Το παιχνίδι των καταλήψεων και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ
kouvaras3

Γιώργος Κουβαράς

Το παιχνίδι των καταλήψεων και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ

Οι καταλήψεις στα σχολεία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ξαναφέρνουν στο προσκήνιο την πολιτική υποκρισία που αποδεικνύεται διαχρονικά κυρίαρχη στη χώρα μας.

Ενα στα τρία σχολεία της Μακεδονίας τελεί υπό κατάληψη, ενώ πανελλαδικά το ποσοστό φτάνει περίπου το 15%. Σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα, όλα αυτά τα σχολεία τα έχουν καταλάβει... φασίστες μαθητές. Δεν το λένε έτσι ευθέως, αλλά το προπαγανδίζουν με πρωτοσέλιδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου και διαρκείς αναφορές κορυφαίων στελεχών στο αυγό του φιδιού και στην υποτιθέμενη ανοχή ή ακόμη και στήριξη της Ν.Δ. στην επώασή του.

Με άλλα λόγια, το μήνυμα που προσπαθούν να περάσουν οι κυβερνώντες είναι ότι Χρυσαυγίτες μαζί με ακραίους Νεοδημοκράτες συνεργάζονται και ξεσηκώνουν τα παιδιά δημιουργώντας ένα «φασιστικό», ακροδεξιό μέτωπο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ποιοι τα λένε αυτά; Οι ίδιοι που το 2010 ήταν στην πλατεία των Αγανακτισμένων μαζί με Χρυσαυγίτες και φώναζαν «να καεί, να καεί το μπ... η Βουλή». Οι ίδιοι που το 2015, σε πλήρη και αγαστή κοινοβουλευτική συνεργασία με τη Χ.Α., έριξαν την κυβέρνηση με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι ίδιοι που τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν στη Δικαιοσύνη τις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της δίκης της Χ.Α., τα μέλη της οποίας συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν σε δική με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η υποκρισία, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν «καλές» και «κακές» καταλήψεις. Γενικώς, όλες οι καταλήψεις είναι καλές όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην αντιπολίτευση και κακές όταν είναι στην κυβέρνηση. Καλές επίσης όταν τις κάνουν αριστεροί φοιτητές ή μαθητές, κακές όταν τις κάνουν δεξιοί. Καλές όταν τις κάνουν διεθνιστές ή εθνομηδενιστές, κακές όταν τις κάνουν πατριώτες ή εθνικιστές.

Στην πραγματικότητα οι καταλήψεις των σχολείων αν και οργανώνονται από πολέμιους της Συμφωνίας των Πρεσπών, συμφέρουν μια χαρά την κυβέρνηση. Οσο περισσότερο ενισχύονται τα άκρα και ειδικά η Ακροδεξιά τόσο το καλύτερο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν μπορούσε αυτή η ενίσχυση να οδηγούσε και στην είσοδο ενός ακόμη ακραίου δεξιού κόμματος στη Βουλή, ώστε να γίνει πιο δύσκολη η αυτοδυναμία Μητσοτάκη, τότε θα πανηγύριζαν προκαταβολικά οι «αριστεροί» στην Κουμουνδούρου.

Ανεξάρτητα, πάντως, από την πολιτική τακτική που χτίζεται πάνω στις καταλήψεις, ας ξεκαθαρίσουμε επιτέλους ότι η κατάληψη είναι αντιδημοκρατική πράξη. Και είναι κρίμα τα παιδιά να θυσιάζονται στον βωμό ιδεοληψιών κάθε είδους, συνήθως με την καθοδήγηση κομμάτων ολοκληρωτικών αντιλήψεων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ