laliotis

Μια έκκληση και προτροπή προς την «Ελίτ» της Ελλάδας, με αφορμή τις «Σκοτεινές Ώρες» του Τσώρτσιλ

Κώστας Λαλιώτης

1. ….. Αδιαμφισβήτητα τα «καπρίτσια» της Ιστορίας, τα «εάν» της Ιστορίας, οι «σκοτεινές ώρες» των μεγάλων αποφάσεων, οι «αμφιταλαντεύσεις», οι «αμφιθυμίες» των Ηγετών, των Κομμάτων και των Πολιτών δεν αποτελούν «εικονικά παιχνίδια» με άψυχους πολεμικούς κανόνες στην οθόνη. Δεν αποτελούν αφηρημένους αλγόριθμους βγαλμένους από τη «θεωρία των  παιγνίων».

Αντίθετα τα «καπρίτσια», τα «εάν», οι «σκοτεινές ώρες», τα «διλήμματα» και οι «αποφάσεις» της Ιστορίας και της Πολιτικής είναι συνυφασμένα με τις ζωές, τις διαδρομές και τη μοίρα Ανθρώπων και Πολιτών, Εθνών και Λαών, Δημοκρατιών και Κοινωνιών, είναι άρρηκτα δεμένα με το παρόν και το μέλλον τους.

Στις επίμονες επικλήσεις του λόρδου Χάλιφαξ για προώθηση μιας διπλωματικής προσπάθειας για συμβιβασμό με τη Γερμανία και συνθηκολόγηση με τον Χίτλερ και το ναζιστικό – φασιστικό άξονά του,  ο Τσόρτσιλ εξαγριωμένος απαντούσε αφοπλιστικά και κατηγορηματικά, «… Δεν διαπραγματεύεσαι με μια τίγρη, έχοντας το κεφάλι σου στο στόμα της…».

Αυτή η φράση με τη συνακόλουθη νικηφόρα και ελπιδοφόρα εξέλιξη για τον Κόσμο, την Ευρώπη, τη Μεγάλη Βρετανία έχει πάντα μια αντιστοιχία διαχρονική και αφορά κάθε χώρα, κάθε λαό και κάθε κοινωνία σε κάθε ιστορική φάση με παρόμοια διλήμματα, με αναφορά στο Δίκαιο και την Ισχύ, με αναφορά στην Ειρήνη και τη Δημοκρατία.

Σε τέτοιες στιγμές οι αυταπάτες για τον κατευνασμό και την εξημέρωση του «άγριου θηρίου» οδηγεί αναπότρεπτα στην ταπείνωση, στον πόλεμο, στην ήττα και στην υποταγή.

2. Στο δραματικό δίλημμα τί κάνεις για να μην μπει το κεφάλι σου στο στόμα της τίγρης είτε τί κάνεις εάν και όταν το κεφάλι σου είναι ή πρόκειται να μπει στο στόμα μιας τίγρης, έχουν χρέος να απαντούν κάθε φορά με συναίσθηση της ιστορικής τους ευθύνης Έθνη και Λαοί, Δημοκρατίες και Κόμματα, Πολιτικοί Ηγέτες και Πολίτες. 

Για  το  λόγο  αυτό  (τηρουμένων των αναλογιών)  προτείνουμε  και συνιστούμε στα  πρόσωπα, που θεσμικά συγκροτούν την «πολιτική Ελίτ» και την «κοινωνική και  κρατική Ελίτ» της χώρας μας να δουν και να ξαναδούν την ταινία «Η Πιο Σκοτεινή Ώρα», όπως και τις συμπληρωματικά αναφερόμενες ταινίες για τη Βρετανία και τον Τσόρτσιλ κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για να στοχαστούν και να αναστοχαστούν για τις ιστορικές αντιστοιχίες αλλά και τις διαφορές των συγκυριών. 

Είναι   σαφές  οι  ταινίες  αυτές με το σημαίνοντα και τα σημαινόμενά τους σίγουρα  μπορούν και πρέπει  :
- να προβληματίσουν σοβαρά για την απαιτούμενη εγερτήρια εγρήγορσή μας, τόσο την πολιτική-πνευματική-κοινωνική και οικονομική «Ελίτ» της χώρας, όσο και τον Ελληνικό λαό στο σύνολό του, για τις υπαρκτές απειλές, τις πολεμικές ιαχές και τις κλιμακούμενες επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας μιας «φίλης και σύμμαχης χώρας», αλλά και για τις «ισοδύναμες» απαντήσεις του Ελληνισμού, 
- να ανασύρουν στο προσκήνιο ουσιαστικές συζητήσεις και γόνιμες αναζητήσεις, αλλά τις «κρίσιμες» απαντήσεις μας για τα πολλαπλά ισοδύναμα του Ελληνισμού (γεωπολιτικά και γεωοικονομικά, αμυντικά και αποτρεπτικά, πολιτικά και διπλωματικά, τεχνολογικά και αναπτυξιακά, εκπαιδευτικά και πολιτισμικά, πληθυσμιακά και δημογραφικά ισοδύναμα), με αναφορές στη «μνήμη του παρελθόντος», στο παρόν και κυρίως στη «μνήμη του μέλλοντός» μας,   
- να αφυπνίσουν τις εθνικές ευαισθησίες μας και τον πατριωτισμό μας, την ομόθυμη και ομόψυχη ενότητά μας, τις αγωνίες και τις ελπίδες μας, για το κοινό μας παρόν και το κοινό μας μέλλον και να ενεργοποιήσουν με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες όλα τα δίκτυα του Ελληνισμού και του Φιλελληνισμού σε κάθε γωνιά του Κόσμου,
- να αναδείξουν και να εμπλουτίσουν μια συνεκτική και ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική με ιεραρχημένους στόχους αξιοποιώντας στο έπακρο τα γεωστρατηγικά, γεωπολιτικά και γεωοικονομικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, 
- να κατοχυρώσουν και να προεκτείνουν τα κατοχυρωμένα διεθνή πολιτικά και διπλωματικά μας ερείσματα στον ΟΗΕ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΝΑΤΟ και στις διμερείς σχέσεις μας με άλλες χώρες, σε συνδυασμό πάντα με τις διασφαλίσεις μας, που απορρέουν από τις Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και με την ισχύ μας που πηγάζει από το ειρηνικό και αποτρεπτικό Εθνικοαμυντικό ισοδύναμο της Ελλάδας και του Ελληνισμού, 
- να ενισχύσουν την ιστορική αυτογνωσία μας για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό με αυτοπεποίθηση, με διορατικότητα και αποφασιστικότητα, για τους πολλαπλούς συσχετισμούς δυνάμεων, για το ισχυρό αντίπαλο δέος, για τις σθεναρές αρνήσεις μας σε «τετελεσμένα» εισβολής και κατοχής όπως στη Βόρεια Κύπρο το 1974, για την ετοιμότητά μας σε ισοδύναμα «τετελεσμένα» δίχως τυχοδιωκτικά παιχνίδια με συγκυριακές, ανόητες και ανέξοδες «ψευδοπατριωτικές» ρητορείες, αλλά και χωρίς «αδύναμους σχεδιασμούς» με διαρκείς φοβίες, ηττοπάθειες και «παραχωρητικές αυταπάτες»,
- να κατοχυρώσουν τις αρχετυπικές αναφορές μας με την πίστη στην πατρίδα, την ταυτότητα και τα σύμβολά της, με τη σθεναρή στάση μας στην ακεραιότητά μας και την ασφάλειά μας, στην Εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας, με τους όρους μιας πατριωτικής ανάτασης και ειρήνης, με τους όρους του Διεθνούς Δικαίου, με τους όρους του Ευρωπαϊκού κεκτημένου, με τους όρους της Δημοκρατίας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΣΧΟΛΙΑ (51)

Τάσος Σ.

Καταιγισμός γραμματικών και (κυρίως) συντακτικών λαθών, ακατανόητη χρήση κεφαλαίων και εισαγωγικών, αχρείαστοι έως ακατανόητοι πλεονασμοί, πομπώδεις μεγαλοστομίες. Φαντάζομαι ότι το εθνικοαμυντικό ισοδύναμο είναι κάτι σαν την ετεροχρονισμένη δομική αντιπαλότητα… Ήμαρτον!

έρχεται Θεία Δίκη

πόσα εκατομμύρια Ελλήνων εξολοθρεύσατε με την νομιμοποίηση των εκτρώσεων εσείς όλοι οι ΄΄ελιτ΄΄ του Ελληνισμού;; ελπίζω να μην υπάρχει λογοκρισία στα σχόλια

nearhos2018

Λαλιώτη, δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς. Ασχολήσου με την εταιρεία σου. Τη ναυτιλιακή.

Χρήστος

Λαλιώτη για ένα πράγμα σε ζηλεύω ρε φίλε. Ήσουν υπουργός εκεί που έπρεπε, όταν έπρεπε και για όσο έπρεπε. Είσαι μακράν ο πιο έξυπνος πασόκος που υπήρξε. Ο ένας τα άρπαξε από τις πάντες και στην Ελλάδα της ατιμωρησίας κατάφερε και μπήκε φυλακή μαζί με την γυναίκα του, ο άλλος δίνει διαλέξεις και βγάζει καλό μεροκάματο, ΕΣΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕΣ. Χωρίς ίχνος ειρωνείας, σε ζηλεύω. Αλλά καλά μας έκανες αφού θέλαμε "λαίκούς αγώνες, δικαιώματα, επανάσταση, μία θέση στο δημόσιο και τσιφτετέλια στο σύνταγμα γιατί είπαμε όχι". ΣΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ, ΣΕ ΖΗΛΕΥΩ. Ούτε τζέφρι, ούτε πινέζος, ούτε Γιάννος, Μπόμπολας, Λαμπράκης κλπ. Είσαι το είδωλό μου. Το τζόκερ και το "πρόσεξε τι τάζεις τάζεις" ωχριά μπροστά σου.

ΜΑΝ

κάπως έτσι είναι .Αλλα λιγοτερο κακό είναι να μας κυβερνούν έξυπνοι άνθρωποι και κλέφτες παρά ηλίθιοι που δεν θα βγάλεις άκρη πότε ,είναι ανίκητη όπως ξέρεις η βλακεία.

@@

ο ελληνας πασχει απο αμνησια

χψ

ρε κώστα??? ζεις ρε???? υπάρχεις???? πού ήσουνα, μάτι μου, βατοκρυμένο τόσον καιρό, όταν τα βαρεμένα τα μυαλοκαμένα τα στοκαρισμένα και τα πιθήκια μας βρίζανε μερκελιστές και γερμανοτσολιάδες????? πού ήσουνα, λεβέντη μου, στα δύσκολα του ΠΑΣΟΚ???? έκανες πλατούλες στον ταμτάκο?????

Όχι, Κωστάκη

Δεν θα σου κάνουμε τη χάρη να σε ακούσουμε. Εσύ και οι όμοιοί σου διαλύσατε την Ελλάδα και κυριως απαξιώσατε την ελληνική Ψυχή, λοιδορώντας τις "εθνικές" φωνές, εσύ ειδικά με το Κλικ του φιλου σου του Κωστόπουλου κατέστρεψες μια γενιά και τα παιδιά της κάνοντας την απολύτως αδιάφορη και εχθρική για την Ελλάδα, την Πατρίδα, τη Θυσία, τη Συμμετοχή. Ασε λοιπόν τώρα τις νουθεσιες για την Ξεπεσμένη "Ελιτ" που μελος της είσαι και εσύ! Και μη πιανεις στο στομα σου τη Βρετανια, μια Χώρα με κάκκαλα και όχι "επαρχία" ξεπουλημένη! Αλλα ας ειναι καλα η Ξεπεσμενη Ελιτ Σας, που θα εξοντωσει ολους τους Ελληνες για να μη χασει την Καρεκλα και το Ευρω! Αγύρτες! Και κανε μας τη χάρη να μη ξαναγράψεις!

κάνεις λάθος

ο Θεός έχει άλλα σχέδια, αυτοί που θα εξοντωθούν είναι οι εχθροί της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού που εργάστηκαν την καταστροφή μας, ο ελληνισμός θα λάμψει, αυτό είναι το σχέδιο του Θεού, ένα τράνταγμα ακόμα έχουμε και μετά η Ελλάδα προς την δόξα τραβά! το κακό που έρχεται είναι παγκόσμιο και τα χρήματα και οι επαύλεις δεν θα σώσουν αυτούς που έμαθαν στην πολυτέλεια ,αλλά αυτούς που έμαθαν να ζουν με μισό παξιμάδι κι ελιά όπως είπε ο αγιος Παίσιος, μια μικρή γεύση: ΄΄πάντως Γέροντα για την ώρα οι κομματικοί ρουφιάνοι ακόμη τρώνε και βολεύονται και είναι πάρα πολλοί. Ο απλός κόσμος που παλεύει για την επιβίωση τα βλέπει και σκανδαλίζεται, αναρωτιέται πού είναι ο Θεός΄΄ του ανέφερα ελαφρώς …προβοκατόρικα… ΄΄ήρθε η ώρα ο Θεός να αποκαταστήσει όλη αυτή την αδικία. Αυτούς που βλέπεις τώρα να τρώνε χρήματα, να απομυζούν το κράτος και να βγάζουν λεφτά χωρίς να δουλεύουν, μην τους ζηλεύεις, όταν θα έρθουν τα δύσκολα, όλοι αυτοί θα καθαρίσουν! Άλλος θα αυτοκτονήσει, άλλος θα πάθουν τα νεύρα του… Τελειωμένοι είναι όλοι αυτοί που δεν βγάλανε με την δουλειά τους τα χρήματα της επιβίωσης τους.’’ (χαρισματικός σύγχρονος γέροντας ασκητής για όσα έρχονται )

Τ.

Λογοκρίνουμε, ή είναι μόνο δική μου εντύπωση;

.

Λογοκρίνουν αβέρτα...

Πυθαγόρας

Μη εν πολλοίς ολίγα λέγε αλλ εν ολίγοις πολλά

τασος

φωφη διωξε χθες απο το ΠΑΣΟΚ τον λαλιωτη, ο ανθρωπος δεν εχει μπεσα. το ΠΑΣΟΚ δεν τον εχει αναγκη εχει αλλα παλια και νεα στελεχη ικανα και καθαρα...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία