iriotou_matina

Μαργαρίτα

Ματίνα Ηρειώτου

Οταν παίρνεις το μωρό σου στην αγκαλιά και το θηλάζεις κλείνεις τα μάτια σου και ονειρεύεσαι τα χρόνια που έχεις μπροστά σου με κείνο να μεγαλώνει, να περπατάει, να μιλάει, να παίζει, να πηγαίνει σχολείο, να κάνει όνειρα δικά του, μακριά από την αγκαλιά σου.

Η Μαργαρίτα είχε αυτή τη μοναδικά συναρπαστική ρουτίνα για έξι μήνες. Κάθε γυναίκα ξέρετε, νιώθει απίστευτα δυνατή όταν δίνει ζωή από το σώμα της στο πλάσμα που γεννήθηκε από αυτήν. Η Μαργαρίτα επιστράτευσε αυτή τη δύναμη όταν βρέθηκε, καμμένη ήδη η ίδια, με το μωρό της στην αγκαλιά στη θαλασσα. Προσπάθησε να το θηλάσει μέσα στο νερό. Οχι για να το ησυχάσει, να το χορτάσει, αλλά για να του δώσει δεύτερη φορά ζωή.

Το μόνο, ανθρωπίνως αποδεκτό, που μπορει να «θολώσει» αυτή την εικόνα είναι τα δάκρυα για την απελπισία της μάνας που ένιωθε όχι τον πόνο στο σώμα της, είμαι βέβαιη, αλλά την αγωνία ότι ο θάνατος τής έπαιρνε το μωρό. Η Μαργαρίτα και το μωρό της -η Μάνα και η νέα ζωή- είναι κάτι περισότερο από δύο θύματα στον μακρύ κατάλογο των νεκρών του Ματιού. Είναι το σύμβολο αυτής της αδιανόητης και εξίσου άδικης εθνικής τραγωδίας, που δεν επιτρέπεται να περάσει χωρίς την τιμωρία των ενόχων.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

μαργαρίτα

αγάπη μου

Συριζανελέ Καραμανλοπαπακιστάν

Είναι αδιανόητα ανεύθυνοι. Από τις 5 έπρεπε να γνωρίζουν πως η συγκεκριμένη φωτιά θα πέσει στη θάλασσα. Ήταν μονόδρομος η πορεία της λόγω της φοράς και την έντασης των ανέμων. Δεν ειδοποιήθηκε κανείς. Η ΕΤ1 έλεγε για Διόνυσο και τα υπηρεσιακά τους σήματα για Διώνη!! Αντί αναστροφής έβαλαν και διερχόμενα αυτοκίνητα στην λωρίδα του θανάτου. Δεν υπάρχει πάτος στην ανευθυνότητά τους.

Βομβίνος

Η Μαργαρίτα και η μητέρα της δεν είναι Γρηγορόπουλος, δεν είναι Αϊλάν. Και ευτυχώς, γιατί θα βρίσκονται πάντα στην σκέψη και την καρδιά, μόνο όσων τις αγάπησαν και όχι στα σχέδια φασιστοειδών της επανάστασης και επαγγελματιών της προσοδοφόρας ανθρωπιάς.

Μακάρι να μην βρεθεί κανείς σε αυτή τη θέση ποτε

Μόνο κλάμα και πόνο σου φέρνει αυτή η ιστορία. Δεν μπορεί να χωρέσει καμιά ψυχή τόσο πόνο και τόση αγωνία. Θέε μου, Θέε μου

Γοβα Στιλετο

Κανω εκκληση αυτο το αρθρο να βραβευτει... μη το χασουμε

Αθανάσιος

Μην πιστεύεις τίποτα. Μην ελπίζεις σε τίποτα. Κανείς δεν θα πληρώσει. Αν στη θέση της άτυχης Μαργαρίτας και του μωρού της ήταν κανένα από "τα δικά μας παιδιά" μπορεί να του έκαναν και κανένα άγαλμα.

Ψυχικά άρρωστοι...

Κάθε μια ιστορία από τους 93 ( μεχρι τώρα) νεκρούς είναι και μια μαχαιριά στην ψυχή κάθε υγιούς ανθρώπου... Η προσπάθεια να σώσουν και να σωθούν από μιά λαίλαπα... Τα μόνα τομάρια που ασχολούνται από την πρώτη στιγμή να αποφύγουν τις ευθύνες τους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Δεν τους αφορά το θέμα. Μόνο να μην χάσουν την καρέκλα τους και να μην πάνε φυλακή. Ουδέποτε στην ιστορία του τόπου αυτού δεν πέρασε πιο άθλια ομάδα από την συμμορία αυτή. Ουδέποτε δεν πέρασε ηγεσία που να μην έσκυψε το κεφάλι και να μην δάκρυσε πάνω από τα μνήματα τόσων αθώων. Οι διεστραμένοι, ψυχικά άρρωστοι "serial killers" με επικεφαλής τον Τσίπρα και τον Καμμένο θα πρέπει να τιμωρηθούν , όχι μόνο για τις πράξεις και παραλήψεις τους , αλλά και για την ύβρι ( την οποία συνεχίζουν απτόητοι) απέναντι σε τόσους νεκρούς...

Κυνικός

Ο Τσίπρας και η συμμορία του είναι γνήσια παιδιά του Λένιν, του Στάλιν και του Πολ Ποτ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία