Βρετανία: Βαθιές ανάσες παίρνει ο Τζόνσον βλέποντας τη διαφορά με τους Εργατικούς να μειώνεται

Βρετανία: Βαθιές ανάσες παίρνει ο Τζόνσον βλέποντας τη διαφορά με τους Εργατικούς να μειώνεται

Το «Brexmas» θα είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο του πρωθυπουργού στην σύντροφό του Κάρι Σίμοντς

corbyn_johnson
Κλείνει η ψαλίδα Συντηρητικών και Εργατικών, λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες στη Βρετανία, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να παίρνει βαθιές ανάσες βλέποντας να μειώνεται η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου «ICM» για λογαριασμό του Reuters, το κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού έχει προβάδισμα μόλις έξι μονάδες έναντι του Εργατικού Κόμματος υπό την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Το κόμμα των Τόρις αποσπά ποσοστό 42%, αμετάβλητο από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ICM που διεξήχθη πριν από επτά ημέρες, ενώ το Εργατικό Κόμμα ενισχύθηκε σκαρφαλώνοντας στο 36%.

Οι φιλοευρωπαίοι «Φιλελεύθεροι Δημοκράτες» αποσπούν ποσοστό 12%, ενώ το κόμμα «Brexit» υπό την ηγεσία του Νάιτζελ Φάρατζ, φθάνει μόλις στο 3%.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Savanta ComRes» που διεξήχθη για λογαριασμό της οργάνωσης κατά του Brexit «Remain United». Οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν 42% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 36% των Εργατικών.

Στο άλλο άκρο του φάσματος των δημοσκοπήσεων, μέτρηση της Opinium Research δίνει αμετάβλητα ποσοστά στα δύο κόμματα με τη διαφορά να φθάνει το 15% (46% οι Τόρις με τους Εργατικούς στο 31%).

Με βάση την ανά περιφέρεια ανάλυση αυτής της δημοσκόπησης, ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία με 344 έδρες σε σύνολο 650 εδρών. Οι Εργατικοί υπολογίζεται ότι θα κερδίσουν 221 έδρες, χάνοντας δηλαδή 41 σε σύγκριση με τις εκλογές του 2017.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο Τζόνσον σηκώνει τα μανίκια για να φέρει εις πέρας το «Brexmas», που θα το κάνει μάλιστα χριστουγεννιάτικο... δώρο στην αγαπημένη του Κάρι Σίμοντς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης