Απολαύστε υπεύθυνα γκαζόζες και Μαλδίβες!

Κάθε μέρα παραπάνω που θα κάθεται η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Βουλή θα έχει να αντιμετωπίσει είτε μια δυσάρεστη έκπληξη είτε απλά μια μικρή γελοία ιστορία που θα εξευτελίζει, όμως, τους θεσμούς της Πολιτείας ή θα υφίσταται τον αυτοεξευτελισμό από όποιον και ό,τι τυχάρπαστο κινείται γύρω τους.

Δεν έχει προλάβει να κλείσει 15 ημέρες ζωής η κυβέρνηση-«κουρελού», και η Βουλή αλλά και οι ίδιοι οι κυβερνώντες έχουν γίνει τσίρκο. Οι γκαζόζες που ήπιαν βουλευτές και πήγαν στην τουαλέτα και οι αναβολές παραιτήσεων λόγω βλάβης του αυτοκινήτου τους θα μοιάζουν πταίσματα. Αν το συνεχίσει ο Τσίπρας έτσι, θα... εισπράξει ό,τι του αξίζει τώρα στο τέλος του και μάλιστα και κάτι παραπάνω. Ακούσατε τις... ιστορίες για διακοπές στις Μαλδίβες που ειπώθηκε ότι έκανε ο πρωθυπουργός εν μέσω πραξικοπήματος; E, τέτοια και πολύ χειρότερα θα βλέπετε κάθε μέρα και μάλιστα μπορεί και να τα ακούτε live από το βήμα της Βουλής από τον πρώην κυβερνητικό εταίρο του Πάνο Καμμένο. «Απολαύστε υπεύθυνα», που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση, ένα θέαμα αρκούντως γελοίο και διασκεδαστικό, αλλά τραγικό γι' αυτήν τη χώρα.

Ταυτοχρόνως, πλειοδοσία υποσχέσεων, μετρητών, δικαστικών αποφάσεων για αναδρομικά που χρειάζονται τρεις ΕΝΦΙΑ τον χρόνο για να υλοποιηθούν, επιστροφή του δώρου στους δημοσίους υπαλλήλους, ό,τι να 'ναι, αρκεί να διαλυθεί το σύμπαν και ο επόμενος να το πάρει το μαγαζί καμένο.

Και όλα αυτά πασπαλισμένα με τη διεθνή «άχνη ζάχαρη» ενός Νόμπελ για μια συμφωνία που κανείς από τους δύο λαούς δεν ήθελε στην πλειοψηφία του και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ εντέλει να δοθεί στον Τσίπρα. Αλλά και μια απόφαση στήριξης στον Μαδούρο από ευρωπαϊκή κυβέρνηση (ναι, η μοναδική κυβέρνηση είναι η ελληνική) που «βγάζει μάτι» ως προϊόν συναλλαγής και όχι φυσικά αριστερής αλληλεγγύης. Ποιος πιστεύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που Ψήφισε στα τέσσερα χρόνια ό,τι πιο αντιλαϊκό υπήρχε κόπτεται τώρα για τον σύντροφο Μαδούρο, έναν αιμοσταγή δικτάτορα-απατεώνα; Απλά φοβάται τα αρχεία του που, απ' ό,τι φαίνεται, κρύβουν φίδια.

Ας το τελειώνει λοιπόν -ως έξυπνος άνθρωπος που είναι- όσο πιο γρήγορα μπορεί, γιατί όσο το κρατάει κινδυνεύει να γελοιοποιηθεί από αυτόν τον εσμό των καραγκιόζηδων που παριστάνουν τους βουλευτές και ειδικά οι περιφερόμενοι. Όπως πρέπει κανείς να ξέρει... πότε να έρχεται έτσι και πότε να αποχωρεί ευπρεπώς από το σκηνικό τόσο στην πολιτική όσο και στα υπόλοιπα για να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να ξαναγυρίσει αν θέλει, αλλά και για να αποκλείσει και το ενδεχόμενο να του συμβεί κάνα μέγιστο πολιτικό ατύχημα στα τελευταία μέτρα του δρόμου, κάτι που συχνά συμβαίνει σε ζητήματα πολιτικής και διαφθοράς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr