Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό υπουργός της πολωνικής κυβέρνησης

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό υπουργός της πολωνικής κυβέρνησης

Σε καραντίνα όλα τα μέλη της κυβέρνησης της Πολωνίας - Η Lufthansa ετοιμάζει αερογέφυρα για την τροφοδοσία της Γερμανίας κατά την επιιδημία του κορωνοϊού

corona_ger
Η πολωνική κυβέρνηση τέθηκε σε καραντίνα αφού ο υπουργός Περιβάλλοντος διαγνώσθηκε την προηγουμένη θετικός στον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού.

«Όλα τα μέλη της κυβέρνησης που συμμετείχαν στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (σ.σ.: στις 10 Μαρτίου) υποβλήθηκαν χθες το βράδυ σε τεστ (...). Τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά εντός της ημέρας. Μέχρι τότε όλα αυτά τα πρόσωπα βρίσκονται σε καραντίνα», δήλωσε ο Μιχάλ Ντβόρτσικ μιλώντας στον δημόσιο ραδιοσταθμό.

Ο Ντβόρτσικ διευκρίνισε πως εννέα από τους 24 υπουργούς ήταν απόντες από τη συνεδρίαση της 10ης Μαρτίου, ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι και ο υπουργός Υγείας Λούκας Σουμόβσκι.

Η Lufthansa ετοιμάζει αερογέφυρα για την τροφοδοσία της Γερμανίας κατά την επιιδημία

Η μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρία, η Lufthansa, εργάζεται με την κυβέρνηση για να οργανώσει μια «αερογέφυρα» προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλα τα απαραίτητα αγαθά θα συνεχίσουν να φθάνουν στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της εταιρίας.

Ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι προς αυτό τον σκοπό η αεροπορική εταιρία ετοιμάζεται να αναπτύξει τους στόλους 747 και Lufthansa Cargo και ότι προχωρά στις απαραίτητες προσαρμογές προκειμένου να διασφαλιστεί ότι υπάρχει επαρκές προσωπικό.

«Η Lufthansa θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει πως οι εφοδιαστικές αλυσίδες που τροφοδοτούν τον πληθυσμό της Γερμανίας μπορούν να διατηρηθούν διά αέρος», δήλωσε. «Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για μια αερογέφυρα για όλη τη Γερμανία».

Η αρχική «αερογέφυρα» ήταν η επιχείρηση του 1948-1949 από τους δυτικούς συμμάχους για την παροχή προμηθειών στο Δυτικό Βερολίνο μετά τον αποκλεισμό του από τις σοβιετικές δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός στο Ιράν: 135 νέοι θάνατοι και 1.178 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός - Ισπανία: 2.000 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός - Μακρόν: Σκληρά μέτρα - πρότυπο για την πανδημία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης