Μήπως βρήκαν τα λεφτόδενδρα;
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Μήπως βρήκαν τα λεφτόδενδρα;

Την περίοδο αυτή, τη μεταμνημονιακή όπως θέλει να την αποκαλεί η κυβέρνηση, οι θετικές ειδήσεις για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες πάνε κι έρχονται.

Τη μια τα αναδρομικά των ένστολων, των δικαστικών, των καθηγητών ΑΕΙ, την άλλη οι συντάξεις που δεν περικόπτονται, την τρίτη το κοινωνικό μέρισμα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και πάει λέγοντας. Ένα κρεσέντο παροχών που όλοι αναρωτιόμαστε που βρίσκονταν τόσο χρήμα όλο το προηγούμενο διάστημα και το εμφανίζουν τώρα που όλως τυχαίως, έχουμε εισέλθει για τα καλά στη μακρά προεκλογική περίοδο.

Από κοντά και οι μυριάδες προσλήψεις στο Δημόσιο και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην περιοχή που μένω για παράδειγμα, δεν θυμάμαι ποτέ να έχω δει οδοκαθαριστές με σκούπα και καροτσάκι. Κι όμως τις τελευταίες εβδομάδες εμφανίστηκαν δεκάδες κυρίες να σκουπίζουν ακόμα και τους καθαρούς δρόμους. Για πόσο καιρό θα κάνουν αυτή τη δουλειά; Για 8 μήνες τους είπαν και κλείνοντας το μάτι πρόσθεσαν πως για μετά θα δούμε...

Όμοια οι σχεδιαζόμενες προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού που θα γίνουν από τον Γενάρη σε νοσοκομεία και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα (5.500 τον αριθμό) με το πρόσχημα πως εντάσσονται στην προσπάθεια να ανακοπεί το brain drain!

Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλοί νέοι επιστήμονες που θα αφήσουν τις δουλειές τους στο εξωτερικό και θα έρθουν πίσω στην πατρίδα για να υπογράψουν συμβάσεις ενός έτους και με μισθό 1000 ευρώ. Ξέρω όμως πολλούς απελπισμένους που είναι άνεργοι ή κάνουν δουλειές του ποδαριού που θα σπεύσουν και καλά θα κάνουν, να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των Συριζαικών ομήρων. Και μετά από ένα χρόνο θα είναι αυτοί που θα διαδηλώνουν έξω από τις δημόσιες υπηρεσίες για την ανάλγητη κυβέρνηση του τότε, που δεν θα έχει τα κονδύλια να τους ανανεώσει τις συμβάσεις.

Θα μου πείτε και τι πρέπει να γίνει, να μη βρουν δουλειά έστω κάποιες χιλιάδες από τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους; Μήπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα ίδια δεν έκαναν στις προεκλογικές περιόδους; Σύμφωνοι, τα ίδια και χειρότερα έκαναν και οι προηγούμενοι.

Ποιο όμως ήταν τελικά το αποτέλεσμα; Η χρεοκοπία, με όλα τα δεινά που έχουν απλωθεί σαν πανούκλα στη χώρα μας εδώ και 9 χρόνια. Άραγε τίποτε δεν διδάχθηκαν οι διαχειριστές της εξουσίας;
Κλείσιμο
Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν πως το πρωταρχικό που πρέπει να επιδιώξουμε όλοι μαζί είναι από τη μια, να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος και από την άλλη να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για αύξηση του εγχώριου πλούτου μέσα από κίνητρα για επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μόνιμων και καλοπληρωμένων.

Θα αναρωτηθεί κανείς μα και οι δανειστές που τόσα χρόνια μας έχουν με το μαχαίρι στο λαιμό γιατί τα επιτρέπουν όλα αυτά τα προεκλογικά καμώματα με την κομματική πελατεία;

Αυτοί κατά την άποψη μου έχουν δέσει το γάιδαρο τους. Τους ενδιαφέρει να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα υψηλό για να αποπληρώνεται σιγά- σιγά το χρέος και αδιαφορούν αν θα υπάρξει ανάπτυξη. Εσωτερικό ξεζούμισμα με φόρους και αναμόχλευση της μιζέριας για να βγαίνουν οι δόσεις και κόψτε το λαιμό σας Έλληνες αν το μόνο που θέλετε είναι να εξισωθείτε όλοι στη φτώχεια και στο αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα.

Γι αυτό και δεν βλέπουμε ούτε ένα ευρώ για την ανάπτυξη, παρά μόνο τερτίπια για να μαζευτούν λεφτά στα κρατικά ταμεία για παροχές, σκαλίζοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών ψάχνοντας αν μπήκαν πριν πέντε ή δέκα χρόνια κάποια ποσά που δεν εμφανίστηκαν στις φορολογικές δηλώσεις. Και μιλάμε πλέον ασχολούνται με αστεία ποσά γιατί όπως φαίνεται, πλέον ξύνουν τον πάτο του βαρελιού. Άντε να αποδείξεις ότι τα 1.000 ευρώ προ πενταετίας σου τάδωσε ο πατέρας, ο αδελφός, ο φίλος για να αντιμετωπίσεις κάποιες ανάγκες. Όχι λέει η εφορία. Αυτό είναι δωρεά και η δωρεά φορολογείται με 20% συν τις προσαυξήσεις. Πλήρωσε τα τώρα γιατί διαφορετικά θα δεσμευτεί ο λογαριασμός. Για τέτοια παράνοια μιλάμε. Και μετά μας λένε πως το κοινωνικό μέρισμα είναι αποτέλεσμα της υπεραπόδοσης της οικονομίας και της πάταξης της φοροδιαφυγής!

Εκδικητική μανία για όσους ακόμα τολμούν κι έχουν κάποια υπόλοιπα είναι αυτή και ο στόχος ένας και μοναδικός. Να καταργηθούν οι τάξεις μέσω της γενικής φτωχοποίησης. Περί αυτού πρόκειται κι ας μη γελιόμαστε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ