Ακόμα ένα βραβείο ασφάλειας για το V40 (video)

Ακόμα ένα βραβείο ασφάλειας για το V40 (video)

Ο πρώτος αερόσακος προστασίας πεζών, τον οποίο παρουσίασε η Volvo στο νέο V40, εξασφάλισε για τη σουηδική μάρκα, ακόμα ένα βραβείο, ίσως το σημαντικότερο απο όλα...

Βραβείο ασφάλειας για το Volvo V40
Το βραβείο "παγκόσμιας καινοτομίας NCAP". Οι πεζοί αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό μέρος των θυμάτων σε τροχαία δυστυχήματα. Στην Κίνα, όπου τα επίπεδα οδικής ασφάλειας είναι χαμηλά, το ποσοστό φθάνει το 25%!
Στην Ευρώπη ανέρχεται σε 14% και στις ΗΠΑ σε 12%. Οι σημαντικότεροι τραυματισμοί πεζών στο κεφάλι προκαλούνται από την επαφή με το καπό, το κάτω μέρος του παρμπρίζ και τις πρώτες κολώνες.

Επτά αισθητήρες, τοποθετημένοι στο εμπρός μέρος του V40, μεταδίδουν σήματα σε μία κεντρική μονάδα ελέγχου. Όταν το όχημα έρθει σε επαφή με κάποιο αντικείμενο, τα σήματα μεταβάλλονται. Η μονάδα ελέγχου τα αξιολογεί και εφόσον διαγνώσει πως αντιστοιχούν σε ανθρώπινο πόδι, τότε ανοίγει αυτόματα ο αερόσακος πεζού.
Κλείσιμο

Σημειώστε πως οι συντάκτες του Car+Speed και του NewsAuto.gr είχαν ξεχωρίσει  απο στις αρχές του χρόνουτον αερόσακο πεζών της Volvo ως "Η τεχνολογία της Χρονιάς".

Διαβάστε ΕΔΩ τη δοκιμή που κάναμε στο Volvo V40 1.6lt Diesel









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης