Φάρατζ: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές – Το κόμμα Brexit θα πολεμήσει τους Τόρις

Φάρατζ: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές – Το κόμμα Brexit θα πολεμήσει τους Τόρις

Εκτός εκλογικής κούρσας ο Νάιτζελ Φάρατζ – Το κόμμα του Brexit σχεδιάζει να κατεβάσει 600 υποψήφιους – Επίθεση κατά της συμφωνίας του Μπόρις Τζόνσον με την ΕΕ για το Brexit

21836566
Την μη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου αποκάλυψε ο Νάιτζελ Φάρατζ, προειδοποιώντας πάντως ότι το κόμμα του Brexit, του οποίου ηγείται, θα δώσει σκληρή μάχη κατά των Συντηρητικών του Μπόρις Τζόνσον.

Μιλώντας στο BBC, ο ακροδεξιός και ευρωσκεπτικιστής πολιτικός υποστήριξε ότι η απόφαση δεν ελήφθη εύκολα, όμως στόχος του είναι να υποστηρίξει τους υποψηφίους του κόμματός του σε όλη τη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο ευρωβουλευτής άσκησε δριμεία κριτική στον Μπόρις Τζόνσον και στη συμφωνία αποχώρησης που πέτυχε με την ΕΕ, ενώ υποστήριξε ότι κατά 95% είναι η ίδια με της Τερέζα Μέι. Μάλιστα, χαρακτήρισε τη συμφωνία «Το Brexit των υποστηρικτών της παραμονής» και «μεγάλη απάτη».

«Σκέφτηκα πολύ για το πώς θα στηρίξω τον σκοπό του Brexit καλύτερα... παλεύω για μια θέση, προσπαθώ να μπω στο Κοινοβούλιο, ή υπηρετώ τον σκοπό διασχίζοντας όλα τα μήκη και τα πλάτη του Ηνωμένου Βασιλείου, στηρίζοντας 600 υποψηφίους. Αποφάσισα ότι το τελευταίο είναι το σωστό», ανέφερε.

Στις δημοσκοπήσεις, ο Μπόρις Τζόνσον προηγείται με ισχυρό προβάδισμα έναντι των Εργατικών. Όμως, ορισμένοι θεωρούν ότι εάν ο Νάιτζελ Φάρατζ κερδίσει πολλές θέσεις στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, θα μπορούσε να περιορίσει τις πιθανότητες του Μπόρις Τζόνσον να κερδίσει την πλειοψηφία.

Μάλιστα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, που απέρριψε μια εκλογική σύμπραξη με το κόμμα του Φάρατζ, ανέφερε ότι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ είναι να στηριχθούν οι Συντηρητικοί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης