Λιγότερο καθισιό για τους 60ρηδες – Τα 10′ που μακραίνουν τη ζωή

Λιγότερο καθισιό για τους 60ρηδες – Τα 10′ που μακραίνουν τη ζωή

Μπορεί να νομίζουμε ή να θέλουμε να πιστεύουμε ότι καθώς μεγαλώνουμε είναι αναμενόμενο να καθόμαστε περισσότερο και να ασκούμαστε λιγότερο, ωστόσο η ανθρώπινη εξέλιξη αποκαλύπτει, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο! Επομένως δεν έχουμε δικαιολογίες να μην αθλούμαστε καθώς μεγαλώνουμε

210922202234_fitness60
Μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Harvard εξετάζουν το πώς επιδρά η σωματική άσκηση στην ανθρώπινη βιολογία. Η εργασία, που δημοσιεύθηκε στο PNAS, παρουσιάζει εξελικτικά και βιοϊατρικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι εξελίχθηκαν για να ζουν πολλά χρόνια μετά τη διακοπή της αναπαραγωγικής τους ιδιότητας, εξελίχθηκαν, επίσης, και για να είναι σχετικά δραστήριοι ακόμα και στα τελευταία χρόνια της ζωής τους.

«Είναι διαδεδομένη η ιδέα στις δυτικές κοινωνίες ότι καθώς γερνάμε είναι φυσιολογικό να επιβραδύνουμε τους ρυθμούς μας, να κάνουμε λιγότερα πράγματα και να αποσυρόμαστε. Το δικό μας μήνυμα είναι το ανάποδο: Καθώς μεγαλώνουμε, είναι ακόμα πιο σημαντικό να παραμένουμε σωματικά δραστήριοι», αναφέρει ο βιολόγος και επικεφαλής συγγραφέας της εργασίας, Δρ. Daniel E. Lieberman.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης