Βαρκελώνη: Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο - Εκκενώθηκε περιοχή στην Καταλονία

Βαρκελώνη: Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο - Εκκενώθηκε περιοχή στην Καταλονία

28 πληρώματα έχουν σταλεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς - Έξι ιατρικά πληρώματα πρώτων βοηθειών εστάλησαν επιτόπου

catalonia_2
Οι αρχές της Καταλονίας προχώρησαν νωρίς σήμερα το πρωί στην εκκένωση της περιοχής γύρω από ένα χημικό εργοστάσιο που βρίσκεται έξω από τη Βαρκελώνη αφού πυρκαγιά ξέσπασε στην εγκατάσταση και σύννεφα μαύρου καπνού υψώνονται στον ουρανό.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως 28 πληρώματα έχουν σταλεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία σημειώθηκε στο εργοστάσιο βιομηχανικής ανακύκλωσης του ομίλου Grupo Ditecsa στο Μοντόρνες ντελ Βάγες.



Κλείσιμο
Η αστυνομία συμβούλευσε τους ανθρώπους στην περιοχή να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους για να μην εισπνεύουν τις αναθυμιάσεις από την πυρκαγιά και απομάκρυναν όσους βρίσκονταν σε ακτίνα 500 μέτρων από το εργοστάσιο, το οποίο ανακυκλώνει βιομηχανικούς διαλυτες.



Έξι ιατρικά πληρώματα πρώτων βοηθειών εστάλησαν επιτόπου, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της περιφερειακής κυβέρνησης.

Alerta por un espectacular incendio en una fábrica de reciclaje de disolventes en Barcelona


Η υπηρεσία πρόσθεσε πως δεν είναι σαφές τι ακριβώς καίγεται στο εργοστάσιο, όμως έχει ενεργοποιήσει το σχέδιο της περιφέρειας για την αντιμετώπιση χημικής έκτακτης ανάγκης.



Εικόνες που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό της καταλανικής πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Twitter εικονίζουν το εργοστάσιο να έχει παραδοθεί στη φωτιά και πυκνά σύννεφα μαύρου καπνού να κρύβουν τον ουρανό.



Ο όμιλος Grupo Ditecsa δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης