Τα highlights από τη γιορτή του Star Wars στο Άναχαϊμ

Τα highlights από τη γιορτή του Star Wars στο Άναχαϊμ

Πέντε πράγματα που μάθαμε κατά την πρώτη ημέρα του μεγάλου event που είναι αφιερωμένο στις αγαπημένες ταινίες επιστημονικής φαντασίας

Τα highlights από τη γιορτή του Star Wars στο Άναχαϊμ
Όταν ακούς τον Χαν Σόλο (Χάρισον Φορντ) να λέει στον Γούκι φίλο του «Τσούι, είμαστε σπίτι», 32 ολόκληρα χρόνια μετά από την «Επιστροφή των Τζεντάι», ε, τότε θα σε πιάσει μία ανατριχίλα αν είσαι θαυμαστής του “Star wars”. Το δεύτερο επίσημο τρέιλερ της ταινίας “Star wars: The Force awakens” που παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο της γιορτής που οργανώθηκε για το αγαπημένο franchise επιστημονικής φαντασίας στο Άναχαϊμ των ΗΠΑ ήταν σαφώς πιο πλούσιο από το πρώτο, το οποίο εστίαζε αποσπασματικά στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών.



Στο νέο τρέιλερ βλέπουμε μεταξύ άλλων τη Ρέυ (
Κλείσιμο
Ντέιζι Ρίντλεϊ) να περνά μπροστά από το κουφάρι ενός θηριώδους Αστροκαταστροφέα, το τσακισμένο κράνος του Νταρθ Βέιντερ, τον R2-D2 σε ένα πύρινο περιβάλλον (πιθανότατα) μαζί με τον Λουκ Σκάιγουοκερ, τον νέο «Κακό» Κάιλο Ρεν μαζί με τη νέα γενιά των Stormtroopers και ασφαλώς το απίθανο δίδυμο Χαν Σόλο-Τσουμπάκα.



Παρόλα αυτά, η γιορτή, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Απριλίου, είχε και άλλο ζουμί, καθώς σε αυτή μίλησαν οι συντελεστές της νέας ταινίας, από τον σεναριογράφο/σκηνοθέτη Τζ. Τζ. Έιμπραμς και την Ντέιζι Ρίντλεϊ, μέχρι την Κάρι Φίσερ και τον BB-8 (η νέα προσθήκη στα ρομπότ των ταινιών). Αποκωδικοποιούμε έτσι πέντε highlights από το Άναχαϊμ.

Ο… φοβισμένος Τζ. Τζ. Έιμπραμς

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο οποίος φάνηκε αποφασισμένος να αναπαράγει το κλίμα, την αίσθηση που μας άφησε η αρχική τριλογία, σχολίασε σχετικά: «Ένα από τα πράγματα που λατρεύω από την αρχική τριλογία είναι ότι τα πάντα φαντάζονται φυσικά, χρησιμοποιημένα και φθαρμένα. Ήταν ο κόσμος των περιθωριακών˙ ένιωθες ότι πολεμούσες έναν μεγαλύτερο και ισχυρότερο εχθρό. Για μένα, η αίσθηση ότι η τεχνολογία δεν ήταν κάτι το καινούργιο, αλλά μάλλον κάτι το παρωχημένο, ήταν πραγματικά σημαντική. Χρειάζεται να υπάρχει μία αντίθεση».



Όσον αφορά το ερώτημα εάν θα καταφέρει να ικανοποιήσει όλους τους φαν του “Star wars”, ο Έιμπραμς αποκρίθηκε: «Προφανώς δεν μπορείς να ευχαριστήσεις τους πάντες. Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε υπερήφανους τους θαυμαστές. Αν και υπήρξαν στιγμές τρόμου, η αλήθεια είναι ότι ποτέ πριν δεν πέρασα τόσο καλά δουλεύοντας πάνω σε κάτι». Για να δούμε…

Ένας νέος πλανήτης στον γαλαξία

Όταν παρακολουθήσαμε έναν έρημο πλανήτη στο πρώτο τρέιλερ, συμπεράναμε απευθείας ότι ήταν ο Τατουίν, η γενέτειρα των Σκάιγουοκερ. Λάθος! Ο πλανήτης, ο οποίος εμφανίζεται και στο δεύτερο τρέιλερ, είναι ο Τζακού - μία νέα προσθήκη στις ταινίες. Ο Έιμπραμς ανέφερε ότι προσεχώς θα υπάρξουν και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με αυτόν τον αφιλόξενο πλανήτη, αλλά το πάνελ δεν έδωσε κάποια άλλη πληροφορία. Και για όποιον αναρωτιέται ποιο είναι το... alter ego του πλανήτη, τα γυρίσματα έγιναν στο Άμπου Ντάμπι (θυμίζουμε ότι τα γυρίσματα για τον Τατουίν στις προηγούμενες ταινίες είχαν πραγματοποιηθεί στην Τυνησία).



Τόπο στα νιάτα

Οι νέοι πρωταγωνιστές, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Τζον Μπογιέγκα και Όσκαρ Άιζακ, μίλησαν στη γιορτή, όμως ήταν πάρα πολύ προσεκτικοί για να μην αποκαλύψουν πάρα πολλά. Η Ρίντλεϊ είπε για τον χαρακτήρα της: «Βρίσκουμε τη Ρέυ στον Τζακού. Είναι ρακοσυλλέκτρια σε ένα νεκροταφείο αεροσκαφών. Είναι αυτάρκης και μοναχική, μέχρι που συναντά έναν άλλο χαρακτήρα και τότε ξεκινά μια περιπέτεια».

Ο Μπογιέγκα σχολίασε για τον δικό του ήρωα: «Όταν συναντάμε τον Φιν, βρίσκεται σε απίστευτο κίνδυνο. Ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά σε αυτόν τον κίνδυνο του αλλάζει τη ζωή και τον εισάγει στο σύμπαν του “Star wars” με έναν μοναδικό τρόπο». Ο Μπογιέγκα επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Φιν ανήκει πράγματι στους Stormtroopers.



Τέλος, ο Άιζακ ανέφερε για τον δικό του ήρωα, Πόου Ντάμερον: «Είναι ο καλύτερος πιλότος του γαλαξία, αυτό είναι! Μία συγκεκριμένη πριγκίπισσα [σσ. κάπου πάει το μυαλό μας…] τον έστειλε σε μία αποστολή και ο δρόμος του διασταυρώνεται με αυτόν του χαρακτήρα του κ. Τζον Μπογιέγκα. Εφεξής, οι μοίρες των δύο αλληλοσυνδέονται για πάντα».

Το όχι τόσο ασθενές φύλο

Η πρόεδρος της Lucasfilm Κάθλιν Κένεντι ανέφερε στη δική της ομιλία ότι όταν πρωτοείδε στο “Star wars”, οι γυναίκες αντιπροσωπεύονταν μόνο από έναν χαρακτήρα - την πριγκίπισσα Λέια. Τώρα πια, οι θαυμάστριες των ταινιών έχουν περισσότερα γυναικεία πρότυπα, καθώς στη νέα ταινία πρωταγωνιστούν εκτός από τη Ντέιζι Ρίντλεϊ, η Λουπίτα Νιόνγκο και η Γκουέντολιν Κρίστι.



Στις παραπάνω ανήκει και πάλι η Κάρι Φίσερ, η οποία απάντησε αυτοσαρκαστικά στην ερώτηση πώς αισθάνεται που πρωταγωνιστούν περισσότερες γυναίκες στο “The Force awakens”: «Είναι καλό να έχεις λίγη βοήθεια. Μου άρεσε όταν ήμουν η μόνη γυναίκα όταν ήμουν 19 χρονών και αυτό ήταν δυνατό, τώρα όμως χρειάζομαι κάλυψη».

Καινούργιος… τενεκές στην παρέα

Σύμφωνοι. Τον πληθωρικό χαρακτήρα του R2-D2 δεν μπορεί να τον φτάσει κανένα άλλο ρομπότ. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο BB-8 έκλεψε την παράσταση στο Άναχαϊμ. Το νέο ρομπότ αντανακλά τα αρχικά σχέδια που είχε ο design artist Ραλφ ΜακΚουέρι για τον R2. Κινείται τόσο χάρη στα ρομποτικά μέρη που διαθέτει, όσο και χειροκίνητα. Ο BB-8 έσκασε, μάλιστα, μύτη κατά τη διάρκεια της συζήτησης, για να συναντήσει τον “Artoo” στο πάνελ. Το reunion των δύο μετά τα γυρίσματα είναι όλα τα λεφτά!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης