Σεισμός στην Αλβανία: Σε σκηνές και με συσσίτιο το βράδυ της Τρίτης οι κάτοικοι του Δυρραχίου (βίντεο)

Σεισμός στην Αλβανία: Σε σκηνές και με συσσίτιο το βράδυ της Τρίτης οι κάτοικοι του Δυρραχίου (βίντεο)

Βομβαρδισμένο τοπίο η πόλη της Αλβανίας - Χιλιάδες άστεγοι παλεύουν να βγάλουν τη νύχτα με ό,τι τους παρέχουν οι οργανώσεις

21946690
Με τον φόβο ενός μεγάλου μετασεισμού και πολλοί από αυτούς χωρίς σπίτι και υπάρχοντα μετά την κατάρρευση των κτιρίων που διέμεναν από τον μεγάλο σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή τους, οι κάτοικοι του Δυρραχίου στην Αλβανία κλήθηκαν να περάσουν μία από τις δυσκολότερες νύχτες στη ζωή τους.

Πολλοί εξ αυτών είχαν να αντιμετωπίσουν και την αγωνία δικών τους προσώπων που αγνοούνται, ή είναι εγκλωβισμένα στα χαλάσματα, αλλά και την απώλεια τουλάχιστον 24 ανθρώπων, όπως ήταν ο τελευταίος απολογισμός των αρχών.

Σχεδόν κανείς από τους κατοίκους του Δυρραχίου δεν θέλησε να κοιμηθεί στο σπίτι του. Η συντριπτική πλειοψηφία, αν όχι όλοι, επέλεξαν να μείνουν στους δρόμους και καθώς ο χειμώνας και το κρύο έχουν αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, οι ανάγκες για την επιβίωσή τους το αμέσως επόμενο διάστημα, αφορούσαν ένα κατάλυμα, τροφή και νερό.

Βίντεο από την πόλη της Αλβανίας, με διασώστες να μοιράζουν αντίσκηνα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους, αναδεικνύουν την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, η οποία μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

Την ίδια στιγμή που τα σωστικά συνεργεία, τόσο της Αλβανίας, όσο και της Ελλάδας, αλλά και της Ιταλίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα χαλάσματα, χιλιάδες άστεγοι κάτοικοι του Δυρραχίου και άλλων μικρότερων πόλεων που επλήγησαν από το κτύπημα του Εγκέλαδου, προσπαθούν να βγάλουν όπως-όπως τη νύχτα.

Albania earthquake:: The citizens spend the night at Durres’s football stadium


Albania: Makeshift camps spring up to shelter survivors of deadly quake
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης