Χτύπα ξύλο
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Χτύπα ξύλο

Είναι απολύτως γελοία και βαθύτατα απογοητευτική η συζήτηση που γίνεται για το πόσους μετανάστες είχε η Μόρια επί των ημερών μας και πόσους σήμερα. Είναι μια συζήτηση που δείχνει την πολιτική υποκρισία και τον καιροσκοπισμό της πολιτικής μας ζωής.

 Είναι εξίσου λυπηρό να κατηγορούμε δημοσίως -ενώ σε ιδιωτικές συναντήσεις παρακαλούμε για οικονομικά ανταλλάγματα- τους δανειστές, πως μας εκβιάζουν πολιτικά με το προσφυγικό μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί η εσωτερική πελατεία.

Επιπλέον το πρόβλημα μας δεν πρόκειται να λυθεί αν συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί πρόσκαιρα οι αρχηγοί να λύσουν το πολιτικό τους πρόβλημα με δέκα λεπτά τηλεοπτικού χρόνου, αλλά για την κατάσταση που βιώνουμε δεν θα αλλάξει τίποτε. Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο σοβαρά προβλήματα: Την πολιορκία των συνόρων από τους μετανάστες και την επιδημία του κορονοιού. Οφείλουμε να ομολογήσουμε, με τον κίνδυνο ότι τα γεγονότα έχουν τέτοια δυναμική που αύριο μπορεί όλα να ανατραπούν, πως μέχρι στιγμής δεν τα έχουμε πάει άσχημα.

Οι μηχανισμοί του Δημοσίου στα δυο κρίσιμα μέτωπα, την υγεία και το μεταναστευτικό, διαχειρίζονται ικανοποιητικά τις προκλήσεις που υπάρχουν. Όσοι γκρινιάζουμε για τον δημόσιο τομέα πρέπει να παραδεχθούμε πως δεδομένων των συνθηκών, ως τώρα ο κρατικός μηχανισμός έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της συγκυρίας. Στο μεταναστευτικό διαφορετικοί βραχίονες του κράτους έχουν δράσει συντονισμένα και όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες αποτελεσματικά σε διαφορετικά επίπεδα. Στο θέμα του κορονοιού -προς το παρόν πάντοτε- έχουν επιβληθεί μέτρα που περιορίζουν την εξάπλωση, χωρίς να δημιουργηθεί αναστάτωση σε μεγάλη κλίμακα που θα παρέλυε την τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Αν και είναι νωρίς ακόμη, αποδεικνύεται ότι το Δημόσιο και οι μηχανισμοί του, τους οποίους κατά καιρούς όλοι μας κατακρίνουμε είναι σε θέση να δρουν αποτελεσματικά και επιτυχημένα. Αρκεί να υπάρχει στοιχειώδης και λογικός σχεδιασμός και να διοικούνται από σοβαρούς ανθρώπους. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ