Στενή συνεργασία Aston Martin και Geely

Στενή συνεργασία Aston Martin και Geely

Σε συνέχεια της εξαγοράς πρόσθετου μετοχικού μεριδίου της Aston Martin από την κινεζική Geely οι δύο εταιρίες αποκάλυψαν το πλάνο της μεταξύ τους συνεργασίας σε παραγωγικό επίπεδο.

Aston_Martin
Toν προηγούμενο μήνα η κινεζική Geely απέκτησε το 17% των μετοχών της Aston Martin Lagonda, υπερδιπλασιάζοντας το ποσοστό της που είχε σε αυτή ως τότε. Κατά συνέπεια, η συνεργασία τους θα είναι πιο στενή και ουσιαστική από πριν.
Ως γνωστόν, η Aston Martin χρησιμοποιεί μηχανικά μέρη της Mercedes-Benz και της Mercedes-AMG καθώς και άλλα μηχανολογικά και ηλεκτρονικά συστήματα της γερμανικής εταιρείας.
Όπως έγινε γνωστό, η βρετανική εταιρεία θα ξεκινήσει να προμηθεύεται από την Geely διάφορα τμήματα και εξαρτήματα που αυτή κατασκευάζει και χρησιμοποιεί ήδη στα δικά της οχήματα.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο βρετανικό Autocar η Aston Martin πρόκειται να ενσωματώνει στα νέα μοντέλα της το σύστημα κλιματισμού της Geely, όπως και καθίσματα που αυτή κατασκευάζει.
Αυτό επιβεβαίωσε και ο Ρομπέρτο Φιντέλι, επικεφαλής στο Τμήμα Εξέλιξης της εταιρείας. Ο ίδιος τόνισε ότι θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν απ’ ό,τι είναι διαθέσιμο και μπορούν να χρησιμοποιήσουν ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία εξέλιξης των καινούργιων αυτοκινήτων της. Στην προσπάθεια αυτή υπάρχει και η πλήρης υποστήριξη του Αμεντέο Φελίζα, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Aston Martin. O Ιταλός, ο οποίος κατείχε την ίδια επαγγελματική θέση και στη Ferrari από το 2008 έως το 2016, δήλωσε ότι η συνεργασία με την Geely θα μειώσει κατά 30% τη λίστα των προμηθευτών της Aston Martin οι οποίοι σήμερα είναι περίπου 300.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης