«Σκληρός» Τραμπ: Σε ένα λεπτό μπορούμε να χτυπήσουμε το Ιράν, έχουμε αναβαθμίσει το οπλοστάσιο

«Σκληρός» Τραμπ: Σε ένα λεπτό μπορούμε να χτυπήσουμε το Ιράν, έχουμε αναβαθμίσει το οπλοστάσιο

«Προσευχόμαστε στον Θεό οι ΗΠΑ να μην χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος - Νωρίτερα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην κεντρική τράπεζα του Ιράν 

21606981
Με αυστηρές προειδοποιήσεις ο Ντόναλντ Τραμπ κρούει και πάλι τον κώδωνα απευθύνοντας κάλεσμα συμμόρφωσης προς το Ιράν. «Θα μπορούσα να πλήξω 15 σημαντικούς στόχους στο Ιράν σε ένα λεπτό» διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, και πάλι ότι επιδίωξή του δεν είναι η σύγκρουση με την Τεχεράνη.

«Δεν υπήρξε ποτέ άλλη χώρα πιο προετοιμασμένη από τις ΗΠΑ για να εξαπολύσει στρατιωτικά πλήγματα. Εάν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήταν μια πολύ κακή ημέρα για το Ιράν» τόνισε προσθέτοντας, μάλιστα, ότι υπάρχει έτοιμο οπλοστάσιο.

«Προσευχόμαστε στον Θεό οι ΗΠΑ να μην χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα, όμως το οπλοστάσιο έχει αναβαθμιστεί και είναι έτοιμο».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος, πάντως, ότι οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν θα φέρουν αποτέλεσμα, επαναλαμβάνοντας ότι προτιμά αυτή τη στρατηγική παρά την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

«Νομίζω ότι οι κυρώσεις δουλεύουν. Η στρατιωτική (επιλογή) θα δούλευε επίσης. Αυτό είναι ένα πολύ σκληρό είδος νίκης», είπε, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον.

Λίγο νωρίτερα, ανακοινώνοντας τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι η αυτοσυγκράτηση είναι «καλό πράγμα» και ότι δείχνει δύναμη και όχι αδυναμία.

Κλείσιμο
Στην κεντρική τράπεζα του Ιράν επέβαλαν κυρώσεις οι ΗΠΑ. Οι κυρώσεις γίνονται λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία. Αν και η Τεχεράνη διαψεύδει ότι φέρει ευθύνη, η Ουάσινγκτον συνεχίζει να τη θεωρεί υπεύθυνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης