Πεσκέσι λάδι…

peskesi

Το εμβληματικό εστιατόριο παραδοσιακής κρητικής κουζίνας Peskesi στο Ηράκλειο της Κρήτης προτείνει ένα βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κατευθείαν από το αγρόκτημα της οικογένειας Μαγγανά

Ποιος είπε ότι το Instagram δεν μπορεί να παίξει με άνεση το ρόλο μιας αποτελεσματικής / αποδοτικής εμπορικής πλατφόρμας; Ερώτημα που βρίσκει απάντηση από μια ανάρτηση ενός προϊόντος που μας έρχεται από την Κρήτη. Η ανάρτηση έγινε από το Peskesi , το εστιατόριο που επαξίως έχει χτίσει το μύθο του με το μενού από πιάτα της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας με δημιουργική διάθεση και αποτελεί ένα οιονεί «αξιοθέτο» στη σύγχρονη πλευρά της μεγαλούπολης του Ηρακλείου.

Το Peskesi λοιπόν μας προτείνει το Peskesi Extra Virgin Olive Oil - Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο!

Διαβάζω στην ανάρτηση του: «Υπέροχο, με χρώμα Ελλάδας και αρώματα της Κρητικής γης. Παράγεται από εμάς, αγνό και αθώο, χωρίς καμία χημική επεξεργασία. Αυθεντικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και όλα αυτά τα ευεργετικά στοιχεία που προστατεύουν την καρδιά, ρίχνουν τη χοληστερίνη, προλαβαίνουν τον καρκίνο και χαρίζουν χρόνια καλής ζωής.

Το Peskesi και το Peskesi Organic Farm, θέλοντας να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ανάγκη για ποιοτικά τρόφιμα σύμφωνα με το «εὖ ζῆν» και τους επισκέπτες τους με έντονο ενδιαφέρον για υγιεινά προϊόντα, που εκτιμούν την ποιότητα και την αυθεντικότητα στη γεύση, δημιούργησε το εξαιρετικό αυτό προϊόν, που διατίθεται σε πήλινη φιάλη των 500ml, σε περιορισμένο αριθμό».

Η προτροπή από τους διαχειριστές του λογαριασμού είναι να αναζητήσουν – όσοι ενδιαφέρονται- στο ίδιο το Peskesi (Καπετάν Χαραλάμπη 6-8). Λίγες παραπάνω πληροφορίες: Κάθε φιάλη των 500ml είναι αριθμημένη (το σύνολο είναι 1050) δίπλα στην ημερολογιακή ένδειξη της τυποποίησης.

Στο site διαβάζουμε: «Το κτήμα μας εκτείνεται σε μια ιδιόκτητη έκταση 60 στρεμμάτων, στην περιοχή Χαρασό του Δήμου Χερσονήσου. Το 2003, παράλληλα με την έναρξη της έρευνας μας πάνω στην κρητική διατροφή, αποκτήσαμε και το κτήμα μας, με σκοπό την καλλιέργεια ντόπιων ποικιλιών, λαχανικών και κηπευτικών. Βασική αρχή στις καλλιέργειες μας, ήταν η χρήση παραδοσιακών πρακτικών και η αποφυγή χρήσης χημικών λιπασμάτων και φυτοπροστατευτικών, με σκοπό να παράγονται υγιεινά και ασφαλή τρόφιμα, με πραγματική διατροφική αξία, όπου δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Η ίδια φιλοσοφία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, καλλιεργώντας συστηματικά το κτήμα μας, επεκτείνοντας το, παράλληλα, σε περισσότερες ποικιλίες και εστιάζοντας στην παραγωγή ξεχασμένων προϊόντων της κρητικής διατροφής, όπως οι ψαρές, τα μαναρώλια κ.α. Η καλλιέργεια αυτών των ξεχασμένων και μοναδικών προϊόντων της κρητικής γης, βασίζεται στην συνολική προσπάθεια μας για να συμβάλλουμε στην αναβίωση, την συντήρηση και την προώθηση του υλικού πλούτου της κρητικής διατροφής, ο οποίος δείχνει σταδιακά να χάνεται στον χρόνο.

Στον κήπο μας καλλιεργούνται παραπάνω από 25 είδη φρούτων και λαχανικών, όπως ντομάτες, αγγούρια, πεπόνια κ.α. Οι σπόροι, που χρησιμοποιούνται, ανήκουν σε παραδοσιακές και μοναδικές ποικιλίες της Κρήτης. Για την επίτευξη ποιοτικότερου και πιο υγιεινού αποτελέσματος, η συλλογή και η διαλογή όλων των υλικών γίνεται με το χέρι.

Στο κτήμα μας, επίσης, συντηρούμε ένα μικρό ιδιόκτητο ζωολογικό κήπο. Τα ζώα και τα πουλερικά είναι ελευθέρας βοσκής και τρέφονται αποκλειστικά με βιολογική τροφή.

Ο ξεχωριστός αυτός τρόπος καλλιέργειας και εκτροφής, που στηρίζεται σε πολυετή γνώση της παραδοσιακής γεωργίας, μας δίνει τη δυνατότητα να παράγουμε υγιεινά εποχιακά προϊόντα και να τροφοδοτούμε το εστιατόριο μας καθημερινά, με τα πιο ποιοτικά και αγνά υλικά».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

matomena-xomata

Με βάση ένα σημείωμα του Μανώλη Αξιώτη, του ήρωα του βιβλίου «Ματωμένα Χώματα» της Διδώς Σωτηρίου, ένα συνεργατικό RPG παιχνίδι ρόλων, δράσης και μυστηρίου, προσπαθεί να εξιχνιάσει την αληθινή ιστορία του Μικρασιάτη από τον Κιρκιντζέ

grigoris-ioannou

Ο 23χρονος Γρηγόρης Ιωάννου -ένας από τους πλέον υποσχόμενους Έλληνες πιανίστες της γενιάς του- παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

erotikon

Ο χορογράφος και περφόρμερ Κυριάκος Χατζηιωάννου, παρουσιάζει μια πολυμορφική επιθεώρηση, «-ωδή- στον έρωτα ή σε ό,τι απέμεινε από αυτόν» μέσα από το τραγούδι, τον φιλοσοφικό λόγο και την κίνηση, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

120-erga

Η έκθεση «Τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής – Χαρακτικής – Γλυπτικής», μετά την παρουσίαση της σε 7 Δημοτικές Πινακοθήκες στην Αθήνα και στην περιφέρεια, παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

taygetos-herbs

Μια ομάδα Μεσσήνιων – ο Νίκος Λαγούδης, ο Γιώργος Μπακάλης και ο Ιωάννης Τζανετουλέας- είχαν μια τρελή ιδέα και την υλοποίησαν: Να μαζεύουν με τα χέρια άνθη τσαγιού στα 1700 μέτρα υψόμετρο στον Ταΰγετο και να το προσφέρουν σαν ένα ακριβό, αυθεντικά μοναδικό δώρο στον χρήστη/καταναλωτή

4
mimis-nikolopoulos

Ένα μουσικό marketplace που συστήνει τον σύγχρονο ελληνικό μουσικό ήχο στο διεθνές ακροατήριο θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ξεχωρίζοντας μέσα σε αυτό τη συμμετοχή του νέου Μίμη Νικολόπουλου με την μπάντα του

1