Το νέο ρομπότ του Star Wars ετοιμάζεται να βολτάρει στο σπίτι σου

Το νέο ρομπότ του Star Wars ετοιμάζεται να βολτάρει στο σπίτι σου

Με αφορμή το Force Friday, η Sphero παρουσίασε μία πιστή ρέπλικα του BB-8, του νέου droid της αγαπημένης σειράς ταινιών επιστημονικής φαντασίας

Το νέο ρομπότ του Star Wars ετοιμάζεται να βολτάρει στο σπίτι σου
Η περασμένη Παρασκευή αποτέλεσε ένα εμπορικό ορόσημο για το “Star Wars” ενόψει της προβολής της νέας ταινίας τον προσεχή Δεκέμβριο, καθώς προκάλεσε ένα αγοραστικό αμόκ ανάμεσα στους φίλους του αγαπημένου franchise. Καινούργιες σειρές παιχνιδιών, αναμνηστικών και συλλεκτικών ειδών παρουσιάστηκαν στις προθήκες καταστημάτων στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, τα οποία άνοιξαν αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής! Happenings έγιναν και στην Ευρώπη, αν και στην Ελλάδα η Force Friday ούτε πέρασε ούτε ακούμπησε…

Τα νούμερα είναι από μόνα τους τρομακτικά:
σύμφωνα με το Forbes, οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για έσοδα ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων (περίπου 0,9 δισ. ευρώ) μόνο στις ΗΠΑ και για πέντε δισεκατομμύρια δολάρια (4,5 δισ. ευρώ) παγκοσμίως. Με λίγα λόγια, η Disney με μία κίνηση καταφέρνει να αποσβέσει το μεγαλύτερο μέρος από την επένδυση τεσσάρων δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Lucasfilm το 2012 -της εταιρείας που είχε στο χαρτοφυλάκιό της ένα από τα πιο επιτυχημένα franchises όλων των εποχών.


Κλείσιμο

Ανάμεσα σε φιγούρες δράσης με τη μορφή των νέων πρωταγωνιστών (Φιν, Κάιλο Ρεν και άλλοι), τις ρέπλικες οχημάτων και σκαφών (πχ. speeders, X-Wing, Millennium Falcon), τα πανταχού παρόντα Lego και ασφαλώς τα φωτόσπαθα, αυτό που έκλεψε την παράσταση είναι το ρομποτάκι BB-8 της Sphero (της εταιρείας που έφτιαξε και τον BB-8 που θα εμφανιστεί στο “The Force Awakens”). Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη νέα γενιά droids του “Star Wars”, να σας πούμε ότι το BB-8 είναι το καινούργιο ρομπότ που θα κάνει παρέα στον R2-D2 στην προσεχή ταινία. Το σώμα του είναι σφαιρικό, ενώ το κεφάλι του φαίνεται να αιωρείται ελαφρά προς τα μπρος.



Το νέο παιχνίδι σε κερδίζει ήδη με τη συσκευασία του: ένα καλαίσθητο μαύρο ματ κουτί με σχέδιο εμπνευσμένο από το “Star Wars”. Το ρομποτάκι μπορεί αρχικά να μη σου γεμίζει το μάτι λόγω μεγέθους (το ύψος του δεν ξεπερνά τα 12 εκατοστά, ενώ ζυγίζει λιγότερο από 213 γραμμάρια), όμως οι λειτουργίες του θα σε ενθουσιάσουν. Αφού εφαρμόσεις το κεφάλι πάνω στο σώμα του, μπορεί να κινηθεί είτε ανεξάρτητα είτε μέσω ενός app (το οποίο σου προσφέρει και τη δυνατότητα φωνητικών εντολών) που κατεβάζεις στο iPhone ή το Android smartphone σου, το οποίο έχει σχέδια και ήχους εμπνευσμένα από το “Star Wars”. Ο τηλεχειρισμός γίνεται μέσω της τεχνολογίας Bluetooth Low Energy.



Η ταχύτητά του φτάνει στα 8 χλμ. ανά ώρα (δεν είπε κανείς ότι είναι φτιαγμένο για κόντρες…), ενώ η μπαταρία του αρκεί για παιχνίδι έως μία ώρα. Φορτίζεται πλήρως μέσα σε τρεις ώρες στο dock του (επαγωγική φόρτιση). Το πιο συναρπαστικό χαρακτηριστικό του είναι ωστόσο η δυνατότητά του να προβάλει ολογράμματα. Εσύ απλά καταγράφεις με την κάμερα του smartphone σου το μήνυμά σου και το BB-8 κάνει τα υπόλοιπα! Και εάν δεν σου φτάνουν όλα αυτά, αρκεί να σου πούμε ότι το ρομπότ είναι αναβαθμίσιμο και ότι μετά από την πρεμιέρα του “The Force Awakens” πρόκειται να αποκτήσει και άλλες λειτουργίες, μια και η κατασκευάστρια εταιρεία δεν ήθελε να αρχίσει από τώρα τα spoilers… Το μόνο που μπορεί να σε προσγειώσει απότομα, είναι η τιμή του BB-8: 135 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης