Ανεξέλεγκτες και αφορολόγητες υποσχέσεις!
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Ανεξέλεγκτες και αφορολόγητες υποσχέσεις!

Είδαμε τις τελευταίες μέρες ένα σποτάκι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το οποίο ανακοινώνει πως θα μειώσει δραστικά όλους τους φορολογικούς συντελεστές τόσο των φυσικών προσώπων όσο και των επιχειρήσεων, αλλά και του ΦΠΑ, και μείναμε στην κυριολεξία με ανοιχτό το στόμα

Υποσχέθηκε ακόμα 13η και 14η σύνταξη για όλους και αυξήσεις μισθών σχεδόν στα επίπεδα Λουξεμβούργου! Τελικά είναι πολύ large ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ξεπέρασε κατά πολύ τον προκάτοχό του Τσίπρα με το «μίζερο» πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που όσο το είδατε εσείς άλλο τόσο το είδαμε κι εμείς.

Ο «ανοιχτοχέρης» όμως Κασσελάκης είναι από άλλη ήπειρο και επί των ημερών του θα απολαύσουμε: ■ Εισοδήματα έως 10.000 ευρώ αφορολόγητο για όλους. ■ Εισοδήματα από 10.000 έως 15.000 ευρώ, από 22% που ισχύει σήμερα, 10%. ■ Εισοδήματα από 15.000 έως 20.000 ευρώ, 12%. ■ Εισοδήματα από 20.000 έως 26.000 ευρώ, 15%. ■ Εισοδήματα από 26.000 έως 30.000 ευρώ, από 28%, στο 18%. ■ Εισοδήματα από 30.000 έως 40.000 ευρώ, από 36%, στο 22%. ■ Εισοδήματα από 40.000 έως 60.000 ευρώ, από 44%, στο 30%. ■ Εισοδήματα από 60.000 έως 80.000 ευρώ, από 44%, στο 36%. ■ Εισοδήματα από 80.000 έως 100.000 ευρώ, από 44%, στο 38%. ■ Για εισοδήματα από 100.000 έως 200.000 ευρώ παραμένει το 44%. ■ Ανω των 200.000 ευρώ θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές, οι οποίοι θα φθάνουν μέχρι το 49% για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 900.000 ευρώ!
Για τις επιχειρήσεις: ■ 17%, αντί για 22% που ισχύει σήμερα, για κέρδη μέχρι 220.000 ευρώ και ■ 24%, αντί για 22% που ισχύει σήμερα, για τις επιχειρήσεις που έχουν κέρδη άνω των 220.000 ευρώ.

Και ποιος δεν θα ήθελε μια τόσο χαμηλή φορολογία. Απαντες. Πλην όμως υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες και γι’ αυτό είναι σώφρον να μην αρχίσουμε να «ανοιγόμαστε» από τώρα! Πρώτη λεπτομέρεια ότι στις 10 Ιουνίου δεν θα έχουμε κάποια άλλη κυβέρνηση, ακόμα κι αν ο κ. Κασσελάκης πετύχει τον εκλογικό του στόχο να είναι πάνω από το 17% του προκατόχου του. Οι εκλογές αφορούν την Ευρωβουλή. Δεν είναι εθνικές.

Κλείσιμο
Δεύτερη λεπτομέρεια για όταν έρθει -αν έρθει- εκείνη η στιγμή που θα μας κυβερνήσει είναι πόση τρύπα θα αφήσουν στα έσοδα του κράτους αυτές οι «επαναστατικές» προτάσεις και κυρίως πώς θα αναπληρωθούν, γιατί τα λεφτόδεντρα δεν είναι αξιόπιστη λύση!

Τρίτη λεπτομέρεια που του διαφεύγει, προφανώς, είναι ότι είμαστε μέλος της Ευρωζώνης, όπου ισχύουν απαρέγκλιτοι κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας, υποχρεώσεις πλεονασμάτων -κατάλοιπο των μνημονίων- και συγκράτησης δαπανών μόλις στο 2,6% του ΑΕΠ. Η μη τήρηση αυτών των υποχρεώσεων συνιστά για αρχή αυστηρή εποπτεία και ο περαιτέρω υποτροπιασμός, επαναφορά των αλησμόνητων μνημονίων. Αυτά όμως για τον φέρελπι νεαρό αρχηγό, που κι αυτός θέλει να μας σώσει και να μας βγάλει από τη μιζέρια, είναι ψιλά γράμματα κι ενδεχομένως να μην τα έχει ακούσει. Εκτός κι αν μαζί με την Ελλάδα, αλλάξει και όλη την Ε.Ε. με μερικές αναρτήσεις στο TikTok και τα λοιπά social media!

Τι να πω, μιλάει για αλαζονεία του Μητσοτάκη, και αποφεύγει μετά βδελυγμίας τον καθρέφτη. Λες και όλοι όσοι έχουν κυβερνήσει αυτό τον τόπο το μόνο για το οποίο νοιάζονταν ήταν πώς θα επιβάλλουν μεγαλύτερους φόρους και πώς θα γίνουν αντιπαθείς και μισητοί στο εκλογικό σώμα. Οταν όμως ο λαϊκισμός γίνεται βασικό πολιτικό εργαλείο, φυσικό και επόμενο είναι η αρλούμπα να πάει σύννεφο.

Λες και ο Μητσοτάκης έχει κάποιο σαδιστικό βίτσιο και κρατάει τον ΦΠΑ σε αυτά τα επίπεδα, όταν η ακρίβεια είναι το μεγάλο του πρόβλημα και του κάνει μεγάλη πολιτική ζημιά. Λες και δεν θα ’θελε να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές για να αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.

Μπορεί τα μεγαλύτερα ψέματα να λέγονται πριν από τις εκλογές και μετά το κυνήγι, αλλά αυτή τη φορά κάποιοι (εκτός Κασσελάκη υπάρχουν και τα μικρότερα κόμματα που πλειοδοτούν σε παροχές) το τερμάτισαν. Θα μου πείτε, από τη στιγμή που κανείς δεν πρόκειται -επί του παρόντος- να τους αναθέσει τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν πρόκειται και κανείς να τους ζητήσει τα ρέστα. Κι έτσι ανενδοίαστα μπορούν να λένε ό,τι τους κατέβει κι όποιος τσιμπήσει, τσίμπησε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ