Τραγωδία στη Λιβερία: Τουλάχιστον 26 παιδιά σκοτώθηκαν από φωτιά σε σχολείο

Τραγωδία στη Λιβερία: Τουλάχιστον 26 παιδιά σκοτώθηκαν από φωτιά σε σχολείο

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η φωτιά ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν τα παιδιά και οι δάσκαλοι κοιμούνταν, ενώ προκάλεσε την κατάρρευση της οροφής του κτιρίου

liberia_sxoleio
Δεκάδες παιδιά σκοτώθηκαν την Τετάρτη, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε σχολείο ισλαμικών θεολογικών σπουδών, κοντά στην πρωτεύουσα της Λιβερίας, Μονρόβια.

Τουλάχιστον 26 παιδιά και δύο δάσκαλοι έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά, που εκδηλώθηκε στη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε το γραφείο του προέδρου της χώρας, με βάση πληροφορίες από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Ζορζ Γουεά επισκέφθηκε την περιοχή στο Πέινσβιλ, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, και υποστήριξε ότι η αιτία για την εκδήλωση της πυρκαγιάς, παραμένει άγνωστη.

«Είμαστε εδώ για να ενθαρρύνουμε τους γονείς των θυμάτων. Είναι οδυνηρό να χάσεις τα παιδιά σου με αυτό τον τρόπο», ανέφερε ο Γουεά και συνέχισε: «Εκφράζουμε τη συμπάθειά μας στις οικογένειες που έχουν υποστεί βλάβη, δεν γνωρίζουμε ακόμα την αιτία πρόκλήσης της φωτιάς».

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η φωτιά ξεκίνησε όταν τα παιδιά και οι δάσκαλοι κοιμούνταν, ενώ προκάλεσε την κατάρρευση της οροφής του κτιρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης