Κορωνοϊός: Χαλαρώνουν τα μέτρα από αρχές Μαΐου στην Ισλανδία

Κορωνοϊός: Χαλαρώνουν τα μέτρα από αρχές Μαΐου στην Ισλανδία

Ανοίγουν λύκεια, πανεπιστήμια, κομμωτήρια και μουσεία από αρχές Μαΐου στην Ισλανδία - Αισιοδοξούν στη Δανία, καθώς μειώνονται διαρκώς οι νοσηλείες

dania
Η Ισλανδία ανακοίνωσε σήμερα τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, από τις 4 Μαΐου, αρχής γενομένης από τα λύκεια και τα πανεπιστήμια.

Τα λύκεια και τα πανεπιστήμια, που έχουν κλείσει εδώ και έναν μήνα, θα ξαναρχίσουν μαθήματα, ενώ τα κομμωτήρια και τα μουσεία θα επαναλειτουργήσουν. Αν και θα παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση μεγάλων συναθροίσεων, ο αριθμός των ανθρώπων που θα μπορούν κάθε φορά να συγκεντρώνονται όλοι μαζί θα αυξηθεί στους 50, από 20 που είναι σήμερα.

Αντιθέτως, πισίνες, αθλητικά κέντρα, κινηματογράφοι, μπαρ και εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά.

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η επιδημία έφτασε στην κορύφωσή της. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνεχίζει να μειώνεται, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Στην Ισλανδία έχουν καταγραφεί 1.720 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 και οκτώ νεκροί.

Η πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επέμεινε ότι είναι αναγκαίο να διατηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα για τρεις ακόμη εβδομάδες. «Η αναστολή τους σήμερα θα ήταν σαν να εγκαταλείπαμε μια αναρρίχηση στο βουνό στην τελευταία πλαγιά», σχολίασε χαρακτηριστικά η Κάτριν Γιακομπσντότιρ.

Οι αρχές εξήγησαν ότι η χαλάρωση των μέτρων θα γίνεται σταδιακά, κάθε τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Και στη Δανία «βλέπουν» χαλάρωση των μέτρων

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση της Δανίας θέλει να θέσει σε επαναλειτουργία την κοινωνία συντομότερα απ’ ότι αναμενόταν, καθώς ο αριθμός των νοσηλειών, που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, συνεχίζει να καταγράφει πτώση, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Μέτε Φρέντρικσεν.

«Ο αριθμός των νοσηλειών δεν έχει αυξηθεί, έχει μειωθεί. Και ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας καταγράφει επίσης πτώση» είπε η Φρέντρικσεν, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησή της.

Η πρόταση θα συζητηθεί με άλλα κόμματα του κοινοβουλίου αργότερα σήμερα, ανέφερε η πρωθυπουργός της Δανίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης