Lufthansa: Η επόμενη μέρα και οι διαπραγματεύσεις για πακέτο βοήθειας 10 δισ. ευρώ

Lufthansa: Η επόμενη μέρα και οι διαπραγματεύσεις για πακέτο βοήθειας 10 δισ. ευρώ

Χάνει ένα εκατομμύριο ευρώ κάθε ώρα! - Η εταιρεία δεν μπορεί να καλύψει πια τις κεφαλαιακές της ανάγκες

lufthansa-arthro
Για την επόμενη μέρα ετοιμάζεται η Lufthansa καθώς, όπως ανακοίνωσε, δεν είναι πλέον σε θέση να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες με δανεισμό απευθείας από τις αγορές.

Στα σχέδιά της φαίνεται να είναι, μεταξύ άλλων, και η δωρεάν αλλαγή ημερομηνίας για όλες τις νέες κρατήσεις που θα κάνουν οι ταξιδιώτες.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος Lufthansa σκέφτεται να προσφέρει δωρεάν αλλαγή κράτησης για όλες τις νέες κρατήσεις μέχρι τις 15 Μαΐου, σύμφωνα με ενημέρωση που απέστειλε στους συνεργάτες πωλήσεων, με ισχύ για όλους τους αερομεταφορείς που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιό του (Lufthansa, Swiss, Austrian, Brussels, Eurowings, Germanwings).

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Lufthansa έχει προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας της Germanwings λόγω κορωνοϊού. Επίσης, τα αεροσκάφη των Austrian Airlines και Air Dolomiti, αεροπορικών του ομίλου Lufthansa, θα παραμείνουν καθηλωμένα στο έδαφος μέχρι τις 3 Μαΐου, διάστημα που μπορεί να παραταθεί.

Σανίδα σωτηρίας 10 δισ. ευρώ ζητά η Lufthansa

Πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ δήλωσε ότι η εταιρεία χάνει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ κάθε ώρα που περνάει και επισήμανε ότι το αποθεματικό των 4 δισεκατομμυρίων δεν αρκεί προκειμένου να διασωθεί, καθώς από 350.000 επιβάτες ημερησίως πριν από την κρίση έφθασε να εξυπηρετεί σήμερα λιγότερους από 3.000.

«Η εταιρεία δεν θεωρεί πλέον ότι μπορεί να καλύψει τις κεφαλαιακές της ανάγκες με περαιτέρω άντληση πόρων από την αγορά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η γερμανική αεροπορική εταιρία κατέγραψε κατά το α’ τρίμηνο του έτους ζημιές ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ αναμένει ακόμη μεγαλύτερες απώλειες το β’ τρίμηνο.

Κλείσιμο
Για το λόγο αυτό, ο όμιλος Lufthansa βρίσκεται ήδη σε «εντατικές συνομιλίες» με τις κυβερνήσεις των χωρών που συνδέονται με τις εταιρίες του ομίλου της -Γερμανία, Αυστρία για την Austrian, Ελβετία για την Swiss, Βέλγιο για την Brussels- προκειμένου να εξασφαλίσει κρατική στήριξη και, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αναμένει να λάβει την επόμενη εβδομάδα πακέτο στήριξης ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι Έλληνες εφοπλιστές με πλοία ξηρού φορτίου που διαχειρίζονται την κρίση της ναυλαγοράς

Τουρισμός: Πού «σκοντάφτουν» τα 18μηνα vouchers για τις ακυρώσεις στα ταξίδια

Στους 128 οι νεκροί από κορωνοϊό - Κατέληξε μία γυναίκα 59 ετών στο ΑΧΕΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης