Το VW Golf R γίνεται εκτός δρόμου θηρίο

Το VW Golf R γίνεται εκτός δρόμου θηρίο

Η βελτιωτική εταιρία Delta 4x4 παρουσίασε μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδοχή του κορυφαίου VW Golf R με σκληροπυρηνικό εκτός δρόμου χαρακτήρα.

VW_Golf_R_Delta4x4__3_
Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Delta 4×4 αποκάλυψε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον project το οποίο μάλιστα θα προχωρήσει στο στάδιο της υλοποίησης ως ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής μόλις 25 αντιτύπων. Όπως γίνεται ξεκάθαρο από τις φωτογραφίες η εταιρία έχει δώσει ένα εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα στο Golf R κάνοντας το από ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων για το δρόμο σε ένα καθαρόαιμο εκτός δρόμου όχημα με περιπετειώδες ύφος.
Κατά κάποιο τρόπο μπορούμε να πούμε πως η Delta 4x4 αναβιώνει την ιδέα του του Golf Country από το 1989 το οποίο ήταν μια εργοστασιακή εκτός δρόμου εκδοχή του Golf MK2 και ήταν προϊόν συνεργασίας της VW με την Steyr-Daimler-Puch. Στην περίπτωση του Golf R της Delta 4x4 οι εκτός δρόμου δυνατότητες βασίζονται στην γνωστή τετρακίνηση 4Motion της VW. Η ισχύς έρχεται από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα TSI 2,0 λίτρων, και κυμαίνεται μεταξύ 315 και 329 ίππων, ανάλογα με την έκδοση.
Η πιο αξιοσημείωτη αναβάθμιση για την υποστήριξη των εκτός δρόμου ικανοτήτων είναι το κιτ αύξησης του ύψους κατά 80 mm καθώς και η τοποθέτηση ζαντών 18 ιντσών με καθαρόαιμα χωμάτινα ελαστικά. Επιπλέον επεμβάσεις έχουν γίνει και στο αισθητικό κομμάτι με την προσθήκη ενός πακέτου περιμετρικών προστατευτικών πλαστικών ενώ ο περιπετειώδης χαρακτήρας ενισχύεται από την σχάρα οροφής όπου μπορούν να αποθηκευτούν από δοχεία καυσίμου και ράμπες έως έξτρα ρεζέρβες.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης