«Πείτε ό,τι θέλετε αλλά όχι στη Βουλή»
μixailidis

Γιώργος Μιχαηλίδης

«Πείτε ό,τι θέλετε αλλά όχι στη Βουλή»

Ή αλλιώς, ο Κουρουμπλής, δεν είναι Πολάκης...

Η διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή για τις αδιανόητες εκφράσεις του εντός του Κοινοβουλίου ο οποίος και ευθέως χαρακτήρισε «δολοφόνους» ολόκληρη την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και την κυβέρνηση αναφερόμενος στην διαχείριση της πανδημίας προκάλεσε έκπληξη, μιας και ήταν η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε μία τέτοια κίνηση παρά τις κατά καιρούς αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις των στελεχών του.

Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή. Ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ λέει κάτι, αυτό προκαλεί ντόρο, αλλάζει η πολιτική ατζέντα, ο Αλέξης Τσίπρας, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το καλύπτει, το στέλεχος προχωρά σε μία τροποποιητική δήλωση (εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο) και η ζωή συνεχίζεται. Κάπως έτσι έχουμε πορευτεί εδώ και πάνω από μία δεκαετία κατά την οποία έχουμε ακούσει για... γουναράδικα, και άλλα «μοντέρνα».

Αυτή την φορά όμως, η διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή δεν έγινε για τους προφανείς λόγους. Ο άλλοτε ΠΑΣΟΚος Κουρουμπλής ήταν γνωστό πως είχε γίνει... βαρίδι στον ΣΥΡΙΖΑ και ελάχιστοι είδαν με θετικό μάτι την επανείσοδό του στην Βουλή μετά και την απόφαση του εκλογοδικείου το οποίο αφαίρεσε την έδρα από τον κ. Παπαχριστόπουλο. Η πρώτη διαγραφή βουλευτή στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να πούμε, αντί να φέρει αναστάτωση, έφερε ανακούφιση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η «βιτρίνα» λέει πως ο κ. Κουρουμπλής διεγράφη γιατί δεν ανακάλεσε την προκλητική του δήλωση, ωστόσο θα μπορούσαμε να πούμε πως οι λόγοι πίσω από την διαγραφή του είναι άλλοι. Ας τους δούμε με αύξουσα σειρά.

Η διαγραφή του ήταν μία ευκαιρία να... καθαρίσει ένα βαρίδι στο εσωτερικό του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε με την κίνησή του αυτή ένα αυστηρό μήνυμα ενόψει συνεδρίου. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάψουν να προκαλούν και να γίνονται αφορμή η ΝΔ να αλλάζει την ατζέντα της επικαιρότητας.

Κλείσιμο
Ο Κουρουμπλής δεν είναι Πολάκης.

Ας σταθούμε λίγο στο τελευταίο. Και τι δεν έχει πει ο Παύλος Πολάκης όλα αυτά τα χρόνια. Το να τα θυμηθούμε θα ήταν... πλεονασμός, ωστόσο είναι αλήθεια πως ο Κρήτας βουλευτής έχει γίνεΙ αφορμή πολλές φορές να δικαιολογηθεί για τα καμώματά του ακόμα και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Σε όλες τις φορές όμως, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε σε καθεστώς ασυλίας τον Παύλο Πολάκη.

Εύλογα λοιπόν, μπορούμε να πούμε πως ο λόγος για τον οποίο διεγράφη ο Κουρουμπλής δεν είναι γιατί είπε τη ΝΔ «δολοφόνους», αλλά γιατί το είπε εντός της Βουλής και γιατί δεν είναι ο Πολάκης. Γιατί ο κ. Πολάκης είχε χρησιμοποιήσει ακριβώς την ίδια έκφραση στις 29 Νοεμβρίου σε ανάρτησή του στο Facebook.

Τι είχε γράψει; «Μετά το έγγραφο της ΓΚΑΓΚΑ για αναβολή των τακτικών χειρουργείων ,νεο έγγραφο στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ θεσσσαλονικης αναβάλλει και τα ΕΚΤΑΚΤΑ!! Είστε ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ! Σκέρτσο, «γκρεμλιν του ΜΑΞΙΜΟΥ», έλα να μας πεις για «μηδενική υπερβάλλουσα θνησιμότητα»!!!».

Ποιο είναι το βασικό λοιπόν μήνυμα που εξέπεμψε ο Αλέξης Τσίπρας με την διαγραφή του Κουρουμπλη; «Ο Πολάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ