Δεν φθάνει μόνο το ταλέντο…
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Δεν φθάνει μόνο το ταλέντο…

Η Εθνική απέτυχε. Άλλοι υποστηρίζουν ότι φταίει ο Βασιλακόπουλος και  η επιλογή του να προσλάβει  έναν άπειρο προπονητή και μάλιστα ξένο γιατί είχε χαμηλές οικονομικές  απολαβές και άλλοι ότι φταίνε οι ίδιοι οι παίκτες που δεν μπορούν να βάλουν τη μπάλα στο καλάθι.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο προπονητής πρέπει να αλλάξει γιατί δεν μπόρεσε να χειριστεί καταστάσεις μέσα στον αγώνα και να βοηθήσει την ομάδα όταν έπρεπε, να δώσει λύσεις από τον πάγκο.

Οι …απέναντι υποστηρίζουν ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στον Ιταλό που είναι ανερχόμενος και σύγχρονος προπονητής ο οποίος μπορεί να προσφέρει στο μέλλον.  Υπάρχουν οι μουρμούρες γιατί δεν προσλαμβάνει η Ομοσπονδία Έλληνα προπονητή. Όμως ο δικηγόρος του Διαβόλου λέει ότι με Έλληνα προπονητή αποκλειστήκαμε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου χάνοντας, ανέλπιστα από τη Νιγηρία στο ολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας.

Για όσους τονίζουν την  «ανικανότητα» των παικτών να βάλουν καλάθι ο αντίλογος είναι ότι   η Εθνική διαθέτει παίκτες πρώτης γραμμής που πρωταγωνιστούν σε μεγάλες ομάδες  και έχουν τεράστια εμπειρία και πολλούς τίτλους. Όμως όπως είπε και ο Σπανούλης «δεν φθάνει μόνο το ταλέντο» στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα.

Κλείσιμο
Τώρα περιμένουμε να δούμε  εάν εξασφαλιστεί η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας συμμετοχή στο Μουντομπάσκετ εξασφαλιστεί μέσω wild card, δηλαδή … «ελευθέρας» τότε  θα αρχίσει άμεσα στην ανασυγκρότηση για τα γήπεδα της ιβηρικής χερσονήσου το επόμενο καλοκαίρι.

Η πρόταση που έχει πέσει  είναι να γίνει ριζική ανανέωση της ομάδας  και για τα επόμενα 3-4 χρόνια να μπει χαμηλά ο πήχης.

Ξεχνούν ότι η Εθνική δεν  είναι σύλλογος για να γίνουν κινήσεις υποδομής σε αυτό το επίπεδο. Σε βάθος είναι το πρόβλημα.

Όταν έχεις ένα πρωτάθλημα  που όλοι περιμένουν πότε θα ξεκινήσουν τον Μάιο οι τελικοί μεταξύ των δύο αιωνίων και η απόσταση με τους άλλους μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο τότε η λύση του προβλήματος είναι πιο σύνθετη από την επιλογή προπονητή και τα black out των παικτών.

Η κεφαλή έχει την καυτή  πατάτα στα χέρια της ασχέτως τι υποστηρίζουν οι «νομιμόφρονες» και οι «αντιφρονούντες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ