδι…

peskesi

Το εμβληματικό εστιατόριο παραδοσιακής κρητικής κουζίνας Peskesi στο Ηράκλειο της Κρήτης προτείνει ένα βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κατευθείαν από το αγρόκτημα της οικογένειας Μαγγανά

Ποιος είπε ότι το Instagram δεν μπορεί να παίξει με άνεση το ρόλο μιας αποτελεσματικής / αποδοτικής εμπορικής πλατφόρμας; Ερώτημα που βρίσκει απάντηση από μια ανάρτηση ενός προϊόντος που μας έρχεται από την Κρήτη. Η ανάρτηση έγινε από το Peskesi , το εστιατόριο που επαξίως έχει χτίσει το μύθο του με το μενού από πιάτα της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας με δημιουργική διάθεση και αποτελεί ένα οιονεί «αξιοθέτο» στη σύγχρονη πλευρά της μεγαλούπολης του Ηρακλείου.

Το Peskesi λοιπόν μας προτείνει το Peskesi Extra Virgin Olive Oil - Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο!

Διαβάζω στην ανάρτηση του: «Υπέροχο, με χρώμα Ελλάδας και αρώματα της Κρητικής γης. Παράγεται από εμάς, αγνό και αθώο, χωρίς καμία χημική επεξεργασία. Αυθεντικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και όλα αυτά τα ευεργετικά στοιχεία που προστατεύουν την καρδιά, ρίχνουν τη χοληστερίνη, προλαβαίνουν τον καρκίνο και χαρίζουν χρόνια καλής ζωής.

Το Peskesi και το Peskesi Organic Farm, θέλοντας να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ανάγκη για ποιοτικά τρόφιμα σύμφωνα με το «εὖ ζῆν» και τους επισκέπτες τους με έντονο ενδιαφέρον για υγιεινά προϊόντα, που εκτιμούν την ποιότητα και την αυθεντικότητα στη γεύση, δημιούργησε το εξαιρετικό αυτό προϊόν, που διατίθεται σε πήλινη φιάλη των 500ml, σε περιορισμένο αριθμό».

Η προτροπή από τους διαχειριστές του λογαριασμού είναι να αναζητήσουν – όσοι ενδιαφέρονται- στο ίδιο το Peskesi (Καπετάν Χαραλάμπη 6-8). Λίγες παραπάνω πληροφορίες: Κάθε φιάλη των 500ml είναι αριθμημένη (το σύνολο είναι 1050) δίπλα στην ημερολογιακή ένδειξη της τυποποίησης.

Στο site διαβάζουμε: «Το κτήμα μας εκτείνεται σε μια ιδιόκτητη έκταση 60 στρεμμάτων, στην περιοχή Χαρασό του Δήμου Χερσονήσου. Το 2003, παράλληλα με την έναρξη της έρευνας μας πάνω στην κρητική διατροφή, αποκτήσαμε και το κτήμα μας, με σκοπό την καλλιέργεια ντόπιων ποικιλιών, λαχανικών και κηπευτικών. Βασική αρχή στις καλλιέργειες μας, ήταν η χρήση παραδοσιακών πρακτικών και η αποφυγή χρήσης χημικών λιπασμάτων και φυτοπροστατευτικών, με σκοπό να παράγονται υγιεινά και ασφαλή τρόφιμα, με πραγματική διατροφική αξία, όπου δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Η ίδια φιλοσοφία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, καλλιεργώντας συστηματικά το κτήμα μας, επεκτείνοντας το, παράλληλα, σε περισσότερες ποικιλίες και εστιάζοντας στην παραγωγή ξεχασμένων προϊόντων της κρητικής διατροφής, όπως οι ψαρές, τα μαναρώλια κ.α. Η καλλιέργεια αυτών των ξεχασμένων και μοναδικών προϊόντων της κρητικής γης, βασίζεται στην συνολική προσπάθεια μας για να συμβάλλουμε στην αναβίωση, την συντήρηση και την προώθηση του υλικού πλούτου της κρητικής διατροφής, ο οποίος δείχνει σταδιακά να χάνεται στον χρόνο.

Στον κήπο μας καλλιεργούνται παραπάνω από 25 είδη φρούτων και λαχανικών, όπως ντομάτες, αγγούρια, πεπόνια κ.α. Οι σπόροι, που χρησιμοποιούνται, ανήκουν σε παραδοσιακές και μοναδικές ποικιλίες της Κρήτης. Για την επίτευξη ποιοτικότερου και πιο υγιεινού αποτελέσματος, η συλλογή και η διαλογή όλων των υλικών γίνεται με το χέρι.

Στο κτήμα μας, επίσης, συντηρούμε ένα μικρό ιδιόκτητο ζωολογικό κήπο. Τα ζώα και τα πουλερικά είναι ελευθέρας βοσκής και τρέφονται αποκλειστικά με βιολογική τροφή.

Ο ξεχωριστός αυτός τρόπος καλλιέργειας και εκτροφής, που στηρίζεται σε πολυετή γνώση της παραδοσιακής γεωργίας, μας δίνει τη δυνατότητα να παράγουμε υγιεινά εποχιακά προϊόντα και να τροφοδοτούμε το εστιατόριο μας καθημερινά, με τα πιο ποιοτικά και αγνά υλικά».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες