Από την «αγέλη της ανοσίας» στο «κοπάδι του φασισμού»
apostolopoylos3

Γιώργος Αποστολόπουλος

Από την «αγέλη της ανοσίας» στο «κοπάδι του φασισμού»

Τα γεγονότα που τρέχουν γύρω μας σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν περιπλέξει την πολιτική πραγματικότητα, με την επιστημονική φαντασία, την επιστήμη και τη θρησκεία.

Αν πριν από λίγους μήνες κάποιος προέβλεπε με επιτυχία το μέλλον και έγραφε για όσα συμβαίνουν σήμερα, είναι σίγουρο ότι θα τον αντιμετωπίζαμε ως μία ιδιόρρυθμη προσωπικότητα με ευφάνταστο νου.

Ανατρέχοντας στις περασμένες δεκαετίες, κάποιοι ιερείς που η κοινή γνώμη χαρακτήριζε γραφικούς, αναφέρονταν σε «χάραγμα», «τσιπάρισμα» και άλλες ερμηνείες της Αποκάλυψης του Ιωάννη. Τα σχετικά έντυπα εκείνης της εποχής φάνταζαν γελοία ή υπερβολικά.

Ωστόσο, σήμερα υπάρχουν εξελίξεις που πρέπει πραγματικά να μας προβληματίσουν.

Όταν ακούς διεθνείς προσωπικότητες όπως μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου της υψηλής τεχνολογίας ή Πρωθυπουργούς να μιλάνε για «κβαντικά τατουάζ» και «εμφύτευση τσιπ», κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

Ακόμα περισσότερο, όταν το θέμα γίνεται αντικείμενο σοβαρής συζήτησης σε έγκριτα ΜΜΕ μεταξύ δημοσιογράφων και πολιτικών ή καθηγητών Πανεπιστημίου, γνωστών για τον ορθολογισμό τους. Τότε, αρχίζεις όχι απλά να προβληματίζεσαι, αλλά να τρομάζεις για το μέλλον. Και δεν είναι καθόλου fake news…

Εξίσου αξιοπερίεργη ωστόσο, είναι απέναντι σε όλα αυτά η στάση της εκκλησίας και του κινήματος των «δικαιωματιστών».

Κλείσιμο
Η πρώτη αντιδρούσε, πριν από όχι και πολλά χρόνια, με μαζικές συγκεντρώσεις για τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Τώρα που υπάρχει ανοιχτή συζήτηση ακόμα και για «χάραγμα», εκφράζεται με άκρα σιωπή…

Το δεύτερο το οποίο διατυπώνει συχνές διαμαρτυρίες και καλά κάνει, για τα δικαιώματα μειονοτήτων, μειοψηφιών και για τα προσωπικά δεδομένα, σιωπά εξίσου…

Το πιο θλιβερό όμως όλων είναι ότι κάποιοι εξ αυτών που υποστηρίζουν το «κβαντικό τατουάζ» και το «τσιπάρισμα», είναι απόγονοι θυμάτων της ναζιστικής κτηνωδίας.

Τότε, το αποτρόπαιο καθεστώς «σφράγιζε» με τα μέσα της εποχής, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, χαράσσοντας με ανάλογο ανεξίτηλο τατουάζ τον προσωπικό τους αριθμό και τους ενέτασσε στο απάνθρωπο λογισμικό εξόντωσης σε φούρνους ή σε ιατρικά πειράματα.

Κατόπιν των ανωτέρω, αξίζουν «συγχαρητήρια» στην ανθρωπότητα και ιδίως στον δυτικό κόσμο, για την οπισθοδρόμηση της δημοκρατίας, του πολιτισμού, της παιδείας και της ηθικής που πρεσβεύει. Ακόμα και το γεγονός ότι φτάσαμε στο σημείο να συζητούνται τέτοιες προθέσεις και μέθοδοι, προκαλεί ανατριχίλα.

Αξίζουν «συγχαρητήρια» επίσης για τις φασιστικές ιδέες που εμφανίζονται και πάλι στο προσκήνιο, «εκσυγχρονισμένες» με την επικάλυψη της τεχνολογίας.

Τέλος, αξίζουν «συγχαρητήρια» και για την πρόθεση να υλοποιηθούν θρησκευτικοί εφιάλτες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, μπορούμε να μειδιάσουμε ειρωνικά με την υποτιθέμενη προστασία των προσωπικών δεδομένων, τους περιορισμούς και τις προϋποθέσεις επεξεργασίας τους, τα αυστηρά… GDPR, τους «προσωπικούς αριθμούς» και άλλες παρόμοιες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Μήπως ήρθε καιρός να αλλάξουμε πορεία, προτού από «αγέλη» που επιδιώκει ανοσία, καταντήσουμε «κοπάδι» χωρίς δικαιώματα και ανθρώπινη ουσία;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------      

* Ο Γιώργος Αποστολόπουλος είναι Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα