Εσωτερικές συγκρούσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Σκηνές από... έργο προσεχώς
kouvaras3

Γιώργος Κουβαράς

Εσωτερικές συγκρούσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Σκηνές από... έργο προσεχώς

Η εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ότι βαδίζει προς μια βαριά εκλογική ήττα, γεγονός που γνωρίζουν άπαντες στο Μέγαρο Μαξίμου, ανεξάρτητα από αυτά που λένε δημόσια. 

Ενώ μέχρι τώρα ουδείς διανοoύνταν να αμφιβητήσει ευθέως επιλογές του ίδιου του πρωθυπουργού, εσχάτως τα κρούσματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Περίπτωση συνταγματικής αναθεώρησης: Ο Σταύρος Κοντονής αμφισβητεί ευθέως την άμεση εκλογή του ΠτΔ από τον λαό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την αναθεώρηση του άρθρου 30, το οποίο μάλιστα δεν καταφέρνει τελικά να συγκεντρώσει 151 ψήφους. Επίσης, διαφωνεί με την άποψη Τσίπρα ότι η επόμενη Βουλή δεσμεύεται από τη σημερινή στην κατεύθυνση του περιεχομένου των αναθεωρητέων άρθρων. Η Νίνα Κασιμάτη δεν ψηφίζει ούτε τα μισά άρθρα που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ προς αναθεώρηση, ενώ ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης διαφωνεί και στο άρθρο που αφορά τον διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους.

Περίπτωση εμπάργκο στον ΣΚΑΪ: Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου το σπάει χωρίς να ρωτήσει κανέναν και απειλεί ότι αν της πουν τίποτα θα κάνει δικό της κόμμα. Ο Σάκης Παπαδόπουλος πηγαίνει επίσης σε εκπομπή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και δηλώνει ευθέως τη διαφωνία του με το εμπάργκο, ενώ μαζί του συντάσσεται και ο Δημήτρης Σεβαστάκης.

Περίπτωση Δήμου Αθηναίων: Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τσιρώνης, από τους Οικολόγους, που εκπροσωπούνται και σήμερα στην κυβέρνηση από τον Γιώργο Δημαρά, μπαίνει σφήνα στην επίσημη υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αθηναίων με τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Τι δείχνουν όλα αυτά; Οτι όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες και όλοι γνωρίζουν ότι επίκειται δεινή εκλογική ήττα, αρχίζουν τα όργανα... Οι πιο ευπρεπείς διαχωρίζουν τη θέση τους, οι πιο ανασφαλείς επιδιώκουν πολιτικά deals για τη διάσωσή τους και όσοι ξέρουν ότι τα έχουν χάσει όλα είναι έτοιμοι να το κάνουν... Κούγκι.

Αυτά που αρχίζουμε να βλέπουμε προεκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σκηνές από το έργο που θα δούμε προσεχώς, μετά τις εκλογές. Τότε, μετά την ήττα, θα δούμε τα καλύτερα. Υπομονή!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ