Η Volvo χτυπάει την… πόρτα των Γερμανών

Η Volvo χτυπάει την… πόρτα των Γερμανών

Με μία έξυπνη και επιθετική διαφήμιση, προωθεί η Volvo το ανανεωμένο S60 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η σουηδική εταιρεία στοχεύει στον… πυρήνα των premium αυτοκινήτων, «βάζοντας δύσκολα» στους ανταγωνιστές της από τη Γερμανία....

Η Volvo χτυπάει την… πόρτα των Γερμανών
Με μία έξυπνη και επιθετική διαφήμιση, προωθεί η Volvo το ανανεωμένο S60 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η σουηδική εταιρεία στοχεύει στον… πυρήνα των premium αυτοκινήτων, «βάζοντας δύσκολα» στους ανταγωνιστές της από τη Γερμανία.

Στη συγκεκριμένη διαφήμιση κάνει λογοπαίγνιο με τις λέξεις «techno» και «metal», που θυμίζουν μουσική. Το μήνυμα αναφέρει: «Βαρέθηκες τη γερμανική techno (τεχνολογία); Δοκίμασε λίγο σουηδικό metal (μέταλλο)». Προτάσσει λοιπόν την κορυφαία παθητική ασφάλεια απέναντι στην τεχνολογία των Γερμανών κατασκευαστών.

Κλείσιμο
Πέρα από το S60, η Volvo ανανέωσε πρόσφατα τη γκάμα των μοντέλων της στα πρότυπα του νέου V40. Παράλληλα, λανσάρει νέες εκδόσεις κινητήρων με ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπή ρύπων. Σε συνδυασμό με την εξέλιξη πρωτοποριακών τεχνολογικών συστημάτων (όπως ο αερόσακος πεζού) βλέπει τις πωλήσεις της να ανεβαίνουν διεθνώς.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα της στην Ελλάδα. Παρά τη στροφή του καταναλωτικού κοινού σε αυτοκίνητα μικρά και μίνι, η Volvo έκλεισε το 2012 με μερίδιο 2,4%, το μεγαλύτερο που έχει σημειώσει ποτέ στη χώρα μας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης