kammenos_dimitris

Εξόντωση Ελλήνων από το Σταλινικό καθεστώς

Δημήτρης Καμμένος

Το άγνωστο πογκρόμ κατά των Ελλήνων της ΕΣΣΔ / (του Στέλιου Βραδέλη)
Το πρωί της 15/12/1937 μπήκε στην ΕΣΣΔ σε εφαρμογή το σχέδιο «ελληνική επιχείρηση». Όταν ολοκληρώθηκε, τον Σεπτέμβριο του 1938, υπήρχαν περισσότεροι από 21,000 Έλληνες εκτελεσμένοι και περίπου 30,000 φυλακισμένοι στα σοβιετικά γκουλάγκ στη Σιβηρία.
Κρατικά αρχεία της ΕΣΣΔ που πρόσφατα αποχαρακτηρίστηκαν αποκαλύπτουν για ποιον λόγο η σοβιετική ηγεσία προχώρησε στην εκκαθάριση του ελληνικού πληθυσμού, ενώ νέα αρχεία της μυστικής αστυνομίας αποκαλύπτουν πως η «ελληνική επιχείρηση» οργανώθηκε ύστερα από ψευδείς πληροφορίες που έδωσαν Έλληνες εναντίον συμπατριωτών τους.

Στις 11 Δεκεμβρίου 1937, στα κεντρικά γραφεία της ΝΚVD, της μυστικής υπηρεσίας της Σοβιετικής Ένωσης, που αργότερα εξελίχθηκε στην περιβόητη ΚGΒ, ο υπουργός εθνικής ασφάλειας και διευθυντής της Νικολάι Γεζόφ (NikolaiYezov) υπέγραψε την ντιρεκτίβα με κωδικό αριθμό 50215. Η διαταγή ζητούσε να συλληφθούν όλοι οι Έλληνες ύποπτοι για κατασκοπεία, σαμποτάζ, επαναστατική και εθνικιστική αντισοβιετική δραστηριότητα, ιδιαίτερα όσοι είχαν αρνηθεί να λάβουν τη σοβιετική υπηκοότητα και όσοι εργάζονταν στις επιχειρήσεις και στα τμήματα μονάδων αμυντικού χαρακτήρα, στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, σε όλα τα μεταφορικά μέσα, ιδιαίτερα στα λιμάνια, στον στρατό και στο ναυτικό.

«Λίγο προτού αρχίσει η "ελληνική επιχείρηση" είχε δολοφονηθεί ο Κίροφ (Kirov), που ήταν μέλος του Πολίτ-μπιρό (πολιτικό γραφείο) και εκπρόσωπος της παλιάς φρουράς των μπολσεβίκων. Οι εφημερίδες και το ραδιόφωνο διέδωσαν ότι υπαίτιοι της δολοφονίας του ήταν οι "εχθροί» του λαού" και ως τέτοιοι ορίζονταν οι ξένοι. Όσοι δηλαδή έμεναν στην ΕΣΣΔ αλλά είχαν αρνηθεί να λάβουν την υπηκοότητα», λέει ο ερευνητής Ιβάν Τζούχα, που αποκάλυψε μεγάλο μέρος των εγγράφων της «ελληνικής επιχείρησης».

Οι Έλληνες που έμεναν τότε στη Σοβιετική Ένωση ξεπερνούσαν τις 400,000, όπως προκύπτει από τις καταγραφές των τοπικών κοινοτήτων. «Οι περισσότεροι από τους Έλληνες δεν ήθελαν να πάρουν τη σοβιετική υπηκοότητα διότι ήλπιζαν πως κάποια στιγμή θα γύριζαν στην Ελλάδα. Μόνο που αν είχαν σοβιετικό διαβατήριο, τότε ενδεχομένως το φασιστικό καθεστώς του Μεταξά να τους αντιμετώπιζε ως κομμουνιστές», λέει ο κ. Τζούχα.

Οι ελληνικές προξενικές αρχές όταν πληροφορήθηκαν τις διώξεις εναντίον των Ελλήνων ζήτησαν από τη κυβέρνηση Μεταξά να επιτρέψει τον επαναπατρισμό όσων το επιθυμούσαν προκειμένου να αποφύγουν τις εκτελέσεις και τις διώξεις. Παρόμοιες εκκλήσεις έγιναν και από τις τουρκικές, ιταλικές, γερμανικές και πολωνικές αρχές, καθώς, όπως αποκαλύπτουν τα αρχεία της ΝΚVD, παρόμοια εντολή με την «ελληνική επιχείρηση» είχε δοθεί για τους κατοίκους 13 μειονοτικών ομάδων που ζούσαν στην ΕΣΣΔ.

«Οι περισσότερες χώρες δέχτηκαν να επαναπατριστούν οι υπήκοοί τους. Ο Μεταξάς όμως φάνηκε να φοβάται πως θα γέμιζε η Ελλάδα με κομμουνιστές και για τον λόγο αυτό επέτρεψε την επιστροφή πολύ λίγων Ελλήνων. Αργότερα έγινε γνωστό πως η ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να κλείσει συμφωνία με τις ΗΠΑ και το Μεξικό προκειμένου να δεχθούν Έλληνες από τη Σοβιετική Ένωση με αρνητική όμως απάντηση», αναφέρει ο κ. Τζούχα.

Τελικά η Ελλάδα επικαλούμενη την αδυναμία των ντόπιων διπλωματικών αρχών να εκδώσουν διαβατήρια αποφασίζει να δεχτεί 10,000 ανθρώπους, κυρίως γυναίκες και παιδιά των συλληφθέντων Ελλήνων.Ένα από τα «ελληνικά πλοία», το «Σβανέτια», έφυγε στις 28/7/1939 από το Βατούμ, μεταφέροντας στη Θεσσαλονίκη τούς περισσότερους πρόσφυγες.


Από τις 15 Δεκεμβρίου 1937 άρχισαν οι συλλήψεις των Ελλήνων με την κατηγορία του «κατασκόπου» και τη «συμμετοχή σε ελληνικές αντεπαναστατικές οργανώσεις». «Η ΝΚVD ζητούσε μάλιστα από όσους Έλληνες συλλάμβανε να υπογράψουν μια δήλωση με την οποία δέχονταν ότι ήταν μέλη μιας εθνικιστικής αντάρτικης οργάνωσης, που είχε στόχο την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους στο νότιο τμήμα της χώρας σε συνεργασία με εχθρούς του κράτους», αποκαλύπτει ο κ. Τζούχα.

Όπως προκύπτει από αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της ΝΚVD αυτή η πληροφορία είχε έρθει στη Μόσχα από την Αθήνα! Έλληνες ήταν, επίσης, αυτοί που ανέλαβαν να συντάξουν τις λίστες του θανάτου σε κάθε χωριό ή πόλη.«Ώσπου να αρθεί το απόρρητο από όλα τα αρχεία, και από όσα έχει καταργηθεί, όταν επιτραπεί η πρόσβαση στους ερευνητές, ο ακριβής αριθμός των θυμάτων θα παραμένει μυστήριο», υποστηρίζει ο κ. Τζούχα που συγκέντρωσε στοιχεία για τη θανάτωση περίπου 22,000 Ελλήνων

Τους εξόντωναν στην παγωμένη κόλαση της Σιβηρίας
Στην Κολιμά της Σιβηρίας οι περισσότεροι κρατούμενοι πέθαιναν από το ψύχος και την πείνα. Οι πιο ανθεκτικοί επιζούσαν το πολύ τέσσερις μήνες.Στην περιοχή Κολιμά της Σιβηρίας τα χιόνια δεν λειώνουν ποτέ. Τον χειμώνα η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ-50 και-60 βαθμών Κελσίου. Το καλοκαίρι η ανώτερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στην περιοχή είναι μόλις 5 βαθμοί πάνω από το μηδέν.«Στην περιοχή αυτή μεταφέρθηκαν οι περισσότεροι Έλληνες προκειμένου να εργαστούν στα ορυχεία χρυσού μαζί με όσους ο Στάλιν (Stalin) θεωρούσε αντιφρονούντες», λέει ο κ. Τζούχα.«Κολιμά σημαίνει σίγουρος θάνατος» κατάφερε και έγραψε ένας από τους Έλληνες που μεταφέρθηκαν εκεί λίγο προτού πεθάνει. Σχεδόν κανείς δεν γύρισε από την «περιοχή του διαβόλου», όπως την αποκάλεσαν. Οι πιο γεροδεμένοι άντεχαν το πολύ 4 μήνες. Οι περισσότεροι πέθαιναν πολύ γρήγορα.

Ο εκτοπισμός στη Σιβηρία ισοδυναμούσε με βέβαιο θάνατο
«Αυτοί που κατάφεραν να επιβιώσουν, όπως για παράδειγμα ο αδελφός του παππού μου, ήταν όσοι δούλευαν στα μαγειρεία. Οι υπόλοιποι πέθαιναν από το αφόρητο κρύο και την πείνα», αφηγείται ο κ. Τζούχα, ο οποίος άρχισε την έρευνα για την «ελληνική επιχείρηση» από τις αφηγήσεις του Αλέξη Τζούχα, του αδελφού του παππού του και του μοναδικού μέλους της οικογένειας που κατάφερε να επιστρέψει ζωντανός, αλλά τυφλός, ύστερα από 17 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας σε στρατόπεδα της Σιβηρίας. «Θέλησα να μάθω για ποιον λόγο ο παππούς μου πέθανε με την κατηγορία του προδότη».

Το καθημερινό πρόγραμμα των κρατουμένων τούς υποχρέωνε να μαζεύουν συγκεκριμένα κιλά ορυκτών ή να κόβουν έναν ορισμένο αριθμό δέντρων.Όσοι τα κατάφερναν, έπαιρναν ως ανταμοιβή 600 γραμμάρια ψωμί, μισό παστό ψάρι, 10 γραμμάρια ζάχαρη και 1 φακελάκι τσάι.«Τους νεκρούς μας δεν μπορούσαμε ούτε να τους θάψουμε στην Κολιμά. Το χώμα ήταν τόσο σκληρό που δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε λάκους. Όταν μαζεύονταν πολλοί νεκροί τούς τοποθετούσαν τον έναν πάνω στον άλλον και στο τέλος έφτιαχναν έναν λόφο από πτώματα. Τότε τους περιέλουζαν με βενζίνη και τους έκαιγαν», διηγούνταν ο Αλέξης Τζούχα.«Όσοι επέζησαν από ένα άλλο στρατόπεδο-εφιάλτη, στην περιοχή της Βορκοτά, έλεγαν πως κάτω από κάθε ράγα του σιδηροδρόμου που ενώνει την πόλη με τη Μόσχα βρίσκονται θαμμένοι 10,000 νεκροί. Τόσο πολλοί πέθαναν εκεί στα καταναγκαστικά έργα», προσθέτει ο κ. Τζούχα.


Η διαταγή για γενοκτονία
Τι λέει η ντιρεκτίβα 50215 της ΝΚVD (το έγγραφο αποχαρακτηρίστηκε από απόρρητο το 2006).«Με στόχο την καταστολή δράσης της ελληνικής κατασκοπείας στη ΕΣΣΔ διατάζω:

1. Τη 15η Δεκεμβρίου του παρόντος έτους, ταυτόχρονα σε όλες τις δημοκρατίες, περιοχές και περιφέρειες, να συλληφθούν όλοι οι Έλληνες, ύποπτοι για κατασκοπεία, σαμποτάζ, επαναστατική και εθνικιστική αντισοβιετική δραστηριότητα.

2. Να συλληφθούν όλοι οι Έλληνες (ελληνικής υπηκοότητας και πολίτες της ΕΣΣΔ) των ακόλουθων κατηγοριών:

(α) Όσοι βρίσκονται υπό επιτήρηση και παρακολουθούνται.

(β) Οι πρώην μεγαλέμποροι, κερδοσκόποι, λαθρέμποροι και λαθρέμποροι συναλλάγματος.

(γ) Οι Έλληνες που ασχολούνται με δραστήρια υπονομευτική δουλειά και ιδίως όσοι προέρχονται από τα στρώματα των απο-κουλακοποιημένων καθώς και όσοι απόφυγαν την αποκουλακοποίηση.

(δ) Οι πολιτικοί πρόσφυγες από την Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες που ήρθαν παράνομα στην ΕΣΣΔ, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης.

3. Κατά την εκτέλεση της επιχείρησης να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή για εξονυχιστική εκκαθάριση από τα παραπάνω άτομα, που εργάζονται:

*στις επιχειρήσεις και στα τμήματα μονάδων αμυντικού χαρακτήρα,
*στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων,
*σε όλα τα μεταφορικά μέσα, ιδιαίτερα στα λιμάνια,
* στον στρατό, στο ναυτικό...».

Πηγές: Ιστορικά αρχεία Ομογενών.


Ο Δημήτρης Καμμένος είναι αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

ΣΧΟΛΙΑ (46)

le regime c' est moi

Καθεστωτικά παιδιά κρυφτείτε. Η Ελλάδα σήμερα δεν κινδυνεύει από νεκρανάσταση του Στάλιν, * ούτε του Αδόλφου. Η μητέρα όλων των εφιαλτών φέρει την ανεξίτηλη σφραγίδα σας : τούρκογύφτο απάρτχάϊντ. Στο όνομα του οποίου έχουν διαπράξει αναρίθμητα εγκλήματα εις βάρος του Ελληνισμού. Αυτά τα τομάρια λοιπόν ασχέτως κομματικού μανδύα... τα οποία συνδέονται με δεσμούς αίματος & αδελφικούς όρκους ( διάσωση της καθεστωτικής παράγκας μέχρι το τέλος του κόσμου )... δεν δίστασαν πριν 70 χρόνια να αιματοκυλίσουν την Ελλάδα. Τώρα προκειμένου να διαιωνίσουν την τυραννία τους, να διαφυλάξουν τα κλεμμένα δις σε εξωχώριους & άλλους προορισμούς, και να δραπετεύσουν σε μία πιθανή εξέγερση... ποιά αντίρροπη δύναμη θα τους εμποδίσει να αναζωπυρώσουν εφιάλτες του παρελθόντος ;;; * Η Αυλωνίτου στην πρόσφατη δήλωση της ήταν σαφέστατη & ξεκάθαρη για τους έχοντες νού & ικανότητα ανάγνωσης περιεχομένου ανάμεσα στις γραμμές: υποστείτε την τυραννία μας ΑΝΕΥ διαμαρτυριών & αντιδράσεων τα καθεστώτα (ηγεσία-αξιωματούχοι-στράτευμα) γεννήθηκαν για να επιβιώνουν (κορυφή τροφικής αλυσίδας ) οι πλεονάζοντες για να εξαφανίζονται. Η ύπαρξη ανεξάντλητων λεγεώνων φανατικών κομματικών οπαδών (ταλιμπάν ), η παρουσία ακόμη περισσότερων λεγεώνων ακόρεστων ζουλαπιών-τρωκτικών, και η εξουσιομανία παντρεμένη με μεγαλομανία που διακατέχει αναρίθμητους πουθενάδες της τούρκογύφτο σκηνής εγγυώνται την ομαλή τροφοδοσία της κρεατομηχανής με ανεξάντλητα αναλώσιμα κορμιά και διατήρηση της τυραννίας εις το διηνεκές . The Tyrant is dead... long live the Tyrant.

ΑΣΤΟ ΤΟ ΚΑΨΕΣ

ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΘΕ ΘΥΜΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΥΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΣΩΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ .

Πανος

Που ειναι ρε ο Παναρας ?ο μεγαλος καμμενος ? γιατι δεν μιλαει ?χαχαχαχαχα.....στα τεσσερα, στα τεσσερα για την καρεκλα...

zzz

ολισθηρος κατηφορος.....σας εχουν παρει αμπαριζα οι Συριζαιοι .δεν γινεται τιποτα Δημητρακη με οσα φτιασιδωματα αρθρα και να γραψεις.

john

Δεν μπορούμε να ισοψηφίσουμε το ότι ο Στάλιν τσάκισε το ναζισμό και να αγνοήσουμε τα εγκλήματα του και τις επεμβάσεις σε Τσεχοσλαβακία κ.λ.π.

Ναι

Είναι ευρέως γνωστό ότι ο Στάλιν έκανε την επέμβαση του 1968 στην Τσεχοσλοβακία από τον τάφο του. Και άλλο τόσο είναι γνωστό ότι διευθύνει την ΕΕ το ΝΑΤΟ την NASA και τον Βατικανό και έχει διπλωματικές σχέσεις με τους aliens.

πατερούλης

Κατά μαρτυρίες ΕΛΛΗΝΩΝ που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση του παραπετάσματος, οι ΕΛΛΗΝΕΣ που διώχθηκαν από τα παράλια του Εύξεινου Πόντου στις διώξεις του 1937 ανέρχονται σε 160.000.Από αυτούς οι μισοί σχεδόν απεβίωσαν κατά την μεταφορά τους με τρένα το καταχείμωνο και κατόπιν κατά την εγκατάστασή τους κυρίως στην σιβηρία, στο Καζαχστάν και στο Ουζμπεκιστάν κατά προτίμηση σε στάβλους και αποθήκες,υποσιτιζόμενοι.Επειδή αισθάνομαι ρίγος όταν αντικρύζω κάποιους από αυτούς,που κατάφεραν μετά από αλλεπάλληλες εξοντώσεις και εκτοπίσεις να έρθουν στην Ελλάδα και που τους έχουμε βαφτίσει ρωσοπόντιους, συγχέοντάς τους με όλα τα χιλιάδες κατακάθια της γεωργίας,της αρμενίας,της τσετσενίας κ.λ.π., που ήρθαν και αυτοί ως ομογενείς με πλαστά έγγραφα και όλα τα σχετικά προνόμια,θεωρώ ότι το λιγότερο που πρέπει να κάνουμε εμείς οι γηγενείς, είναι να καθόμαστε όρθιοι σε στάση προσοχής.!!!!

Ε.Π

Καλά τα λέτε, αλλά να κοβει λίγο.Αν παραιτηθείτε, θα μείνετε στην ιστορία, θα δείξετε ότι αδιαφορείτε για οφίτσια και λεφτά, ένα τεράστιο ποσοστό θα σας εκτιμήσει και θα σας ψηφίσει σε όποιο κόμμα και να πάτε. Οσο κάθεστε και φθείρεστε, τόσο απαξιώνεστε.Κοινός νους ορέ Καμμένε, απλά θέλει κότσια που δεν βλέπω να διαθέτετε

Τονυ

Εδώ σε λίγο δε θα μείνει κανένας όρθιος στο σήμερα .

θεωρία των τεσσάρων άκρων

Στα τέσσερα ,ως γνωστόν.

αναζωπύρωση

Ελπίζουν ( όλες οι καθεστωτικές συνιστώσες του συστήματος )... ότι με την αναζωπύρωση εμφύλιοπολεμικών παθών... οι ιθαγενείς θα αλλήλοεξοντωθούν μεταξύ τους... ώστε να προλάβουν να ξεγλιστρήσουν στην αναμπουμπούλα... για να μην λογοδοτήσουν για τα πεπραγμένα τους κατά των Ελλήνων... εκεί έχουν ποντάρει τα ρέστα τους ;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία