Οι γιοί που έγιναν ...προϊόν

Οι γιοί που έγιναν ...προϊόν

Ο μεγαλύτερος είναι ο Θωμάς – ο νεώτερος αναμένει να βαπτισθεί και να πάρει το όνομα Κώστας. Στο μεταξύ, οι δυο τους – ως Toma & Costa - έγιναν οι περσόνες ενός προϊόντος που έφτιαξαν οι γονείς τους

Οι γιοί που έγιναν ...προϊόν
Ο Γιάννης και η Στέβη –αν και νέοι γονείς- έχουν δύο γιούς. Ο ένας περπατάει και τρέχει. Ο άλλος –τη βγάζει- στο καροτσάκι. Οι δύο τους γιοί ήταν και η πηγή της έμπνευσης του ζευγαριού για μια νέα σειρά προϊόντων. Μια σειρά που αξιοποιεί την τεχνογνωσία των δύο νέων επιχειρηματικών στο μέλι. 

Οι δύο τους – η νηπιαγωγός και ο πρώην τερματοφύλακας- που επέλεξαν να φτιάξουν τη ζωή τους στη Χαλκίδα μέσα από ένα φιλόδοξο επιχειρηματικό εγχείρημα τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων έχουν κάνει μέσα από την εταιρεία Stayia Farm κινήσεις που βρήκαν ανταπόκριση στην αγορά καθώς αρκετά από τα προϊόντα τους – και δη, τα premium προϊόντα τους- είναι διαθέσιμα στα ράφια μεγάλων αλυσίδων του λιανεμπορίου. 

Ο Γιάννης Καρυπίδης και η Στέβη Θεοδώρου –το ζευγάρι της Stayia Farm- αποδείχθηκαν με τα χρόνια μια μηχανή καινοτομίας καθώς με επιμονή και μεράκι αλλά και με συστηματικές ενέργειες είχαν και εξακολουθούν να έχουν πάντα στη φαρέτρα τους «καινούργιο πράγμα». 

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στους τελευταίους 12 μήνες –σε αντίθεση με συναδέλφους τους που μένουν στις δόξες του ενός και μοναδικού προϊόντος- παρουσίασαν στην αγορά 3 νέες σειρές. Η πρώτη εξ αυτών, αφορούσε ένα εξαιρετικής ποιότητας προϊόν που συνδυάζει δύο ιδιαίτερα θρεπτικά τρόφιμα, το μέλι και τον βασιλικό πολτό. Πρόκειται για το SuperBee. Τρείς ξεχωριστές ποικιλίες μελιού –μέλι κουμαριάς, μέλι βελανιδιάς και μέλι βαμβακιάς- παρέα με βασιλικό πολτό. Μια σειρά που έχει την θέση της και στις προθήκες και τα ράφια ενός σύγχρονου φαρμακείου. 

Κλείσιμο


Η δεύτερη κίνηση αφορά το προϊόν Blendit – μια πρόταση υγιεινής διατροφής για το πρωινό των παιδιών αλλά και των ενηλίκων. Σε διάφανο γυάλινο μπουκάλι βρήκαν φιλοξενία νιφάδες βρώμης και κριθαριού, cranberries, αμύγδαλα, σουσάμι, μαύρες κορινθιακές σταφίδες, λιναρόσπορος, γκότζι μπέρυ, ιπποφαές, σπόροι chia και μέλι ανθέων κωνοφόρων - από το πλούσιο σε αντιοξειδωτικά μέλι βελανιδιάς και το πλούσιο σε υπεροξείδιο ανθέων βαμβακιάς! Μάλιστα, το μέλι τοποθετήθηκε σε έναν δοκιμαστικό σωλήνα εντός του μπουκαλιού. Το μείγμα μπορεί να συναντηθεί με το φρέσκο γάλα ή το γιαούρτι. 

Και τώρα, ήρθε η σειρά του 3ου προϊόντος. Διαβάζω σχετικά: «Ο Thoma & Costa τα δυο μικρά αδέρφια και παιδιά της Stayia Farm, ενέπνευσαν τους γονείς τους στην παραγωγή φυσικών προϊόντων με βάση το μέλι και το κακάο». Ο Θωμάς και ο Κώστας – εν ολίγοις! και οι δυο ευτυχισμένοι γονείς να δηλώνουν: «Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σοκολάτα».

Ο Γιάννης Καρυπίδης, Ceo της Stayia Farm λέει: «Τα παιδιά λατρεύουν τη σοκολάτα και τα αλείμματα σοκολάτας, η ζάχαρη όμως τα κάνει απαγορευτικά. The Bee Bros, έτσι όπως ονομάσαμε το νέο μας προϊόν, προσφέρουν αν σε όλους τους μικρούς φίλους τους, προϊόντα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, απαλλαγμένα από ζάχαρη, φυσικά, με όλα τα χαρακτηριστικά του μελιού και της σοκολάτας. Μέλι με Κακάο- Μέλι με Κακάο και Μπανάνα- Μέλι με Κακάο και Φράουλα».

Στη ντελικάτη συσκευασία που ετοίμασε ο Μιχάλης Αγγελακόπουλος της Foodwill υπάρχει μια μικρή αλλά χρήσιμη ένδειξη που μπορεί να κάνει τη διαφορά: “No Palm Oil”.Με άλλα λόγια, το προϊόν δεν διαθέτει φοινικέλαιο. Για όλους όσοι γνωρίζουν η επισήμανση έχει την αξία της. 

Ο Γιάννης μας ενημερώνει ότι τα Bee Bros στηρίζουν με τα έσοδα από την κάθε πώληση, των προϊόντων τους, το Ορφανοτροφείο Θηλέων "Μέλισσα" στη Θεσσαλονίκη.

Πρώτη δημοσίευση: IdeasLab
To IdeasLab (ideaslab.today) είναι ένα Εργαστήριο Ιδεών για την Έξυπνη & Δημιουργική Οικονομία που διευθύνεται από τον δημοσιογράφο Κώστα Τσαούση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης