kouvaras3

Το Κούγκι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πριν την τελική έξοδο

Γιώργος Κουβαράς


Στα πολλά παράλογα που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια στην πολιτική ζωή προστέθηκαν τώρα και οι αλά καρτ κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.

Αυτό που συμβαίνει στη Βουλή με αφορμή την επικείμενη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι πρωτοφανές. Ο πρωθυπουργός αναζητά -και μάλλον θα βρει- δύο διαφορετικές πλειοψηφίες 151 βουλευτών. Μία για να περάσει τη συμφωνία και μία άλλη για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και να συνεχίσει να κυβερνά. Το παράδοξο είναι ότι οι δύο αυτές πλειοψηφίες δεν ταυτίζονται. Αλλοι βουλευτές φροντίζουν να βάλουν πλάτη στη μία, άλλοι να βάλουν πλάτη στην άλλη! Και ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να συνεχίσει να κυβερνά με μια πλειοψηφία-ρεφενέ. Οποιος θέλει μπαίνει, όποιος θέλει βγαίνει. Χωρίς αρχές, χωρίς στοιχειώδη σεβασμό στη λαϊκή βούληση, που εδώ και καιρό είναι προφανές ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες που διαμορφώνονται μέσα από πολιτικές συναλλαγές.

Αυτό που επιχειρεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να μείνει λίγο παραπάνω στην εξουσία είναι απαράδεκτο από πολλές απόψεις. Ας δούμε τι έλεγε τον Δεκέμβριο του 2014 πριν από την ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ:
«Για να βγουν 180 πρέπει να υπάρξουν αποστασίες. Αποστασία σημαίνει ότι κάποιοι βουλευτές που είναι στα κόμματά τους θα κάνουν διαφορετικά απ’ ό,τι λέει το κόμμα τους. Μίλησα, λοιπόν, για κλίμα φημών, για κλίμα εκβιασμών, που τραυματίζει τη Δημοκρατία».

Σε κάθε περίπτωση, όλα κρίνονται από τις επιδόσεις του Πάνου Καμμένου στις νέες γυμναστικές επιδείξεις κυβίστησης. Υπάρχουν δύο δρόμοι: ο πρώτος είναι να αποσύρει τους υπουργούς του αλλά όχι και την εμπιστοσύνη του. Με αυτόν μπορεί να πουλάει ότι έχει Κ.Ο., αλλά σε καμία περίπτωση «τρέλα» Μακεδονομάχου και κόκκινες γραμμές.

Ο δεύτερος είναι να αποχωρήσει αποσύροντας την εμπιστοσύνη του, να μείνει χωρίς Κ.Ο. (με τους βουλευτές του να πηγαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ), αλλά να πουλάει καθαρό κούτελο.
Οι εκλογολόγοι τον έχουν πείσει ότι ο δεύτερος δρόμος μπορεί να τον ξαναβάλει στη Βουλή. Οι ίδιοι έχουν κελαηδήσει ήδη στο Μαξίμου, οπότε ο Τσίπρας θα του συμπεριφερθεί αναλόγως.
Το μόνο ερώτημα που μένει να απαντηθεί πλέον είναι ποιος θα πιστωθεί τελικά θετικά το Κούγκι, αν υποθέσουμε ότι μπορεί να υπάρξει κερδισμένος από όλη αυτή την ιλαροτραγωδία.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

SPARTA.

Ή ακροδεξιά στροφή του Τσίπρα είναι εμφανής. Πρώτη φορά μετά την χούντα με την πρώτη φορά αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε έν ενργεία στρατιωτικό στην θέση του Υπουργού Άμυνας.Με ακροδεξιά ρετάλια όπως ο Τέρενς Κουίκ Σπένσερ, η Κατερίνα Παπακώστα, η χουντική Έλενα Κουντουρά και oι τυχάρπαστοι λαδωμένοι γυρολόγοι όπως ο Δανέλης, ο Παπαχριστόπουλος και το απολοειφάδι της Ένωσης Κεντρώων η Μεγαλοοικονόμου. θα ξεπουλήσουν την Ελληνική Μακεδονία.Οι μέρες μετράνε αντίστροφα για την άθλια κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου την χειρότερη μετά την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου πού τόσο άρεσε στον Πάνο στα τέσσερα Καμμένο. Ραντεβού στις εκλογές, καθάρματα του ΣΥΡΙΖΑ.

mitsos

Γιώργο περαστικά, σου εύχομαι καλή ανάρρωση , επ΄ ευκαιρίας θέλω να στείλω ένα μήνυμα : Αγαπητοί συνάδελφοι συνταξιούχοι παράκληση ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι άλλοι ΘΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ και θα μας κόψουν τις συντάξεις λέγοντας ότι οι ξένοι τους πιέζουν ( το ζήσαμε ! δεν ΕΧΟΥΝ τον ΘΕΟ τους,).

Νάτο πάλι το γνωστό συριζοψώνιο ...

Το οποίο αναρτά καθημερινά την ίδια μπαρούφα, ενώ έχει προκληθεί δεκάδες φορές να αποδείξει τον ισχυρισμό του, χωρίς ποτέ να το πράξει. Για να το εμπεδώσει, εμείς θα ψηφίσουμε τη Νέα Δημοκρατία, αυτός ας προμηθευθεί εγκαίρως το πεντόκιλο της βαζελίνης, για τη βραδιά των εθνικών εκλογών και ας μας απαλλάξει από τις μπαρούφες του!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία