danikas_dimitris

Άλλα ντ’ άλλων

Δημήτρης Δανίκας

Χρονικογράφος ο Βαρουφάκης. Από την δική του σκοπιά. Καθόλου διασταυρωμένη με τις άλλες «πηγές». Εκείνης της «σκληρής» διαπραγμάτευσης!

Αρχικά πρέπει να τιμήσω την παραδοχή και ομολογία του. Οτι δηλαδή απέτυχε. Παταγωδώς. Συμπληρώνω εγώ. Και καταστροφικώς. Πάμε παρακάτω

Το αφήγημά του, στην μακροσκελή συνέντευξη στον φίλο Αλέξη Παπαχελά, λειτούργησε ως προστατευτική του ασπίδα. Οτι δηλαδή το ευρωδιευθυντήριο διόλου δημοκρατικό. Σιγά την ανακάλυψη! Δηλαδή τι διάολο περίμενε; Ενήλιξ είναι. Διαβασμένος, υποτίθεται ότι είναι. Με τις θεωρίες του Μαρξ είναι. Τότε;

Μα φυσικά είναι καρχαρίες. Μα φυσικά το Βερολίνο κανονίζει τους όρους του παιχνιδιού. Μα φυσικά το μεγάλο ψάρι καταβροχθίζει το μικρό ψάρι. Με μια χαψιά. Τι περίμενε; Να τον φοβηθούν; Αστειότητες! Και μόνο γι αυτή την προσδοκία,έστω την αμυδρή ελπίδα, έπρεπε να του πάρουν τα πτυχία και τα πετάξουν στον Σαρωνικό!

Είπε ακόμα ότι ο Σόιμπλε του ομολόγησε, σε στιγμές ιδιωτικής ειλικρίνειας, πως κι αυτός στην θέση του δεν θα υπέγραφε το Μνημόνιο. Οτι όλοι σχεδόν οι «καρχαρίες» συμφωνούσαν πως το «πρόγραμμα δεν βγαίνει». Και ότι ο Τσίπρας, αν και φίλος του, την νύχτα του θριάμβου του Οχι, έκανε όπισθεν ολοταχώς προς συνθηκολόγηση άνευ όρων!

Το ουσιώδες ζήτημα έμεινε αναπάντητο. Αφαντο. Εκτός πεδίου Γιάννη Βαρουφάκη. Ενα ζήτημα τόσο απλό. Οσο «τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια»!

Δηλαδή παιδάκι μου χρωστάς ένα σκασμό λεφτά. Δηλαδή παιδάκι μου πρέπει να ξεπληρώσεις τα δανεικά. Μα δεν έχω. Εσύ απαντάς. Ωραία. Εμείς σου δίνουμε κι άλλα δανεικά. Προκειμένου να ξεπληρώσεις τα πρώτα δανεικά. Ναι, απαντάς εσύ. Αλλά και πάλι με τους όρους που μου βάζετε δεν θα μπορέσω να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου!

Ωραία, σου λένε εκείνοι. Τότε να αποφάσεις να ζήσεις με τα λεφτά που βγάζεις. Οχι λες εσύ. Αν το κάνω αυτό θα καταστραφώ. Η χώρα θα προσαράξει στο πιο κατεστραμμένο γεωγραφικό σημείο της Βουλγαρίας!

Ε τότε κάτι πρέπει να γίνει. Είτε εσύ να το πάρεις απόφαση και να ζήσεις με όσα βγάζεις είτε να συμμορφωθείς με τους όρους του τρίτου μνημόνιου. Τότο απλό! Οχι απαντάς πεισματικά εσύ. Ε δεν παίζεσαι. Ολα τα θέλεις δικά σου. Και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολάκαιρη. Δεν γίνεται. Τότε εσύ εκβιάζεις ότι θα βγεις έξω από την ευρωζώνη!

Εκανε η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο. Απαντάει ο Σόιμπλε. Αντε και στην ευχή του Χριστού και της Παναγίας. Πάρε και πενήντα δισεκατομμύρια δολάρια για να τα φέρετε βόλτα τους πρώτους μήνες και από μακριά φόλοι και αγαπημένοι!

Κάπου εκεί ο Τσίπρας αντιλαμβανόμενος το γιγαντιαίο μέγεθος της καταστροφής. Αντιλαμβανόμενος ότι οι χτεσινοί ψηφοφόροι του Οχι που παραληρούσαν στο Σύνταγμα, θα τον πάρουν με τις πέτρες, κάνει στροφή 180 μοιρών και υπογράφει το Μνημόνιο!

Αυτό το στοιχειώδες, το α και βου, δεν θέλει να ομολογήσει ο Βαρουφάκης. Ο λόγος προφανής. Συμβαίνει σε όλους μας. Εύκολα πολύ εύκολα είμαστε τιμητές των πάντων. Ομως να αποστασιοποιηθούμε από το εγώ μας και να κρίνουμε σε βάθος τις πράξεις μας και τον εαυτό μας, σπάνια. Σχεδόν ποτέ!

Αυτογνωσία φίλοι μου. Αυτό το εργαλείο εξόδου από την εθνική, κοινωνική, οικογενειακή και υπαρξιακή μας κρίση. Λίγη αυτογνωσία σου γυρεύω και ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω!

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Γιάννης

Πολύ σωστά τα γράφεις για τον Βαρουφάκη το ά εξάμηνο του 2015.Αλλά υπάρχει και το ερώτημα: Ο Τσίπρας,την ίδια περίοδο,κοιμόταν όρθιος και ξύπνησε λίγο πριν ρίξει την Ελλάδα στα βράχια; Αυτός δεν έχει καμμία ευθύνη; Ή καλύπτεται, επειδή δεν καταλάβαινε που οδηγούσε με την πολιτική του την χώρα;

ΑΚΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΑΝΙΚΆ.... ΚΆΤΙ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ ΑΠΌ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ 2015....ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΔΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ! ΤΟΥΣ ΜΊΣΗΣΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ 5 ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΉΦΙΣΕ! ΔΕΝ ΕΊΧΑΝ ΚΑΝΈΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΜΟΝΤΈΡΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΠΛΆΝΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ! Οι ίδιοι το έχουν πει σχεδόν! ΠΗΓΑΝ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΛΆΝΟ ΉΤΑΝ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ.... ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΉΤΑΝ ΒΑΣΙΣΜΈΝΟ ΣΤΑ ΘΈΛΩ ΤΗΣ ΑΣΤΕΊΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΆ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ! ΔΗΛΑΔΉ.... ΜΗ ΠΛΆΝΟ..... ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΣΤΑ ΛΌΓΙΑ ΝΑ ΠΕΊΣΩ 5 ΆΤΟΜΑ ΌΤΙ Η ΕΛΛΆΔΑ.... ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ! ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΛΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΌΤΙ ΜΕ ΗΠΙΟ ΕΚΒΙΑΣΜΌ ΘΑ ΠΕΤΎΧΑΙΝΕ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΉΘΕΛΕ! ΌΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ 2-3 ΆΤΟΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΌΛΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΌΤΙ ΟΙ ΆΛΛΟΙ(Ε.Ε)ΕΊΝΑΙ ΚΟΣΤΟΥΜΑΡΙΣΜΕΝΟΙ Αηνσταην/ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.... ΗΤΑΝ ΑΡΓΆ! ΕΙΧΑΝ ΠΆΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΊΞΟΥΝ ΔΡΌΜΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΑΣ....ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΓΎΦΤΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΑΓΑΜΕ! ΑΥΤΆ! ΜΑΣ ΈΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΕΙ Η ΜΕΓΑΛοΜΑΝΑ ότι γνωρίζουμε τα πάντα στα οικονομικά! ΦΩΤΟΓΝΩΣΤΕΣ!!

nocomment

Οι επλογές που οδηγούσαν στην δραχμή δεν ήταν φυσικά τόσο αφελείς, όσο θέλουν να παρουσιάζονται, ως θεατρικό νηπιαγωγείου. Όλοι όσοι συμμετείχαν στον τσαμπουκά-με-ξένα-λεφτά, είχαν τα δικά τους παρκαρισμένα σε τράπεζες του εξωτερικού και θα μας αγόραζαν για μια φρατζόλα ψωμί. Όλοι οι μπαρούφες οφείλουν να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη για τις επιλογές τους που θα πληρώνουμε για εκατό χρόνια. Η πολιτική τους ενασχόληση είναι ξεκάρφωμα με το αζημίωτο.

μαζί σου,

αρκεί να μην το περιορίζεις στο 2015. Κυβερνήσεις υπήρχαν και πριν...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία